marți, mai 28, 2024
AcasăNewsCel mai amplu proiect destinat sportului pentru copii de după 1989! Primăria...

Cel mai amplu proiect destinat sportului pentru copii de după 1989! Primăria București vrea să organizeze un sistem de sport în școli cu mii de antrenori și competiții școlare pentru 86.000 de elevi!

-

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, se pregătește să anunțe că, începând din acest an, demarează un uriaș program intitulat “Sport în școală”, prin care se urmărește facilitarea activităților sportive pentru copii, scrie SpotMedia.ro. Efortul financiar e masiv, 30 de milioane de lei pe an, și ar trebui să se concretizeze într-un sistem de o amploare nemaivăzută în România ultimilor 30 de ani.

Cu fonduri în principal de la primărie urmează să fie angajați peste 2.100 de antrenori, să fie achiziționate echipamente pentru toți elevii care se înscriu, să se organizeze competiții, iar vara să se țină cantonamente.

Toți copiii din București care își vor dori acest lucru vor putea să practice gratuit mai multe sporturi: atletism, baschet, fotbal, handbal, motociclism, ciclism, volei și șah. Un program destinat sportului de masă de asemenea dimensiuni nu a mai cunoscut România de pe vremea Daciadei din vrema comunismului – cu mențiunea că atunci multe competiții erau, de fapt, doar pe hârtie.

Pentru a putea fi gestionat acest uriaș efort organizatoric și logistic, scrie Spotmedia.ro, vor fi reorganizate Asociațiile Sportive Școlare. Se vor face Centre de copii și juniori pentru fiecare sport în parte, acestea urmând să fie entități de sine stătătoare, exact ca niște cluburi, cu director general, director sportiv, metodist, organizator de evenimente și personal medical.

- Advertisement -

În aceste Centre de copii și juniori vor fi înscrise toate școlile, asociațiile sportive și cluburile sportive școlare care vor avea respectivele discipline în programă și vor face antrenamente.

Din bugetul de 30 de milioane de lei se vor achita echipamentele elevilor, salariile antrenorilor, deplasările copiilor în cantonamente de câte 8 zile, pe timpul verii.

Fiecare școală care va participa la acest amplu program va cere un necesar de echipamente pentru elevi, urmând să primească și bani pentru plata profesorilor/antrenorilor care vor face antrenamente. Suma primită pentru 2-3 antrenamente pe săptămână la o grupă de copii va fi de 750 de lei net/lună. Dar un antrenor sau profesor de sport poate pregăti și 2-3 grupe de copii în paralel fără ca programul să devină foarte încărcat.

- Advertisement -

Se vor organiza din nou, ca până în 1989, competiții la nivel de școală. Câștigătorii vor urca, în sistem piramidal, la competițiile organizate la nivel de sector. Învingătorii vor merge la faza pe Zonă și la turneul final din Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSS). Așadar, va exista și o motivație concretă pentru copiii care se vor înscrie.

Primăria București estimează că în 6 luni se va putea organiza proiectul. Apoi, din vară, 2.160 de profesori și antrenori (câte 360 de fiecare sector) vor avea în pregătire 86.200 de elevi (14.400 în fiecare sector).

În acest an, proiectul va consuma 18 milioane de lei, iar din 2024 – câte 30 de milioane.
Proiectul ar urma să fie propus de Nicușor Dan și apoi să fie inclus în bugetul Primăriei Bucureștiului pe 2023. El va trebui validat de Consiliul General unde relația cu USR și PNL e una destul de fragilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Emilia Șercan despre cererea UBB ca „doctor Bode” să-și corecteze teza de doctorat plagiată: „O greșeală mare. Universitatea ar trebui să-l dea în judecată și să ceară retragerea titlului”

* Omul PSD, Mitulețu Buică, a demisionat de la conducerea Autorității Electorale Permanente după ce a fost prins că și-a angajat cumnata în instituție

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

* După ce și-a bătut soția, deputatul Dumitru Focșa (AUR) spune că pactul contra violenței domestice la nivel european este „presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen”!

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Bobby Păunescu, co-patron la B1 TV, executat silit de fostul fotbalist Ciprian Marica. Fiul lui George Constantin Păunescu se afișează ca „investitor” la un proiect imobiliar „de miliarde” la Cluj

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

* VIDEO. Cele mai rușinoase imagini din viața unui dictator: Putin, singur în biserică la slujba de Crăciun. În sutană erau preoți sau FSB-iști?

* A căzut primul cap din Mafia TVR Sport. Oprean, bișnițarul de bilete, și-a dat demisia ca să scape de cercetarea disciplinară, dar nu poate scăpa de ancheta penală. Panică printre complicii săi: oare îi va „turna”?!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -