Aeroportul din Kabul a devenit un loc extrem de periculos. America și-a avertizat cetățenii din Afganistan să evite zona în aceste zile

2
825

Statele Unite ale Americii şi-au avertizat cetăţenii care sunt blocaţi în continuare în Kabul să evite deplasările spre aeroportul din capitala afgană. Motivul: noile îngrijorări legate de potenţiale atacuri în zonă puse la cale de filiala din Afganistan a Statului Islamic, informează BBC.

Ambasada SUA din Afganistan a emis în acest sens o alertă de securitate în care le solicită cetăţenilor americani să evite drumul spre aeroport, în condiţiile deteriorării situaţiei din capitala afgană.

„Din cauza ameninţărilor potenţiale de securitate dincolo de porţile aeroportului din Kabul, îi sfătuim pe cetăţenii Statelor Unite să evite să se deplaseze spre aeroport şi să evite porţile aeroportului în acest moment, dacă nu au primit instrucţiuni individuale din partea unui reprezentant al Guvernului SUA de a face acest lucru”, se arată în mesajul Ambasadei americane.

Autorităţile americane nu au oferit detalii suplimentare referitoare la cât de gravă este ameninţarea unui atac ISIS în zonă. Până în prezent, gruparea teroristă nu a făcut ameninţări publice referitoare la declanşarea de atacuri în Kabul.

În comunicatul ambasadei, cetăţenii americani sunt sfătuiţi să completeze un formular special pentru evacuarea din Afganistan.

Un oficial al Pentagonului, generalul-maior William Taylor, a declarat sâmbătă că până acum SUA a scos din Afganistan 17.000 de persoane, dintre care 2.500 de americani. Președintele Joe Biden vorbea, vineri, despre 18.000 de persoane.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a afirmat că nu deţine o „cifră exactă” despre câţi americani se mai află la Kabul şi în tot Afganistanul.

Potrivit generalului Taylor, 3.800 de persoane au fost evacuate în ultimele 24 de ore, de pe aeroportul din Kabul, de armata americană.

Trafic infernal în apropierea aeroportului din Kabul

Armata SUA a folosit recent inclusiv trei elicoptere pentru a recupera din Kabul 169 de cetăţeni americani care se aflau pe acoperişul unui hotel situat la doar 200 de metri de aeroport.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că decizia de folosire a elicopterelor a fost luată joi, după ce s-a constatat că cetăţenii americani pur şi si simplu nu puteau parcurge pe jos cei 200 de metri până la intrarea în aeroport, din cauza mulţimii de afgani care încearcă să prindă un loc într-unul din avioanele care părăsesc Afganistanul în aceste zile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bolojan a hotărât: PNL Bihor nu-l susține nici pe Orban, nici pe Cîțu! Fiecare delegat la Congres va vota cum „consideră de cuviință”

* Triumful lui Orban în Bistrița-Năsăud: moțiunea sa a fost votată de 57 din cei 58 de membri ai Colegiului Director Județean

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Comisarul-hârciog era și pofticios: ca polițist-șef peste două județe, lua șpagă în bani, mașini, terenuri, vacanțe, ceasuri, lucernă, dar pretindea și relații sexuale cu subalternele

* Și „Țăndărică” a semnat pe lista PSD pentru demiterea primăriței Clotilde Armand

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Un mare șef de la McDonald’s Brașov chema fete pentru angajare și le racola să se prostitueze. E însurat și are un copil

* Salima, femeia-guvernator mai curajoasă decât toți generalii afgani, a fost capturată de talibani. Aceștia ar putea s-o execute pentru că a luptat cu arma în mână împotriva lor

* VIDEO. Talibanii, la un pas s-o biciuiască pe corespondenta CNN la Kabul pentru că nu avea și fața acoperită

2 COMENTARII

  1. „Bunii” (Sic!) șiii… „reformații” (Sic!) talibani…, pe care-i „ridică-n-slăvi” Rusia-PUTINISTĂ și China-COMUNISTĂ, plus… „GOARNELE” lor NĂIMITE (din lumea-ntreagă, inclusuv… România!), bineînțeles!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.