marți, martie 5, 2024
AcasăNewsPrimarul Aradului, pe urmele lui Bolojan: desființează 360 de posturi. Se economisesc,...

Primarul Aradului, pe urmele lui Bolojan: desființează 360 de posturi. Se economisesc, din salarii, 20 milioane de lei pe an

-

Modelul administrativ Ilie Bolojan, de la Oradea, dă semne că s-ar putea răspândi și în alte zone din România. Călin Bilbarț, primarul PNL al Aradului, a anunțat că va reduce 360 de posturi din schema instituției, economia anuală realizată urmând a fi de circa 20 milioane de lei (4 milioane de euro), scrie Rompres.

Anunțul a fost făcut deprimarul Bibarț vineri. Noua schemă de personal a fost definitivată și acum urmează să fie aprobată de Consiliul Local Municipal.

În esență, e vorba de concedierea a 123 de oameni. Celelalte posturi, până la 360, erau fie vacante, fie finanțate din alte surse – cum ar fi cazul medicilor din cabinetele școlare, ale căror salarii sunt plătite de Guvern, deci n-au de ce să fie și pe statul de plată al Primăriei.

Numărul șefilor din Primărie va fi, de asemenea, redus cu 16, de la 75 la 59, a mai spus Călin Bibarț.

- Advertisement -

Concedierile se vor face pe baza unor testări. Se vor desființa două direcții, trei servicii, un birou și patru compartimente din Primărie.

Călin Bibarț a explicat: În acest an, Consiliul Local Municipal a trebuit să aprobe un împrumut de 100 de milioane de lei, adică 20 de milioane de euro, pentru a putea cofinanța investiții europene majore în Arad și doar din această restructurare, care înseamnă reduceri atât de posturi de conducere, cât și de funcționari de execuție, o să avem o economie de circa două milioane de euro pe an, bani din care putem amenaja de exemplu parcul din (cartierul – n.red.) Vlaicu, despre care am vorbit, sau în câțiva ani să achităm împrumutul pe care l-am luat.

Ne dorim să fie o Primărie mai eficientă, cu un personal cât mai calificat și cât mai deschis cetățeanului care plătește. Suntem în proceduri de implementare a semnăturilor electronice și de digitalizare. Probabil vom putea face o analiză cum putem să devenim și mai eficienți decât în momentul acestei restructurări“.

- Advertisement -

Drumul a fost deschis de Ilie Bolojan, care mai întâi ca primar al Oradei, apoi ca președinte al Consiliului Județean Bihor a implementat un tip de administrație modern și eficient, în care schema de personal este redusă exact atât cât trebuie să funcționeze optim.

După venirea la Consiliul Județean, Bolojan a făcut masacru. Zilele trecute povestea că a dat afară jumătate dintre angajați fără ca acest lucru să se simtă în vreun fel în activitate. Respectivele persoane umflau pur și simplu schema și cheltuielile cu salariile fără să aducă nimic la bunul mers al instituției. “Cu 20 de angajați facem exact aceleași lucruri pe care le făceam cu 80. Am făcut economii de 6 milioane de euro doar într-un an. Cu acești bani am finanțat construirea unui pod”, relata Bolojan.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Provocare AUR cu iz rusesc în Transnistria. Zeci de persoane cu tricouri „Votează AUR, alege România!” au încercat să treacă Nistrul, fiind oprite de separatiști

* VIDEO. Ofensiva Moscovei: Cozmin Gușă încearcă să construiască o mișcare care să scoată România din Uniunea Europeană!

* Un interlop periculos a revenit în pușcărie dintr-o neglijență: și-a uitat pistolul în cabina de probă, la mall! Avea și gloanțe de război

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

Radu Moraru, dement: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

* „Sărmăluță” și Mustăciosu au pierdut procesul cu TVR: emisiunea-trompetă a PSD nu revine la ora 21.00

* A fost prinsă și „țoapa cu maceta”, partenera „țopârlanului cu BMW”. A stat o noapte în arest, o așteaptă și pe ea libertatea

* VIDEO. Filmul gravului incident din Marea Neagră, unde aviația rusă a deschis focul asupra unei nave britanice în apele teritoriale ucrainene

* Thriller la Euro 2020: Germania – Ungaria 2-2! Nemții au fost la 6 minute de eliminare, deși au jucat toate meciurile la München!

* Dramatism în „grupa morții”: timp de 90 de minute, Portugalia a migrat pe toate locurile, de la 1 la 4! În 13 minute era eliminată, în alte 17 era lider

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Ilie Bolojan a DEMONSTRAT, la C.J. Bihor, că se poate face treabă (CHIAR… MAI MULTĂ ȘI MAI BUNĂ!) cu un personal administrativ-funcționăresc DRASTIC-REDUS: acum așteptăm, bineînțeles,… PRELUAREA MODELULUI în cât mai multe județe și localități!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -