Ce facem cu România?

0
350

Calendarul îmi aduce aminte că imediat vine 1 Decembrie – Ziua Națională a României. Marea Unire de la 1 Decembrie. Mi-e atât de greu, sincer vă spun, să vorbesc despre România Mare și Unire într-o Românie mică și dezbinată…

Soarta a făcut ca noi să pierdem Basarabia și nordul Bucovinei. E adevărat că nici noi nu facem mare lucru, în momentul de față, pentru românii rămași acolo. În special în nordul Bucovinei.

Dacă soarta ne-a făcut să pierdem teritorii, clasa politică ne-a dezbinat. La asta a contribuit mult și mentalitatea noastră. Foarte cunoscută este opinia că dacă nu este român ortodox, nu îl votăm. Nu contează faptul că omul este specialist într-un domeniu. Nu este român ortodox, nu e bun.

Această mentalitate proastă s-a văzut la recentele alegeri locale.

România, din păcate, nu face mai nimic pentru românii din Ucraina (nordul Bucovinei, Transcarpatia, nordul și sudul Basarabiei), Ungaria, Serbia (Vojvodina și Valea Timocului), Bulgaria.

Mi-e greu să vorbesc despre Unire și Ziua Națională a României, când frații români de lângă noi plâng și nimeni nu-i ascultă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here