După atacurile rusești la Dunăre, Guvernul Ciolacu are o revelație: în Deltă nu e semnal la telefon! Așa că a mai făcut o comisie

6
608
Premierul Marcel Ciolacu l-a pus pe omul său de încredere, vicepremierul Marian Neacșu, să prezideze o comisie interministerială cu nume pompos ca să rezolve o problemă care nu ține de Guvern

Aproape că nu trece săptămână în care actualii guvernanți ai României să nu stabilească noi recorduri ale ridicolului. Ultima ispravă pare de-a dreptul un banc cu proști: atacurile cu drone ale Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Dunăre au provocat, în Guvernul Ciolacu, revelația că în Delta Dunării nu e semnal la telefonul mobil – lucru știut de toată populația României care a trecut vreodată prin acea regiune. Așa că premierul PSD a făcut ce l-a dus capul: a înființat o comisie!

Toată înșiruirea de evenimente arată incompetență, prostie și populism de un penibil strident. Începând de astă-vară, Rusia a început să bombardeze porturile ucrainene de la Dunăre. Dronele rusești au încălcat constant spațiul aerian al României și au căzut chiar, în câteva rânduri, pe malul românesc.

Autoritățile de la București au negat vehement, timp de o lună și jumătate, această realitate. Primarii din localitățile survolate de dronele rusești au sesizat de mai multe ori prefecturii Tulcea și Armatei acest lucru, dar li s-a spus că nu e adevărat.

Când, în sfârșit, Ucraina a semnalat public că o dronă a căzut în Delta Dunării, aproape de un sat românesc, a început agitația. Iohannis și Ciolacu au dezmințit public, acuzându-i chiar pe ucraineni că mint. Apoi s-a confirmat totul, conducătorii statului fiind puși într-o situație absolut ridicolă și penibilă față de întreaga comunitate internațională.

Ca să arate că fac ceva, autoritățile au trimis armata care a pus lângă câteva sate niște plăci de beton cu saci plini cu nisip – ceva ce ar fi trebuit să fie un adăpost în care localnicii să fugă când le cad în cap bombele rușilor. În loc să protesteze energic la Moscova, să facă scandal diplomatic și să aducă în zonă sisteme antiaeriene care să apere teritoriul României, Iohannis și Ciolacu au decis să mimeze că fac ceva. Localnicii din Ceatalchioi și alte câteva localități urmau să fie avertizați, prin Ro-Alert, când au loc atacurile rusești, ei urmând în teorie să se ducă și să se bage în tunelul de beton.

Numai că, imediat, autoritățile au constatat ceea ce știa deja toată lumea dintotdeauna – acoperirea GSM nu este bună în zonă, astfel că locuitorii nu primeau mesajele Ro-Alert. Oricum, acestea soseau de obicei mult după ce începeau atacurile rusești asupra porturilor ucrainene de peste Dunăre.

Așa că, odată descoperită această problemă, Ciolacu a ordonat să se facă o comisie! Conform deciziei premierului publicată în Monitorul Oficial, s-a constituit o „Comisie Interinstituțională pentru activitățile de asigurare a comunicațiilor în unele zone din Delta Dunării”, care va fi coordonată de însuși Marian Neacșu, vicepremierul României (condamnat penal la 6 luni de închisoare cu executare)!

Lipsa semnalului la telefonul mobil în zonele de graniță și în cele greu accesibile este bine-cunoscută tuturor românilor și n-a apărut nici ieri, nici acum un an, ci este dintotdeauna. Rezolvarea problemei se face prin instalarea unor emițătoare în zonele respective și ține de companiile private de telefonie mobilă, nu de statul român.

În cel mai bun caz, Guvernul poate solicita, prin intermediul ANCOM, montarea unor celule suplimentare de către firmele de telefonie mobilă, dar în acest caz cineva trebuie să suporte costurile, pentru că e o problemă de rentabilitate. Pentru acele companii nu este eficient, sub raport cost/profit, să întrețină emițătoare în zone unde locuiesc câțiva oameni ori nici măcar atât și, ocazional, mai trec pe-acolo câțiva turiști în sezonul cald.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prăpădul PSD-PNL. Cu Câciu la Finanțe, datoria externă a României a crescut cu 173,4 miliarde de lei, adică 3% din PIB – un record absolut!

* Haita PSD-PNL a trimis controlul la Hidroelectrica după ce pilele susținute politic nu s-au calificat pentru faza finală a selecției directorilor

* Un candidat PNL își vrea înapoi banii cu care a fost pus să-și cumpere locul în Parlament! Șeful filialei PNL Iași, fostul ministru Costel Alexe, i-a cerut 30.000 de euro

* Aberație: un elev cu media 1,97 primește bursă de merit, elevi cu medii peste 9,00 nu primesc!

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Șmecheria scârboasă prin care fostul șef al Curții de Apel Constanța și-a crescut pensia de la 5.400 la 6.400 de euro: s-a detașat o lună la Penitenciarul Poarta Albă, apoi s-a pensionat la 51 de ani!

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* USR acuză represalii în stil mafiot din partea șefului ANPC. Prin intermediul unui off-shore, PSD-istul ar lua taxă de protecție de la proprietarii restaurantelor din Herăstrău închise de Clotilde Armand

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Un document excepțional: scrisoarea Mitropolitului pro-rus de la Chișinău către șeful său de la Moscova, Patriarhul Kirill, în care face pulbere Rusia putinistă! / „Amestecul agresiv al Rusiei în afacerile Ucrainei și ale Moldovei” / „Așa-numita «Lume Rusă» este străină aspirațiilor și valorilor noastre naționale” / „Moscova nu a înțeles că poporul din Moldova are rădăcini latine” / „Republica Moldova se va reuni inevitabil cu România”

6 COMENTARII

  1. spotmedia „Exclusiv Puci în instituția care analizează achizițiile publice. Ca să poată chiuli în voie, angajații au demis șefa și încalcă trei hotărâri judecătorești (Documente)”

    LORNU LE DA PARTIDUL SI PENSII SPECIALE ? DACA AU, NU LE MAI DA INCA UNA ?
    SPOR DE CHIUL AU ?

  2. „NOUA” „justitie”

    „Fostul vicepremier Gabriel Oprea rămâne cu titlul de doctor chiar dacă a primit verdict de plagiat / Înalta Curte a anulat ordinul de retragere a titlului”

    DOTTORE ! „INTERESUL NATIONAL”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here