China a construit un bloc cu 10 etaje în 28 de ore și 45 de minute… iar altul s-a prăbușit din senin, în câteva secunde! Bilanțul: cel puțin 15 victime

5
842
În stânga: blocul construit. În dreapta: blocul prăbușit

Noua modă în mass-media non-inteligentă, dar și la nivel popular, este să lauzi viteza cu care chinezii construiesc clădiri sau autostrăzi. Mulți idioți utili dau o mână de ajutor propagandei comuniste de la Beijing. Și apoi se miră, precum în acest weekend: cum să se prăbușească un bloc, așa, din senin?!

În vreme ce planeta își dădea ochii peste cap la noua realizare a propagandei chineze (de fapt, nimeni nu are nevoie de un bloc construit într-o zi 5 ore!), pe fluxurile de știri a apărut și acest titlu: „Un bloc din China s-a prăbușit din senin sâmbătă noapte. Cel puțin 3 oameni au murit, 12 sunt dați dispăruți sub dărâmături”. Era un bloc relativ nou, construit repede…

Dar s-o luăm în ordinea cronologică a știrilor.

Blocul construit la Changsha: 10 etaje în 28 de ore și 45 de minute

Compania chineză Broad Group a ridicat un bloc de 10 etaje în mai puțin de 29 de ore, folosind o metodă de construcție modulară, scrie Global Construction Review. La sfârșit, blocul din orașul Changsha era finisat complet, având montate instalațiile electrice și sistemele de țevi.

Broad Group, care produce sisteme de aer condiționat, de încălzire și unități prefabricate, a încheiat lucrarea în 28 de ore și 45 de minute, cu ajutorul a trei macarale și a unei echipe numeroase pe șantier.

Sistemul Living Buiding, folosit în ridicarea acestui bloc, este menit să fie ușor de transportat și instalat. Modulele au instalațiile necesare preinstalate, având nevoie doar să fie prinse una de alta la fața locului.

Broad Group susține că elementele structurale sunt de 10 ori mai ușoare și de 100 de ori mai rezistente decât cele convenționale. Mai mult, rezistă la cutremure și taifunuri, susține constructorul.

Compania a ridicat mai multe clădiri de diferite înălțimi în acest fel, inclusiv una de 57 de etaje, construită în doar 19 zile, în 2015.

Blocul din Changsha

Blocul prăbușit la Chenzhou: 3 morți, 12 dispăruți sub dărâmături

Un bloc din orașul chinez Chenzhou (din centrul-sud al țării) s-a prăbușit din senin, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cel puțin 3 oameni au murit, iar 12 sunt dați dispăruți sub dărâmături

Tragedia a fost anunțată de presa de stat, preluată de DPA (agenție germană de presă) și Agerpres.

Situat în centrul rezidențial al oraşului Chenzhou, provincia Hunan, blocul s-a prăbuşit la scurt timp după miezul nopţii, a transmis televiziunea de stat CCTV.

Dintre cei 27 de ocupanţi ai clădirii, 15 s-au salvat, iar 12 au rămas blocaţi sub dărâmături.

Sute de salvatori au fost mobilizaţi. Ultima raportare, duminică, indica faptul că 10 dintre cei blocați au fost scoşi în viață (7 au fost internați în spital), iar 3 au fost confirmaţi decedaţi.

Ruinele blocului din Chenzhou

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

* Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* Dan Puric, trompeta Rusiei: „Este un atac decisiv asupra poporului român! Suntem în război viruso-ideologic. România este o țară condusă de pirați!”

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

* Alegeri la Deveselu: principalii doi candidați au votat un mort, care a și ieșit primar! Se înfruntă fiul defunctului cu vărul defunctului

Continuă batjocura: procurorul Giorgiana Hosu, fostă șefă a DIICOT, se pensionează la 48 de ani!

* Euro 2020, concluzii după două etape. Germania redevine „über alles”, Portugalia își dă două autogoluri în 4 minute, Ronaldo e din nou golgheter. Franța suferă la Budapesta, Spania în pericol!

5 COMENTARII

 1. Iar ăsta construit în juma’ de oră o să se prăbușească în… juma’ de secundă!!!

  Deja a cam trecut moda demonstrațiilor de-astea cu blocuri-de…-BUTAFORIE (!!!!!!!!!!!!!), construite… contracronometru (Sic!): s-a prins lumea că MULT-PREA-LĂUDAȚII chinezi… comunisto-capitaliști (Sic!) NU SUNT ÎN STARE SĂ FACĂ DECÂT… „CHINEZĂRII”(-deee…-UNICĂ-FOLOSINȚĂ), daaaaaaaaaaaaa?!!!!!

  Unii T|MPIȚI (sau… ESCROCI!) de pe la noi (Ponta, apoi Dragnea…) visau să terminăm unitățile-nuclearo-electrice de la Cernavodă cuuu… CHINEZII: DOAMNEEEE-PĂZEȘTEEEE/FEREȘTEEEE!!!

 2. Din pacate multi concetateni nu prea pot face diferenta intre SONY-HITACHI si SUNNY_FUTACHI.
  Problema a fost ca chinezii atunci cand discutau cu Ponta ei nici nu detineau tehnologia.Anul trecut au testat un reactor de 100 MW tehnologie proprie. La noi voiau sa faca niste teste la prototip.
  Cea mai noua centrala chinezeasca 2019 este construita de francezi.
  Ceva timp in urma se laudau cu cel mai lung pod din lume. Numai ca dupa doi ani au inceput sa cada bucati din el.
  Astia nici sub licenta nu pot produce lucruri de calitate.

  • Domnule Gabriel, ne-ați amintit de celebrele ceasuri marca… „CetinIzen” – Sic! – (chipurile un fel deee… „Citizen”!) pe care le-aduceam noi de la turci, de unde le cumpăram cuuu… sacu’ (LA-PROPRIU!!!), când navigam, înainte de 1990: semănau leit cu originalele-japoneze (dacă nu te uitai atent… nici NU observai că scrie „CetinIzen” nu „Citizen”!), doar căăă… imediat după ce ți-l puneai la mână… începeau să zboare din el, în toate părțile, cadranul și capacul, limbile și restul pieselor!

   • La fel sunt și „CHINEZĂRIILE” astea care… NE INVADEAZĂ (!!!), efectiiiiv: BUTAFORIE, IMITAȚII-sau/și-CONTRAFACERI… „LA-CONTAINER”, CALITATE-MIZERABILĂ, PERICOL-PUBLIC, în două-cuvinte… GUNOAIE-POLEITE!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here