Cel mai bine plătit angajat al statului: 21.000 de euro pe lună, de 7 ori mai mult decât președintele României

3
10804
Traian Halalai

”Probabil cel mai bine plătit angajat al statului: 105.000 lei/ lună. Acestea sunt veniturile salariale ale președintelui executiv al Eximbank, Traian Halalai, bancă la care statul deține, prin ministerul de Finanțe, 95% din acțiuni”, se arată într-un articol din Newsweek.ro.

Potrivit declarației de avere, președintele executiv al EximBank, Traian Halalai, a beneficiat în anul fiscal 2020 de un contract de mandat remunerat cu 1,03 milioane de lei, plus încă 258.000 de lei de la Comitetul interministerial de garantare și asigurare.

În total, statul român l-a plătit pe Halalai cu peste 105.000 de lei pe lună, adică peste 21.000 de euro.

Prin comparație, președintele României câștigă 15.000 de lei pe lună (3.000 de euro), de 7 ori mai puțin decât șeful EximBank.

Pe site-ul băncii, declarațiile de avere ale conducerii EximBank sunt complet blurate și necitibile.

Despre unul dintre vicepreședinții executivi, Florin Kubinschi, nu apar niciun fel de informații pe portalul Agenției Naționale de Integritate (ANI), care publică declarațiile de avere.

În cazul unui alt vicepreședinte executiv, Cristian Saitaru, ANI publică, pentru ultimii ani, doar declarațiile de interese.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bolojan a hotărât: PNL Bihor nu-l susține nici pe Orban, nici pe Cîțu! Fiecare delegat la Congres va vota cum „consideră de cuviință”

* Triumful lui Orban în Bistrița-Năsăud: moțiunea sa a fost votată de 57 din cei 58 de membri ai Colegiului Director Județean

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Comisarul-hârciog era și pofticios: ca polițist-șef peste două județe, lua șpagă în bani, mașini, terenuri, vacanțe, ceasuri, lucernă, dar pretindea și relații sexuale cu subalternele

* Și „Țăndărică” a semnat pe lista PSD pentru demiterea primăriței Clotilde Armand

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Un mare șef de la McDonald’s Brașov chema fete pentru angajare și le racola să se prostitueze. E însurat și are un copil

* Salima, femeia-guvernator mai curajoasă decât toți generalii afgani, a fost capturată de talibani. Aceștia ar putea s-o execute pentru că a luptat cu arma în mână împotriva lor

* VIDEO. Talibanii, la un pas s-o biciuiască pe corespondenta CNN la Kabul pentru că nu avea și fața acoperită

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here