Primele acuzații de corupție dinspre USR pentru Nicușor Dan! Vlad Voiculescu despre proiectul cumpărării unei instalații de oxigen de 12 milioane de lei: „Bani aruncați în buzunarele mafioților conectați la ASSMB”

3
1503
Nicușor Dan și Vlad Voiculescu au colaborat în campania electorală de anul trecut, iar acum sunt la cuțite

A treia zi de Crăciun a adus un scandal major între USR și Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, acesta din urmă fiind silit să retragă un proiect de achiziționare a unei instalații de oxigen în valoare de 12 milioane de lei. Aceasta urma să utileze Spitalul Modular Pipera, făcut de Firea, despre care specialiștii spun că e un pericol public și că nu respectă nici măcar normele elementare de siguranță. Vlad Voiculescu, șeful USR București și inamicul personal al lui Nicușor Dan, l-a acuzat pe acesta, destul de străveziu, de corupție.

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului atacat violent din toate părțile de PSD, USR și sabotat de PNL, a fost nevoit să retragă de pe ordinea de zi un proiect contestat, de achiziționare a unei instalații de oxigen pentru așa-zisul Spital Modular din Pipera, construcția improvizată făcută pe bani mulți de Gabriela Firea în ultimul său an de mandat, sub pretextul pandemiei. Nicușor Dan voia să aloce 12 milioane de lei instalației de oxigen, dar grupul consilierilor USR a anunțat, prin viceprimarul Horia Tomescu, că nu va vota propunerea în ședința Consiliului General.

Proiectul propus de Nicușor Dan: „Fie o mare prostie, fie o mare țeapă”

Proiectul a fost contestat puternic și de Oana Gheorghiu, co-fondator al Asociației Dăruiește Viață, care a construit deja două spitale modulare funcționale pentru tratarea bolnavilor de Covid, la Spitalul Elias din București și la Spitalul Județean Piatra Neamț. Ea numește construcția girată de Gabriela Firea „înșiruirea de containere de la Pipera”, iar inițiativa lui Nicușor Dan „fie o mare prostie, fie o mare țeapă”.

Viceprimarul Horia Tomescu, de la USR, căruia Nicușor Dan a refuzat să-i dea drept de semnătură și să-i delege atribuții, a spus că suma propusă pentru instalația de oxigen – 12 milioane de lei – este egală cu ce pe care Asociația Dăruiește Viață a cheltuit-o ca să construiască tot Spitalul Modular 1 de la Elias!

Într-un comentariu pe contul său de Facebook, Vlad Voiculescu aproape că l-a acuzat direct pe Nicușor Dan de corupție: „«Iubește-ți aproapele» = încurajează-l să arunce bani în buzunarele mafioților conectați la ASSMB? Hristos ne-a cerut să fim smeriți și blânzi, nicăieri Hristos nu ne-a zis să fim tâmpiți“.

Investiția urma să se facă prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), care se află în subordinea Primăriei Generale. Instituția e condusă și acum de omul Gabrielei Firea, Vasile Apostol, pe care Nicușor Dan l-a „reevaluat” după ce a ajuns primar și l-a păstrat în funcție. Asta, deși criticile și scandalurile legate de felul în care Apostol administrează spitalele din subordinea Primăriei sunt la ordinea zilei.

Oana Gheorghiu a relatat pe Facebook că instalația de gaze medicale de la spitalul pe care l-a construit din donații, cu suprafață de 12.000 de metri pătrați și 180 de paturi, este la standarde mult peste prevederile legislației naționale și a costat sub 1.000.000 de euro. „La Pipera se intenționează investirea a 2,4 milioane de euro, 12 milioane de lei, într-o instalație de gaze medicale. Aș vrea să ne explice ASSMB cum e posibil așa ceva?”, a spus Oana Gheorghiu într-un scurt video postat pe contul său de Facebook.

Vlad Voiculescu a intervenit în comentarii: „Poate ne explică Nicușor Dan de ce susține în continuare mafia de la ASSMB”.

Mesajul scris luni dimineața de Oana Gheorghiu pe Facebook despre propunerea lui Nicușor Dan de a se aloca 12 milioane de lei pentru instalația de oxigen la Spitalul Modular Pipera

În atenția consilierilor generali ai Bucureștiului și a primarului Nicușor Dan
Pe ordinea de zi, de azi, a Consiliului General se gasește o mare bătaie de joc, la suma modică de “doar” 12 milioane de lei, adică vreo 2,4 milioane euro, pentru o instalație de oxigen la înșiruirea de containere de la Pipera

“Art. 4 Cheltuielile legate de realizarea instalatiei de oxigen medicinal vorfi asigurate de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, prin alocatii bugetare aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in cuantum estimativ maximal de 12.054.000,00 lei, cu TVA inclusa.”

Practic se doreste investirea a încă 2,4 mil euro în acea înșiruire de containere de șantier, de la Pipera, înșiruire care nu va deveni niciodată spital, pentru că nu a fost proiectată în acest sens.

“Spitalul modular” de la Lețcani ar trebui să fie o lecție, căci și acolo s-au băgat alte multe milioane și tot nu funcționează, pentru că, deși e un pic mai bine decât Pipera, nici acesta nu a fost corect proiectat.

Daruieste Viata a construit cu 2,2 mil euro întregul spital modular de la Elias, care funcționează perfect din august 2020. La Pipera, într-un loc total inadecvat funcționării unui spital, se dorește cheltuirea a 2,4 mil euro doar pentru instalația de oxigen.

Dacă statul român și Consiliul General al PMB dorește să se pregătească pentru valul 5 este foarte bine, dar nu așa, nu aruncând banii pe geam. Întăriți capacitatea spitalelor din București, verificați și faceți mentenanța instalațiilor existente și extindenți instalațiile de oxigen în aceste spitale. Spitalele existente au nevoie de investitii, nu aruncați banii…

Pipera nu e o soluție, oricât încearcă ASSMB (care, apropo, e fix același de acum 2 ani, deși speram că va fi reformat), să învârtă niște bani.

După părerea mea această inițiativă e fie o mare prostei, fie o mare țeapă.

Sper doar ca cei care ne reprezintă in CGPMB să nu se lase duși de nas.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Radu Gologan, profesorul olimpicilor, îi cere lui Grindeanu să arate cartea. „În matematică nu există minciună și fals. Există demonstrație. Vă rog să o faceți!“

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Rusofilul Cozmin Gușă insinuează că Ambasada SUA s-ar ocupa cu otrăvirea „patrioților” de tip George Simion!

* AGENȚII HAOSULUI (1). Leșinata Revoluție Neofascistă. De ce au eșuat Batalioanele de Asalt ale AUR în tentativa de ocupare a Parlamentului

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Mișcare de maximă gravitate: CCR aruncă România în afara UE, nerecunoscând supremația legislației europene! Dorneanu respinge o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene

* Inspecția Judiciară i-a pregătit lui Cristi Danileț o nouă execuție. După ce l-a făcut „infractor TikTok”, îl bagă la „magistrați politici”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (41) / Ghipsul de 8 ore al generalului Stănculescu

* Emma Răducanu a mai dat o lovitură financiară. Contract fabulos pe care îl va semna la începutul lui 2022

3 COMENTARII

  1. Primarul ori a fost sfatuit gresit,ori cu rea intentie…cred mai degraba in varianta a 2a,nicidecum in coruptie,mai ales cand acuzatiile vin din partea unui individ care are interese obscure ,cum este prietenul lui Voiculescu,acest Tomescu ,care acum isi face reclama folosindu-se de realizarile altora,realizari la care nu a contribuit cu NIMIC!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here