Ce-au pățit 8 angajați ai unui azil din Germania care au primit, din greșeală, supradoză de vaccin anti-Covid de 5 ori mai mare

0
1526
Cei 8 germani au primit, din eroare, conținutul unui flacon nediluat, care conținea concentrația a 5 doze. FOTO: Reuters

Opt angajați ai unui azil din Germania au fost vaccinați anti-Covid, dintr-o greșeală a personalului medical, cu o doză de 5 ori mai mare decât cea normală, relatează Reuters. Incidentul a avut loc duminică și, din fericire, până acum, niciunul dintre cei vaccinați astfel n-a pățit nimic.

Cazul s-a petrecut la Vorpommern-Ruegen, unde angajații căminului de bătrâni din Stralsund au fost imunizați cu o concentrație greșită din vaccinul BioNTech/Pfizer. În mod normal, o doză de vaccin cuprinde 30 de micrograme, dar cei 8 oameni au primit, fiecare, câte 150 de micrograme.

Eroarea a fost descoperită imediat și 4 dintre oameni au fost internați în spital, pentru a fi supravegheați, după ce au apărut simptome asemănătoare gripei. Deocamdată, însă, niciunul nu a pățit nimic grav.

Stefan Kerth, șeful districtului german, a făcut o declarație de presă: „Regret profund incidentul. Acest caz singular a fost provocat de erori individuale. Sper că niciunul dintre cei afectați nu va avea efecte secundare grave“.

Eroarea a fost posibilă pentru că vaccinul este livrat într-un flacon al cărui conținut furnizează, după diluare, 5 doze.

Vestea bună este dată de BioNTech, laboratorul german care a dezvoltat vaccinul. Producătorii spun că, în timpul testelor clinice pe voluntari, au fost administrate și doeze mai mari de vaccin, fără ca să se constate efecte secundare grave.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.