miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăMainBREAKING NEWS. Guvernul ia în calcul închiderea tuturor școlilor din România de...

BREAKING NEWS. Guvernul ia în calcul închiderea tuturor școlilor din România de pe 10 martie până pe 21 aprilie (după Paște)

-

Toate școlile din România ar putea fi închise începând cu data de marți, 10 martie, până după Paște, potrivit surselor Digi 24. O nouă reuniune a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență va avea loc luni, la ora 16.00, ocazie cu care va fi discutată și posibilitatea închiderii școlilor, măsură propusă de secretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat propune închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post-liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020, imediat după Paștele ortodox (care e duminică, 19 aprilie).

Închiderea şcolilor începând cu data de 10 martie și până pe 21 aprilie (timp de 6 săptămâni), pe fondul înmulțirii cazurilor de infecţie cu coronavirus, este doar una din propunerile Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, grup condus de Raed Arafat, făcută azi către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Ludovic Orban, premierul interimar, spune că măsura închiderii școlilor e în analiză, dar nu poate fi luată ușor. „O măsură de închidere a școlilor perturbă și privează elevii în ceea ce privește derularea serviciului educațional. Este o măsură care trebuie pregătită. Puneți-vă întrebarea ce fac copiii care rămân acasă. Există în fiecare familie un membru care să-i supravegheze, dacă nu-i mai ducem la școală? Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză serioasă. Avem ca punct de analiză din nou acest punct la discuția de astăzi. Dar nu se pot lua măsuri fără analize serioase. Avem doar 15 cazuri, din care 5 s-au vindecat”, a declarat premierul Ludovic Orban după ședința conducerii PNL.

- Advertisement -

Raed Arafat a mai propus o serie de măsuri care-i vizează pe studenți și pe elevii școlilor postliceale, cum ar fi sistarea stagiilor în spitale pentru cursanții școlilor postliceale. De asemenea, unităților de învățământ li se recomandă organizarea de cursuri la distanță, dacă există această posibilitate.

ISMB susține măsura suspendării cursurilor în Capitală

Marian Banu, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), a anunţat luni că susţine măsura suspendării cursurilor în Capitală, cel puțin până în data de 4 aprilie, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19.

„O primă propunere ar fi legată de ideea că în data de 4 aprilie începe vacanţa de primăvară. Propun să avem un segment întreg, poate de cinci săptămâni, pentru că orice revenire, măcar pentru o săptămână a elevilor… Să propunem integral acest segment, în care putem acţiona, zic eu, mult mai uşor şi mult mai bine”, a declarat el, la Comandamentul de urgenţă convocat la sediul Primăriei Capitalei.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, în Bucureşti sunt 275.000 de elevi, 418 şcoli de stat şi 220 instituţii de învăţământ private. O şcoală bucureşteană are, în medie, între 800-1.400 de elevi, în timp ce la Şcoala nr. 195 studiază 2.700 de elevi. La 11 şcoli, copiii învaţă în trei schimburi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Ai să dăm foc școlilor,ce ne mai trebuie oricum tot analfabeți ies de pe băncile lor… după ce au distrus învățământul , cadrele didactice acum vor acasă…. trai nineacă pe bani proștilor care lucrează la privat…sunt curios când vor recupera materiile !..ce treabă au copilașii de la țară cu proasta din Voluntari??…de ce să închideți toate școlile ?… închideți le pe cele din București, Timișoara sau unde ați descoperit vreun chinez bolnav sau român bolnav…și mai vrem o Românie educată ..un rahat pe băț…o țară de analfabeti, …și ce-o să facă copiii singuri acasă?…vor umbla pe strazi vagaboti aia mai mari ,iar cei mici vor sta inchisi în casă…cu cine ? ce mai vor fi pline orașele de ei…numai protejați vor fi… prezervative , etnobotanice, beții…nu mai bine închideți proștii..care vin cu idei de astea…am ajuns că învățământul să aibă un program că cel al parlamentarilor… adică două zile pe săptămână.!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -