Cadou de la Dragnea, pe banii românilor: leafa lui „Sărmăluță” la TVR e de peste 8.000 de euro „în mână”, uneori ajunge și la 10.000!

2
4020
Ionuț Cristache

Ionuţ Cristache, zis „Sărmăluță”, încasează lunar de la televiziunea publică, pentru mizeria lui de emisiune (pro-infractori, anti-justiție, pro-PSD, anti-Occident), cel puțin 41.000 de lei (echivalentul a peste 8.000 de euro) net, adică „bani în mână”. Contractul „propagandistului roșu” a fost publicat de ziarul Libertatea.

Suma poate creşte până la aproape 10.000 de euro dacă ţinta de audienţă e depăşită. Și nu e greu de depășit, fiind fixată foarte jos faă de resursele pe care TVR i le pune la dispoziție.

„Libertatea” publică extrase din contractul lui Ionuț Cristache în contextul neînţelegerilor pe care realizatorul emisiunii „România 9” le are cu noua conducere a TVR.

Conform contractului, „Sărmăluță” primeşte lunar 44.700 de lei brut (adică puţin peste 9.000 de euro). Cum drepturile de autor sunt impozitate cu 10%, dar mai există și unele deduceri, „salariul net nu este foarte diferit, uşor peste 41.000 de lei pe lună”, precizează „Libertatea”.

Hop și bonusurile! Chiar și un rating modest îi mai adaugă ceva bani la leafă

Contractul îi oferă și alte bucurii lui Cristache. Documentul prevede bonusuri consistente pentru acesta dacă își atinge targeturile de audienţă (modeste, de altfel). Sunt trecute şi penalizări, dar acestea au fost mai mult de formă, întrucât era greu ca, în prime time-ul TVR 1, să nu-și atingă modestele ținte de audiență.

O problemă ar putea surveni odată cu mutarea emisiunii de la ora 21.00 la ora 17.00: audiențele mult mai mici i-ar putea diminua câștigurile lui Cristache: în loc de 8.000 de euro, va lua „doar” vreo 7.200! Pagubă-n ciuperci!

Clauzele de audienţă ale realizatorul emisiunii „România 9”

  • pentru asigurarea unui rating mediu lunar al emisiunii sub cota de 35%, agreată, peste media staţiei, remuneraţia se va diminua cu 10% din venitul brut;
  • pentru asigurarea unui rating mediu lunar al emisiunii mai mare cu 45% peste media staţiei, remuneraţia se va majora cu 10% din suma iniţială;
  • pentru asigurarea unui rating mediu lunar al emisiunii mai mare cu peste 50% peste media staţiei, remuneraţia se va majora cu 20%.

Patru detalii scandaloase în contractul dintre TVR și „Sărmăluță”

  1. Suma de bază a contractului: peste 9.000 de euro brut, peste 8.000 de euro net.
  2. Targeturi de audiență foarte modeste.
  3. Majorarea poate fi și de 20% (urcând totalul la aproape 10.000 de euro net), diminuarea – de cel mult 10% (coborând remunerația la 7.200 de euro net, niciodată mai jos).
  4. Obligația de a realiza „minimum 10 ediţii pe lună”, ceea ce înseamnă că „vuvuzeaua lui Dragnea” (împrumutată de la Antena 3) poate face și doar 10 emisiuni pe lună (în loc de 4 pe săptămână, adică 17-18 pe lună), adică va primi 4.470 de lei brut (peste 4.100 de lei net / peste 800 de euro) pentru o singură emisiune!

„Media staţiei” nu e greu de depăşit

Indiferent dacă prevederile legate de audienţă se referă la media zilnică sau la media din prime time a postului, Cristache şi-a atins ţintele. De ce? Şi pentru că media TVR 1 este foarte jos.

Conform unei analize Paginademedia.ro, TVR a scos o medie zilnică care s-a învârtit în jurul cifrei de 0,5 rating mediu. De exemplu, în lunile iunie şi mai, ratingul a fost de 0,4%.

Raportat la media din prime time (când era şi emisiunea lui Cristache), în ultimele două luni TVR 1 a înregistrat un rating mediu de 0,8%-0,9%.

Contractul-jaf a fost impus de Doina Gradea, executanta fidelă a dorințelor lui Liviu Dragnea

„Sărmăluță” a fost adus de conducerea PSD-istă a TVR (cu Doina Gradea în frunte), pe vremea și cu binecuvântarea atotputernicului Liviu Dragnea, corupt de frunte al patriei, tămâiat intens și apoi plâns cu hohote la TVR.

Acum, când conducerea TVR a fost preluată de PNL, prin Ramona Săseanu și cu susținere USR-PLUS, Ionuț Cristache are probleme. Printr-o decizie a Comitetului Director, emisiunea i-a fost mutată de la ora 21.00 la ora 17.00.

„Sărmăluță” a acuzat că decizia ar fi fost luată de Ramona Săseanu, noul şef intermiar al TVR, şi a dat în judecată instituţia. Judecătorii nu i-au dat dreptate şi astfel propagandistul a pierdut procesul pe fond. Principalul argument al instanţei a fost acela că, prin contract, nu este prevăzută o clauză cu privire la ora de difuzare a emisiunii.

Domnu’ Goe de la TVR, între mamița Dragnea și mamițica Gradea

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Comisia de la Veneția „salută” desființarea Secției Speciale și întărirea DNA și a DIICOT. Se recomandă eliminarea amendamentului UDMR

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Renate Weber anunță răzbunarea: va hărțui Guvernul, atacându-i la CCR toate ordonanțele de urgență!

* VIDEO. Aroganțe de meltean: Fulgy, beizadeaua drogată a Clejanilor, arde bancnote în direct. „Am bani de vă îngrop. Păi, tricoul asta e cât salariu’ la mulţi. Eu dau șpagă la chelner 5-6 milioane”

* Ucigașul din Corbu a folosit o macetă de tăiat kebab, luată de la cherhanaua la care era ospătar. A ascuțit-o înainte de atac

* Prințule Paul, predă-te, ca să poată prințișorul Carol Ferdinand să se bronzeze în străinătate! Hai la cătușe, că prințesa Lia e dărâmată!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Actorul George Mihăiță a urcat beat la volan și a făcut accident. Avea alcoolemie de 1,05‰. Acum are dosar penal

* “Virusul e armă biologică scăpată de sub control. Armata o testa în piața din Wuhan”, afirmă doctorița chineză care a investigat originile pandemiei. Li Meng Yan a fugit din țară după ce s-a încercat asasinarea ei

* Semifinalele Euro 2020: Italia – Spania și Anglia – Danemarca. Record istoric al englezilor: 5 meciuri fără gol primit, golaveraj 8-0!

2 COMENTARII

  1. Cand a platit pesedeul munca? Au platit orice altceva. Curvele, hotii, borfasii, puturosii, betivii, idiotii, spagarii, mincinosii si mai ales tot felul de scarbosenii ca sa-l laude. Oricum pocit individul din poza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here