„Chinezărie“: un hotel s-a prăbușit în orașul Suzhou, provocând moartea a 17 oameni. Ce probleme ale Chinei ascund, de fapt, blocurile care cad din senin 

1
587
Blocurile care se prăbușesc în China sunt un semn al problemelor ascunse ale acestei țări, între care corupția joacă rolul major. FOTO: xinhuanet.com

Numărul victimelor dintr-un bloc care s-a prăbușit în orașul Suzhou, din Estul Chinei, a ajuns la 17 după 36 de ore de la producerea tragediei, relatează BBC.com. Echipele de salvare au reușit să descopere doar 6 persoane în viață sub dărâmături.

În urmă cu două zile, blocul Siji Kaiyuan s-a prăbușit pur și simplu. Catastrofa a avut loc luni, la ora locală 15.33, aparent din senin. O primă anchetă a scos însă la iveală că proprietarul imobilului adăugase, după ce clădirea a fost construită, niște etaje în plus!

Blocul a fost proiectat și construit pentru 3 etaje. Patronii au mai construit însă alte câteva nivele ulterior. Localnicii au relatat despre acest lucru după prăbușirea clădirii.

Guvernul provinciei Jiangsu a anunțat că e deja constituită o comisie de anchetă, iar vinovații vor suferi consecințe penale.

Nu e primul incident de acest tip în China. În 2020, 29 de oameni au murit după ce un hotel din provincia Fujian s-a prăbușit în condiții asemănătoare celor de acum. Ancheta a relevat că existau “probleme grave” la construcția clădirii, conform unui raport citat de BBC.

Dincolo de propaganda care înfățișează marile realizări și progresul formidabil al Chinei sunt lucruri mai puțin plăcute, rămase în umbră. Țara are câteva zeci de mii de bogătași și o pătură de mijloc de circa 200 de milioane de persoane, restul populației – până la 1,3 miliarde – trăind în sărăcie mai mult sau mai puțin lucie.

Lucrările de infrastructură ultralăudate executate de chinezi se dovedesc foarte des de proastă calitate nu doar în propria țară, ci și în străinătate. Autostrăzi, poduri și centrale ridicate de companii chinezești se dovedesc cu probleme încă de la bun început.

Țara, devenită atelierul de fabricație și asamblare al lumii, este încă rămasă în urmă la nivelul tehnologiei de vârf.

Conducerea Partidului Comunist, preluată de “prințișorii” primei generații de lideri comuniști din anii 50-60, a proclamat de mai multe ori lupta împotriva corupției, dar fenomenul este foarte departe de a fi adus sub control. Studiile arată că, în continuare, cei mai puternici oameni din China nu sunt antreprenorii, bancherii sau miliardarii, ci birocrații partidului, care se îmbogățesc uriaș, alături de rudele și clanurile lor.

Prăbușirea clădirilor construite fără respectarea normelor de siguranță sau modificate ulterior este doar unul din semnele adevăratei situații care se ascunde în spate dovezilor de forță și influență proiectate în plan extern de regimul de la Beijing.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Victimizare nerușinată la Antena 1: „Aştept să mă omoare cineva pe stradă… să-mi dea c-un bolovan sau c-un cuţit la gât… să ne omoare copiii”

* Noul CNA, amendă-record pentru Antena 1! Sorin Ovidiu Bălan trata abject o amenințare cu moartea: „Așa se iubesc ei”. După 4 luni, bărbatul și-a omorât soția și pe fiul ei de 14 ani în curtea bisericii

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

* Robert Negoiță reîncepe „Borduriada” în Sectorul 3! El schimbă bordurile pe care le mai înlocuise în 2014 și 2018

* La PNL Timiș, adepții lui Cîțu au schimbat yalele de la intrare, iar cei ai lui Orban au rămas pe-afară! Deputat: „Partid luat captiv de niște primitivi!“

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* AUR s-a făcut de râs în Moldova: a luat sub 0,5%! Moldovenii au fost mai deștepți decât românii: au înțeles câte parale fac provocatorii de pe orbita Rusiei

* Maia Sandu începe revoluția în Moldova: imunitatea parlamentară va fi desființată, averile hoților vor fi confiscate. Reforma instituțiilor se va face cu experți străini

* Revoltă anticomunistă în Cuba. Președintele țării asmute populația împotriva protestatarilor: „Toți comuniștii să iasă pe străzi! Să înfrunte provocările într-un mod hotărât, ferm și curajos! Ordinul de luptă a fost dat: în stradă, revoluționari!”

* VIDEO. CFR Cluj s-a chinuit îngrozitor să elimine campioana Bosniei. A fost salvată de noua regulă a UEFA și de golul minunat al lui Chipciu, în minutul 118. Urmează stânca Gibraltarului!

1 COMENTARIU

  1. Mâine-poimâine…, o să ne trezim că ne vin „la-container”, în port la Agigea, blocuri-chinezești… DE-UNICĂ-FOLOSINȚĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here