Iohannis: Dăncilă s-o retragă „de urgență” pe Rovana Plumb! Să facă o nouă nominalizare „doar după acordul președintelui României și cu avizul Parlamentului!”

1
1224

Reacție tăioasă a președintelui Klaus Iohannis după respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European. Într-o declarație de presă, șeful statului are cerințe imperative pentru premierul Viorica Dăncilă, ca să nu repete greșeala catastrofală cu PSD-ista Plumb.

Candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european pe Transporturi a fost respinsă cu un vot zdrobitor: 15-6. A fost respins și candidatul Ungariei pentru postul de comisar european pentru Extindere și Vecinătate, Laszlo Trocsanyi, dar cu un scor mult mai strâns: 11-9.

Mesajul lui Klaus Iohannis

  • „Respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă un nou eșec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României.”
  • „Avem o nouă dovadă a incompetenței premierului Viorica Dăncilă, care a crezut că în Uniunea Europeana poți promova oameni în funcții de conducere pe baza recomandărilor de partid și a prieteniilor.”
  • „I-am transmis explicit prim-ministrului încă de la începutul acestei proceduri de desemnare a comisarului european din partea României să nu o nominalizeze pe doamna Plumb, întrucât nu îndeplinește criteriile de integritate și profesionalism. Exista un risc evident ca o asemenea nominalizare să fie respinsă în Parlamentul European și premierul avea obligația să îl evite. Iată că această atenționare din partea mea a fost confirmată de votul negativ de astăzi din Comisia juridică.”
  • „Îi solicit premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgență nominalizarea doamnei Plumb pentru funcția de comisar european. PSD exportă incompetența peste granițele țării, prin acțiuni politice repetate care afectează profund imaginea României.”
  • „Pentru a nu amplifica prejudiciile aduse deja țării noastre, îi cer imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă de urgență o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Președintelui României și cu avizul Parlamentului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD sub șoc: Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European cu un scor zdrobitor: 15-6!

Videoclip murdar al Antenei 3 împotriva Opoziției anti-PSD. Minciuni, diversiuni și intoxicări despre așa-zisul „guvern din umbră al lui Orban”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

LISTA FINALĂ. Cei 14 candidați la prezidențiale validați de BEC. Cinci dintre ei vor fi cercetați penal pentru folosirea de semnături false

Planul secret prin care Gino Iorgulescu și-a scos fiul din țară. A avut complici în conducerea Spitalului Elias. Procurorii au fost anunțați abia după ce beizadeaua ucigașă părăsise România

Ucigașul olandez era prădător cu experiență. A stat mulți ani în pușcărie pentru agresiuni sexuale. Eliberat condiționat, și-a mutat „operațiunile” în România

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

1 COMENTARIU

  1. S-a… TREZIT (IARASI… LA SPARTUL TARGULUI !) si „Ioha” !!!

    Cand a fost intrebat, acu’ ceva timp…, despre acest subiect (propunerea cu CATASTROFA ESCROACA de Rovana Plumb pentru un post de comisar-european), presedintele Iohannis… „s-a-spalat-pe-mîini” (!!!!!), spunand un lucru… (CEL PUTIN) PARTIAL FALS: nominalizarea aceasta ar fi o responsabilitate care ar apartine… DOAR (!…) GUVERNULUI !

    Acum, dupa ce… TOATA LUMEA I-O CERE IMPERIOS (!!!!!!!), invocandu-se… CONSTITUTIA si legea specifica (!), hop si el…, cu barbatia, vivacitatea (Sic !) si neinduplecarea cunoscute ! Uiteee…, d’aia NU o sa-l (mai) votam in turul întîi, iar in turul doi… o s-o facem DOAR daca NU se califica drept contracandidat Dan Barna, daaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here