Acasă Lumea VENEZUELA: Guaido mulțumește României pe Twitter. Așteptăm reacția lui Maduro!

VENEZUELA: Guaido mulțumește României pe Twitter. Așteptăm reacția lui Maduro!

„Mulțumesc Guvernului României pentru recunoașterea luptei noastre pentru restaurarea ordinii constituționale și pentru alegeri libere în Venezuela. Europa este alături de Venezuela”.
Așa a scris pe Twitter Juan Guaido, președintele Parlamentului din Venezuela, recunoscut de SUA și de majoritatea țărilor europene drept președinte interimar al țării sud-americane.
Guaido a răspuns astfel mesajului transmis, tot prin Twitter, de președintele Klaus Iohannis: „România îl recunoaște oficial pe Juan Guaido ca președinte interimar al Venezuelei”.
România s-a alăturat vineri statelor care l-au recunoscut drept președinte interimar al Venezuelei pe liderul opoziției anti-Maduro, Juan Guaido. Dictatorul Nicolas Maduro rămâne însă pe poziții, nefiind dispus să cedeze puterea la Caracas.
Klaus Iohannis a transmis vineri că „întreaga comunitate internațională democratică are datoria să sancționeze regimurile politice care încalcă în mod constant și flagrant drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor”.
SUA, Canada și majoritatea statelor din Uniunea Europeană și America Latină și-au manifestat susținerea pentru Guaido.
Președintele Nicolas Maduro a fost susținut sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, de către China și Rusia. Maduro a respins apelurile făcute de Statele Unite, Canada, statele din America Latină și din Uniunea Europeană pentru organizarea unor noi alegeri.

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările