Primele piedici puse Codruței Kovesi la Parchetul European: are buget mare, dar nu mai poate face angajări. ”Ce ar trebui să fac, să cumpăr flori pentru birou?!”

1
2485
Laura Codruța Kovesi

Șefa Parchetului European (EPPO), instituţie nouă a Uniunii Europene, a declarat într-un interviu că mai are nevoie de cel puţin 50 de anchetatori, pentru a lucra cu motoarele în plin. Laura Codruţa Kovesi a mai spus că de la 1 iunie (când a început activitatea propriu-zisă) şi până acum au fost înregistrate peste 300 de cazuri, potrivit „Wall Street Journal”, preluat de Agerpres.

„Încă nu avem suficiente resurse. Avem nevoie de mai mult personal, încă cel puţin 50 de persoane aici, în Luxemburg, pentru a putea avea mai mulţi analişti de caz şi investigatori financiari şi pentru a trata toate cazurile pe care le vom primi. Sper că pentru anul viitor vom primi mai multe resurse. Vom lupta pentru asta”, a spus Laura Codruța Kovesi în interviul acordat revistei Risk & Compliance Journal, o publicaţie online a celebrului „Wall Street Journal”, care a publicat vineri extrase pe site-ul său.

Fosta șefă a DNA a explicat că a primit mai mulţi bani pentru bugetul Parchetului, dar nu a primit aprobarea de a angaja mai mulţi oameni.

„Şi ce ar trebui să fac, să cumpăr flori pentru birou?! Nu, ar trebui să folosim banii într-un mod înţelept. Ar trebui să folosim banii pentru a angaja mai mulţi oameni, pentru că avem nevoie de mai mulţi oameni. Aşa că acum mă aflu în situaţia în care cer organului decizional al EPPO să returneze nişte bani Comisiei Europene, pentru că nu avem aprobarea de a angaja mai mulţi oameni”.

Parchetul European așteaptă informații de la oricine, despre infracțiuni comise cu fonduri UE

Codruța Kovesi a mai spus în interviu că, pe baza regulamentului, Parchetul poate coopera cu orice persoană fizică sau juridică deținătoare de informaţii despre infracţiunile care au fost comise, dacă acestea intră în jurisdicţia sa.

„De exemplu, orice companie privată ne poate trimite rapoarte, informaţii sau plângeri legate de infracţiunile care intră în jurisdicţia EPPO. Avem pe site-ul nostru posibilitatea de a trimite această plângere în cele 22 de limbi ale statelor membre participante”.

În ceea ce priveşte investigaţiile legate de fraudele cu fonduri UE, acestea nu au fost întotdeauna prima prioritate a autorităţilor naţionale.

„Până acum, a spus procurorul-şef european, am văzut că există discrepanţe uriaşe între statele membre. Avem state membre care au investigat 5 sau 6 cazuri într-un an”.

Alte state membre au investigat sute de cazuri într-un an.

„În opinia mea, nu există nicio ţară curată. În acele state membre în care numărul de cazuri nu a fost atât de mare, acest lucru nu înseamnă că acestea sunt curate. Poate că nu au detectat infracţiunile, poate că nu au tratat acest fenomen ca pe o prioritate. Acum, având EPPO, acest lucru se va schimba”.

Laura Codruţa Kovesi a spus că Parchetul European a înregistrat până acum mai mult de 300 de cazuri care i-au fost sesizate de la lansarea sa la 1 iunie şi a estimat prima punere sub acuzare până la sfârşitul anului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

* Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* Dan Puric, trompeta Rusiei: „Este un atac decisiv asupra poporului român! Suntem în război viruso-ideologic. România este o țară condusă de pirați!”

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

* Alegeri la Deveselu: principalii doi candidați au votat un mort, care a și ieșit primar! Se înfruntă fiul defunctului cu vărul defunctului

Continuă batjocura: procurorul Giorgiana Hosu, fostă șefă a DIICOT, se pensionează la 48 de ani!

* Euro 2020, concluzii după două etape. Germania redevine „über alles”, Portugalia își dă două autogoluri în 4 minute, Ronaldo e din nou golgheter. Franța suferă la Budapesta, Spania în pericol!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here