Bilanțul unei zile negre pentru Kremlin: 24 de elicoptere pierdute, pagubă de 230 de milioane de dolari

0
1779
Berdiansk și Lugansk - orașe ocupate de ruși, dar rămase fără aerodromuri

Au apărut primele informații clare despre pierderile uriașe suferite de invadatorii ruși în urma atacurilor cu rachete americane ATACMS inițiate de armata ucraineană asupra aerodromurilor din Berdiansk și Lugansk, în noaptea de luni spre marți (16/17 octombrie 2023). Bilanțul e catastrofal: 9 elicoptere distruse în totalitate, alte 15 grav avariate, fără posibilitatea de a fi reparate.

Site-ul Obozrevatel.com preia datele furnizate de un analist OSINT (inteligența bazată pe surse deschise), Oryx Iakub, care a calculat cu minuțiozitate pagubele lăsate de apărătorii lui Zelenski în tabăra ocupanților, făcându-le publice în rețeaua de socializare X (fostă Twitter). Potrivit expertului, au fost spulberate 7 elicoptere Ka-52 Alligator și 2 elicoptere Mil Mi-8.

În plus, încă 15 aparate de zbor (8 Ka-52 Alligator și 7 Mil Mi-8) au suferit avarii ce nu pot fi remediate.

Costul unui elicopter de luptă Kamov (Ka-52 Alligator) pornește de la 10 milioane de dolari, iar cel al unui elicopter Mil (Mi-8) de la 8.5 milioane de dolari și poate ajunge, în funcție de model și dotări, până la 18,4 milioane de dolari.

Elicoptere distruse

  • 7 Kamov (Ka-52 Alligator). Preț total minim: 70 de milioane de dolari.
  • 2 Mil (Mi-8). Preț total minim: 17 milioane de dolari.

Elicoptere avariate

  • 8 Kamov (Ka-52 Alligator). Preț total minim: 80 de milioane de dolari.
  • 7 Mil (Mi-8). Preț total minim: 59.5 milioane de dolari.

Pagube totale: 226,5 milioane de dolari.

Notă: Aceasta este suma minimă. Dacă elicopterele Mil (Mi-8), de exemplu, aveau dotări superioare și erau modele avansate, pagubele totale pot fi mult mai însemnate.

Expertul Oryx Iakub (OSINT) a precizat: „Elicopterele marcate ca nereparabile sunt în prezent listate ca fiind pur și simplu deteriorate pentru a fi în siguranță”.

Obozrevatel.com: „Forțele Armate au raportat că, potrivit informațiilor preliminare, în urma atacului asupra aerodromurilor din Berdiansk și Lugansk, inamicul a pierdut 9 elicoptere, un depozit de muniție, echipament special și un vehicul de apărare aeriană. De asemenea, a fost posibilă dezactivarea pistelor. Pierderile de personal ale invadatorilor s-au numărat la zeci de morți și răniți”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prăpădul PSD-PNL. Cu Câciu la Finanțe, datoria externă a României a crescut cu 173,4 miliarde de lei, adică 3% din PIB – un record absolut!

* Haita PSD-PNL a trimis controlul la Hidroelectrica după ce pilele susținute politic nu s-au calificat pentru faza finală a selecției directorilor

* Un candidat PNL își vrea înapoi banii cu care a fost pus să-și cumpere locul în Parlament! Șeful filialei PNL Iași, fostul ministru Costel Alexe, i-a cerut 30.000 de euro

* Aberație: un elev cu media 1,97 primește bursă de merit, elevi cu medii peste 9,00 nu primesc!

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Șmecheria scârboasă prin care fostul șef al Curții de Apel Constanța și-a crescut pensia de la 5.400 la 6.400 de euro: s-a detașat o lună la Penitenciarul Poarta Albă, apoi s-a pensionat la 51 de ani!

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* USR acuză represalii în stil mafiot din partea șefului ANPC. Prin intermediul unui off-shore, PSD-istul ar lua taxă de protecție de la proprietarii restaurantelor din Herăstrău închise de Clotilde Armand

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Un document excepțional: scrisoarea Mitropolitului pro-rus de la Chișinău către șeful său de la Moscova, Patriarhul Kirill, în care face pulbere Rusia putinistă! / „Amestecul agresiv al Rusiei în afacerile Ucrainei și ale Moldovei” / „Așa-numita «Lume Rusă» este străină aspirațiilor și valorilor noastre naționale” / „Moscova nu a înțeles că poporul din Moldova are rădăcini latine” / „Republica Moldova se va reuni inevitabil cu România”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here