Burleanule, ce-ai făcut cu banii? FRF, anchetată pentru „constituire de grup infracţional organizat”!

1
3026

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a deschis un dosar penal in rem care vizează Federaţia Română de Fotbal (FRF) pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi evaziune fiscală.

„Pe rolul DIICOT – Structura Centrală se află înregistrată o cauză penală în care se efectuează urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 367 NCP, delapidare, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 295 NPC, şi evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 9 din L.241/2005. Alte aspecte legate de acest dosar nu pot fi comunicate în acest moment”, se arată într-un răspuns al DIICOT, transmis la 11 decembrie 2019, la solicitarea gsp.ro.

Potrivit sursei citate, ancheta procurorilor (care au ridicat documente de la Casa Fotbalului) ar viza modul în care s-a folosit o parte importantă din fondurile primite de FRF de la UEFA, inclusiv cele destinate de forul de la Nyon pentru organizarea Campionatului European din vara acestui an.

Cea mai gravă acuzaţie investigată acum de procurorii antimafia este că o bună parte din bani ar fi fost utilizaţi de cei din Federaţie pentru alte scopuri, inclusiv pentru campania electorală a lui Răzvan Burleanu, din startul anului 2018!

În aprilie 2018, Răzvan Burleanu a câştigat al doilea său mandat la preşedinţia FRF.

În replică, Fedraţia Română de Fotbal a precizat, într-un comunicat, că aceste acuzaţii „sunt pure speculaţii şi nu au nicio bază reală”.

„Referitor la materialul de presă cu titlul ”DIICOT a intrat în Casa Fotbalului, sediul FRF”, publicat astăzi, 6 ianuarie, de Gazeta Sporturilor, Federaţia Română de Fotbal are următorul punct de vedere:

1.  Reprezentanţi ai DIICOT nu au fost prezenţi la Casa Fotbalului şi nici nu au cerut informaţii sau documente aşa cum se pretinde în materialul de presă.

2.  În materialul citat al Gazetei Sporturilor, se aduc acuzaţii actualei administraţii a FRF, acuzaţii care sunt pure speculaţii şi nu au nicio bază reală.

3.  Federaţia Română de Fotbal reafirmă că toate operaţiunile financiar-contabile şi cu caracter sportiv sunt derulate într-o totală transparenţă faţă de membrii afiliaţi şi faţă de autorităţi. FRF are întreaga disponibilitate să pună la dispoziţia instituţiilor abilitate ale statului toate documentele şi informaţiile în cazul în care acestea vor fi solicitate”, se arată în comunicatul Biroului de presă al FRF.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Beuran va fi demis! O măsură prea blândă însă pentru o pacientă care a luat foc pe masa de operaţie

Arafat, „mitraliat” de ministrul Vela în videoconferința cu prefecții: „Ce ați făcut timp de 20 de ani? De ce nu ați angajat piloți SMURD?”

 * America, stânga-mprejur! Irakul cere armatei SUA să plece din ţară, Washingtonul refuză! Creşte tensiunea în lume, după uciderea generalului iranian Soleimani

 * Executarea teroristului Soleimani și lașitatea ipocrită a europenilor

* VIDEO. Apocalipsa din Australia, de neoprit! Au apărut tornadele de foc. 500 de milioane de animale au pierit în incendiile devastatoare

VIDEO. El e „melteanul cu BMW” care a blocat linia de tramvai. Bravo, vatmanule, i-ai dat o lecție strașnică!

Boschetarul care a spânzurat un cățel în București a fost arestat cu ajutorul camerelor video. Bietul animal îl urma ascultător…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here