Beuran a fost demis! O măsură prea blândă însă pentru o pacientă care a luat foc pe masa de operaţie

2
1107
Mircea Beuran, Spital Floreasca
Mircea Beuran

UPDATE. Un grup de peste 20 de medici şi asistente medicale de la Spitalul de urgenţă Floreasca, din Capitală, a anunţat că intră în grevă în semn de solidaritate cu medicul Mircea Beuran, demis pentru cazul pacientei moarte în timpul operaţiei pe care el a condus-o.

România experimentează tragedii dintre cele mai şocante, fie că e vorba de accidentele de pe şosele sau de cazurile dramatice din spitale. Exemplul femei arse pe patul de suferinţă de la Spitalul Floreasca este unul strigător la cer.

Partea bună este că, spre deosebire de guvernările anterioare când multe culpe medicale grave au fost ascunse sub preş sau protejate de clicile baronilor medicali, de data asta chiar se văd măsuri dure.

Ultima îl priveşte pe principalul responsabil pentru cea mai cumplită tragedie medicală din ultima vreme: cazul unei femei care a luat foc pe masa de operaţia a Spitalului Foreasca, din Bucureşti

Medicul Mircea Beuran a fost demis din Spitalul Floreasca după ce pacienta de 66 de ani care a ars pe masa de operaţii a murit, au precizat, pentru Mediafax, surse medicale. Beuran va putea profesa în continuare, dar a fost demis din funcția de şef al Secţiei de Chirurgie de la Spitalul Floreasca.

Între timp, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a suspendat procesul de acreditare al Spitalului Floreasca, pentru că incidentul nu a fost raportat de conducerea unităţii medicale.

Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă în acest caz.

Unitatea sanitară a fost amendată cu 20.000 de lei. Pe lângă amenda primită de spital, au mai fost sancționați și medicii care au participat la operație. Inspecția Sanitară de Stat a stabilit că aceștia vor plăti o amendă de 2.000 de lei fiecare.

Victor Costache, PNL
Victor Costache

„Sperăm să învăţăm cu toţii din acest episod tulburător, ca pe viitor, în niciun spital din România, să nu mai avem parte de o asemenea experienţă traumatizantă. Sunt alături de familia greu încercată şi acum, la ceas de cumpănă, le transmit că atât eu, cât şi echipa MS pe care o coordonez, va face tot posibilul pentru aflarea adevărului”, a spus ministrul Victor Costache.

Pacienta în vârstă de 66 de ani a fost arsă pe masa de operaţii la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greşit substanţele de dezinfecţie, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Incidentul a avut loc pe 22 decembrie, iar informaţia a fost dezvăluită sâmbătă de deputatul USR Emanuel Ungureanu.

De mai mulți ani, Spitalul Floreasca din București este o instituție controversată. Deși are un rol important în ce privește medicina de urgență, această instituție este și a fost un loc în care politicienii corupți caută o cale de salvare.

Pacienta ucisă de un incendiu în timp ce se afla pe masa de operație a atras din nou atenția asupra neregulilor și a managementului defectuos de la Floreasca. Ministrul sănătății Viorel Costache a anunțat că în raportul preliminar al anchetei în acest caz „denotă o cascadă de nereguli foarte grave” descoperite în spital. Detalii, AICI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Spitalul Floreasca, o cloacă PSD-istă. Salvarea corupților, misiunea principală a instituției medicale

* Ungureanu (USR) a depus plângerea penală împotriva lui Beuran: „Declarațiile medicului sunt năucitoare!”

* Cele 4 cauze care au dus la arderea femeii în timpul operației. Dosar pentru ucidere din culpă, la Serviciul Omoruri

* Doctorul Beuran admite că la moartea pacientei a contribuit și arsura suferită în timpul operației. „Biologic nu a rezistat. O boală incurabilă, un efort chirurgical și această arsură…”

* Doi primari ai Timișoarei, Ciuhandu și Robu, trimiși în judecată pentru vânzarea ilegală a clădirilor din centrul vechi

* VIDEO. Cum își plătesc vacanța turiștii din Poiana Brașov? Un nou sport național: aruncarea bancomatelor în aer

* Un avion Wizzair din Craiova s-a apropiat la doar 60 de metri în aer de o aeronavă Air Europa!

2 COMENTARII

  1. Cum s-aduna pleava …da ce la omorât?… dacă avea sânge în instalații își dădea el demisia… că nu mai e șef, hopa dai cu greva…dar când a luat amărâtă aia foc de ce n-ați sărit ba bulangiilor?…de ce n-ați făcut grevă pentru femeia aia…??.. comuniști ați fost , comuniști ați rămas…ai sictir…

  2. Fiecare cu lingaii lui, asa si aia care ii canta in struna beureanului, manjiti pana peste cap de mizeria psd-ista!!! Dati-i afara, ca n-o sa planga nimeni dupa ei, cadrele capabile nu ar trebui sa sustina incompetenta morala si nici pe cea profesionala a sefului!!!!! Incercand sa ascunda fapta si punand batista pe tambal nu e un lucru demn si care sa-i faca mandri pe asa zisii specialisti din colcaiala de la Floreasca!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here