Caz grav: un pacient s-a îmbolnăvit de Covid la Spitalul Militar și acum e în stare gravă

1
845
Cele trei teste Covid ale pacientului de 81 de ani îmbolnăvit în Spitalul Militar. Libertatea a publicat documentele după ce rudele pacientului au decis să facă public cazul

Un pacient în vârstă de 81 de ani, internat pe 1 decembrie la Spitalul Militar, s-a îmbolnăvit de Covid în timp ce era spitalizat, iar acum e în stare gravă, acuză rudele omului. Cazul a fost dezvăluit de un ofițer superior, rudă cu pacientul, și preluat de Libertatea. Octogenarului i s-au făcut teste Covid pe 1 decembrie și pe 3 decembrie 2020. Ambele au ieșit negative. Cât timp era internat, starea de sănătate i s-a degradat, iar la o nouă testare, făcută pe 26 decembrie, a reieșit că se îmbolnăvise și de Covid!

Pacientul fusese internat la Spitalul Militar cu insuficiență respiratorie, pentru a fi tratat de bronhopneumopatie cronică obstructivă. Inițial, a fost plasat pe secția de Pneumologie. Dar, după 3 săptămâni de tratament, în loc ca starea sa să se amelioreze, omul a început să se simtă tot mai rău.

A fost transferat mai întâi la Secția de Terapie Intensivă (ATI) I, apoi la ATI II. Acum starea sa este una gravă.

Într-o ședință, șefii spitalului au decis să facă niște investigații microbiologice, pentru a urmări dacă pacientul n-a contractat cumva și infecții nosocomiale cât a fost al ATI I. Un medic citat de Libertatea recunoaște: “Este cel mai evident caz de infecție nosocomială cu Covid”.

Publicația mai sus amintită semnalează că la aceste două secții (ATI I și ATI II) a mai fost internat luna trecută (pe 14 noiembrie) un bărbat de 49 de ani bolnav de Covid, care s-a procopsit cu 4 infecții nosocomiale cât a fost internat la Spitalul Militar. Omul a fost luat de rude și dus de urgență în Germania, dar a decedat pe 9 decembrie, răpus de agenții patogeni pe care conducerea Spitalului Militar nu-i semnalase în sistemul electronic și nici în serviciul de prevenire a infecțiilor.

Astfel de cazuri, de pacienți îmbolnăviți de Covid în timp ce sunt internați în spitalele din România, nu sunt nici noi, nici singulare. Fenomenul este destul de răspândit, dar personalul medical păstrează tăcerea asupra lor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here