Una dintre cele mai spectaculoase și mai rafinate operațiuni anti-Mafia din istorie s-a încheiat cu arestarea aproape simultană, în întreaga lume, a sute de infractori de top din criminalitatea organizată. Modalitatea în care au fost prinși este antologică: membrii grupărilor comunicau pe o aplicație criptată despre care aveau certitudinea că e sigură, dar în realitate era controlată chiar de FBI, relatează Euronews.com.
Mii de mesaje în care mafioții și le trimiteau despre operațiunile de trafic de droguri, asasinate și trafic de carne vie au intrat astfel în posesia anchetatorilor.
Operațiunea a fost derulată simultan de forțe speciale anti-Mafia din state europene, SUA, Australia și Noua Zeelandă, polițiștii urmărind în timp real, vreme de 3 ani, ce puneau la cale și cum se organizau grupările mafiote.
Aplicația ANoM și-a căpătat în rândurile interlopilor de top din întreaga lume reputația că este inexpugnabilă, discuțiile fiind criptate și sigure. AnoM era instalată pe telefoane mobile care nu mai aveau puse absolut nicio altă aplicație sau program și nu erau folosite decât pentru transmiterea mesajelor. Aceste telefoane mobile erau luate de infractori de pe piața neagră.
Telefoanele nu puteau comunica decât cu alte aparate care aveau instalat, de asemenea, ANoM. „Marile figuri ale crimei organizate erau garanți ai integrității acestei aplicații”
Telefoanele cu ANoM nu puteau comunica decât cu alte telefoane de același tip care aveau instalat ANoM. Poliția australiană a dat un comunicat în care a explicat: “Aparatele au circulat şi popularitatea lor a crescut în rândul infractorilor, care aveau încredere în legitimitatea aplicaţiei, deoarece marile figuri ale crimei organizate erau garanţi ai integrităţii acesteia. Un criminal trebuia să cunoască un alt criminal pentru a obţine acest material. Aceşti influenceri criminali au pus poliţia federală australiană în buzunarul a sute de presupuşi infractori”
În realitate, aplicația era controlată de FBI.
Poliția neozeelandeză a caracterizat această incredibilă lovitură drept “cea mai sofisticată operațiune pe care au efectuat-o, până în prezent, forțele de ordine împotriva crimei organizate. Șeful poliției australiene, Reece Kershaw, a spus, la rându-i, că “practic, infractorii și-au pus cătușele unul altuia, neștiind că îi ascultăm tot timpul”.
Doar poliția australiană a arestat 224 de persoane în baza acestor interceptări. Alte sute de persoane au fost arestate în alte state. Neozeelandezii au raportat arestarea a 35 de mafioți, în principal pentru trafic de droguri și spălare de bani.
La nivel mondial, această foarte sofisticată operațiune a poliției a primit numele de “Trojan Shield”.
În România, interceptările SRI din dosarele infractorilor au fost declarate neconstituționale de CCR, iar probele – eliminate. Astfel au scăpat sute de persoane care au încălcat legea. Printre vârfurile de lance ale sistemului care au insistat că li se încalcă drepturile oamenilor dacă sunt interceptați fără a fi anunțați în prealabil s-au numărat Antena 3 și România TV, posturile controlate de Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță.
La noi mafia isi rade de populatia proasta care mai spera in justitie, cand varful de lance al mafiei este chiar CCR!!! Controlat de rusi!!!