Continuă investițiile Consiliului Județean Constanța în infrastructura de sănătate. Vicepreședintele Petre Enciu a inițiat procedurile pentru trei noi studii de fezabilitate

0
651
Petre Enciu, vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța

Într-un nou corp al Spitalului Județean din Constanța vor fi înființate Institutul de Cercetare în Nutriție și Sănătate (ICNS) și Centrul de Infarct Miocardic Acut (IMA), plus Departamentele „Sănătatea mamei și copilului” și “Urgențe-Traumatologie”.

Acestea sunt cele mai noi proiecte de investiții în infrastructura de sănătate publică ale Consiliului Județean Constanța – toate în coordonarea vicepreședintelui instituției, Petre Enciu (USR-PLUS).

Ofertele proiectanților sunt așteptate până la data de 15 septembrie 2021.

Primul dintre cele trei obiective este constituit din două investiții: Institutul de Cercetare în Nutriție și Sănătate (ICNS) și Centrul de Infarct Miocardic Acut (IMA).

Proiectul Institutului de Cercetare în Nutriție și Sănătate se adresează atât cercetării, cât și prevenției

ICNS este un proiect ambițios, pe care USR-PLUS Constanța îl susține cu încredere. El se adresează cercetării și prevenției.

Centrul va aborda un spectru larg de afecțiuni cronice, precum: nutriția și tulburările metabolice, nutriția și sănătatea mentală, nutriția și cancerul etc.

În cadrul ICNS vor fi prevăzute:

– sector de spitalizare de o zi, cu 14 paturi;

– sector ambulator, cu 7 cabinete de consultații, cabinete de studii clinice, fibroscan și explorări funcționale;

– sector de intervenții, cu 2 săli de operații și 4 paturi ATI;

– sector de investigații, cu 2 săli de endoscopie intervențională.

Spitalul Județean Constanța

Centrul de Infarct Miocardic Acut va asigura accesul rapid și gratuit la tratamentul și chirurgia cardiovasculară

Proiectul are în vedere și cardiologia intervențională și infarctul miocardic acut, iar prin IMA se dorește ca pacienții cu aceste afecțiuni să aibă acces gratuit, mai ușor și mai rapid, la implanturile de stent coronarian.

În prezent, această activitate este asigurată, în Constanța, de către o firma privată, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) “Sf. Apostol Andrei”, iar un pacient poate scoate din buzunar, în anumite condiții, până la 15.000 de lei pentru un implant de stent.

În cadrul IMA vor fi prevăzute:

– sector ambulator, cu 3 cabinete;

– sector de intervenții, cu o sala de cardiologie intervențională, serviciu ATI și 5 paturi;

– sector de învățământ și cercetare.

Acest prim proiect prevede construirea unui corp nou, D+P+4E, cu o suprafață desfășurată de 5.400 mp, valoarea estimată a investiției fiind de 13.5 milioane euro.

Planul Spitalului Județean din Constanța, cu noile corpuri proiectate, ce vor găzdui structurile medicale pentru care s-a inițiat achiziția studiilor de fezabilitate

Valoarea totală a celor trei investiții este estimată la aproape 110 milioane euro și va fi construită o suprafață de 50.000 mp, utilizată pentru:

– 355 de paturi de spitalizare;

– 24 de paturi de spitalizare de zi;

– 92 de paturi ATI;

– 3 săli de naștere;

– 30 de săli de operații/intervenții;

– 13 cabinete de consultații/investigații;

– 2 săli de curs.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bolojan a hotărât: PNL Bihor nu-l susține nici pe Orban, nici pe Cîțu! Fiecare delegat la Congres va vota cum „consideră de cuviință”

* Triumful lui Orban în Bistrița-Năsăud: moțiunea sa a fost votată de 57 din cei 58 de membri ai Colegiului Director Județean

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Comisarul-hârciog era și pofticios: ca polițist-șef peste două județe, lua șpagă în bani, mașini, terenuri, vacanțe, ceasuri, lucernă, dar pretindea și relații sexuale cu subalternele

* Și „Țăndărică” a semnat pe lista PSD pentru demiterea primăriței Clotilde Armand

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Un mare șef de la McDonald’s Brașov chema fete pentru angajare și le racola să se prostitueze. E însurat și are un copil

* Salima, femeia-guvernator mai curajoasă decât toți generalii afgani, a fost capturată de talibani. Aceștia ar putea s-o execute pentru că a luptat cu arma în mână împotriva lor

* VIDEO. Talibanii, la un pas s-o biciuiască pe corespondenta CNN la Kabul pentru că nu avea și fața acoperită

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here