miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsVIDEO. Talibanii, la un pas s-o biciuiască pe corespondenta CNN la Kabul...

VIDEO. Talibanii, la un pas s-o biciuiască pe corespondenta CNN la Kabul pentru că nu avea și fața acoperită. “Sunt plini de adrenalină sau de… nu știu ce”

-

Clarissa Ward, corespondenta CNN la Kabul, a fost joi în pericol să fie biciuită de un taliban surescitat, care striga la ea să-și acopere fața. Incidentul a fost filmat cu telefonul mobil de producătorul jurnalistei, și el lovit cu patul armei de câțiva talibani furioși. Ward i-a caracterizat pe militanții talibani drept “plini de adrenalină sau… nu știu ce”. Afganistanul este unul dintre marii producători și exportatori de droguri din lume.

Clarissa Ward purta un hijab, costum pentru femei care le acoperă din creștet până în picioare, dar nu și fața. Un taliban agitat, care agita un lanț improvizat din mai multe cabluri pentru bicicletă legate între ele, i-a strigat să-și acopere și fața. A urmat o busculadă. În primă fază, femeia n-a înțeles, dar apoi traducătorul care era cu ea i-a explicat despre ce e vorba. Când jurnalista s-a apropiat de taliban, să-l întrebe ce face cu cablul, acesta a devenit agresiv, iar traducătorul afgan care era cu americanii i-a spus Clarissei Ward: „Lasă-mă pe mine să vorbesc!”, apoi s-a întors către militanții talibani, intrând într-o discuție cu ei.

Și producătorul, care filmase scena, a fost agresat de doi luptători. În cele din urmă, conflictul s-a aplanat pentru că traducătorul i-a luat pe cei doi jurnaliști de acolo, spunându-le să nu se oprească din mers, în timp ce le explica talibanilor că e vorba de o echipă de la CNN.

- Advertisement -

Clarissa Ward a explicat: “Puteți vedea că unii dintre acești luptători talibani sunt plini de adrenalină sau nu-știu-ce”. Ea a povestit că, în timp ce mergeau în spatele unui taliban, acesta a deblocat dintr-o dată piedica armei, un AK-47, după care a început să fugă prin mulțime. “E o situație foarte confuză”.

În urmă cu alte câteva zile, pe 16 august, în timp ce transmitea din Kabul, Clarissa Ward a povestit că talibanii au avertizat-o să-și vadă de locul ei, în spate, “pentru că sunt femeie”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mizele fundamentalismului etno-religios de factură legionară promovat la „Serbarea de la Putna”

* Schizofrenia sondajelor: IRES (Dîncu-PSD) cotează PNL la 27%, iar Politico la 18%!

* Dragnea nu mai e „grav bolnav”, cum spunea la tribunal. Acum „e apt de luptă” să-și ia partidul înapoi, anunță pajul său

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* 15 români au reușit să spargă „zidul de oțel” al talibanilor și să ajungă la aeroportul din Kabul. Unul a fost evacuat în Pakistan, ceilalți vor fi preluați la următorul zbor

* Salima, femeia-guvernator mai curajoasă decât toți generalii afgani, a fost capturată de talibani. Aceștia ar putea s-o execute pentru că a luptat cu arma în mână împotriva lor

* Drama unui afgan din România: mama-deputat și tatăl-general, rămași în Afganistan, sunt vânați de talibani

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -