luni, aprilie 22, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaServiciile secrete ucrainene "dețin filmări și fotografii" cu George Simion la întâlnire...

Serviciile secrete ucrainene „dețin filmări și fotografii” cu George Simion la întâlnire cu agenți ruși! De ce tac autoritățile române?

-

George Simion, președintele AUR, ar fi fost înregistrat video de serviciile secrete ucrainene în timp ce se întâlnea cu ofițeri de informații ai Rusiei, anunță Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova! Vestea vine în contextul comunicării oficiale, din partea premierului moldovean Recean, că Simion are interdicție în țara vecină deoarece a fost clasificat ca participând la „efortul de destabilizare a Republicii Moldova”.

Anatol Șalaru a declarat: „Filmări și fotografii (despre întâlnirile lui Simion cu rușii – n. red.) sunt la serviciile de informații din Ucraina. Nu știu câte dintre acestea au fost trimise la serviciul de securitate din Republica Moldova. Deocamdată, nimeni – din câte cunosc eu -, niciun serviciu de informații nu și-a făcut publică lista informatorilor și nici nu a publicat dosare. Faptul că George Simion este folosit de Rusia pentru a destabiliza situația în România și în Republica Moldova a fost confirmat și de consilierul principal al președintelui Zelenski, Podoliak. A confirmat acest lucru și fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat“. Afirmațiile au fost făcute la Antena 3.

George Simion este declarat persona non-grata atât în Republica Moldova, cât și în Ucraina. Generalul Oleksandr Skipalski, fost șef al Direcției Principale de Informații din Ministerul Apărării al Ucrainei (GRU) și fost prim-vicepreședinte SBU (echivalentul SRI în România), a confirmat anul trecut că a existat cel puțin o întâlnire a lui Simion, la Cernăuți, cu ofițeri din serviciile de informații rusești. Se pare că ucrainenii îi țineau sub observație pe suspecți și au înregistrat video întâlnirea.

Premierul român Marcel Ciolacu a cerut acum două săptămâni informații oficiale de la Republica Moldova asupra motivelor pentru care Simion are interdicția de a intra pe teritoriul țării vecine. Aceste informații au fost livrate, iar premierul Recean a și explicat despre ce e vorba, dar cu toate acestea România este fără reacție.

- Advertisement -

În cazul în care există probe că Simion e în relații cu serviciile secrete rusești, ar trebui sesizat Parchetul și începută o anchetă. Tăcerea Guvernului Ciolacu lasă însă loc la interpretări. Ciolacu, Dîncu și alți lideri PSD s-au întâlnit după 2020 de câteva ori, în secret, cu George Simion. Niciuna dintre părți nu a vorbit despre agenda întâlnirilor respective.

Lungul istoric al confirmărilor: „În 2011 s-a întâlnit cu rezidentul FSB, la Cernăuți” / „Se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, omul serviciilor rusești”

În ultimii ani au apărut mai multe dezvăluiri, din partea unor oficiali moldoveni și ucraineni, despre adevăratele motive ale interdicțiilor pe care le are George Simion de a intra în Republica Moldova și Ucraina.

În martie 2023, Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării în Republica Moldova, a spus, într-un interviu acordat site-ului În Linie Dreaptă: „Eu fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova – n. red.) și pe care l-am întrebat de ce și-a permis să-l expulzeze (pe George Simion – n. red.). SIS este serviciul care monitorizează cetățenii străini care vin în Republica Moldova, echivalentul SRI în România. El mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România și a informat din timp serviciile echivalente din România despre expulzarea lui George Simion. Și mi-a spus: «George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat și i-au trimis datele și în Republica Moldova și probabil și în România, că în 2011 – nu mai știu luna – George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB (ex-KGB – n. red.). Și acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt». Asta mi-a spus directorul SIS. Mi-a mai spus că chiar la noi, în Moldova, «George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk», care era omul serviciilor rusești. (…) Ce făcea el era în interesul FSB, fiindcă el a discreditat mișcarea unionistă în Republica Moldova și a discreditat-o probabil și aici, și discreditează și acum. (…) Propaganda rusă întotdeauna ne-a calificat drept extremiști, că «unioniștii vor să distrugă aia», că «unioniștii vor să-i alunge pe ruși», «unioniștii vor să interzică limba rusă», «unioniștii sunt provocatori», «unioniștii vor vărsare de sânge». Ceea ce a făcut George Simion a confirmat, de altfel, argumentele propagandei rusești. (…) Cu FSB-ul nu te duci să bei cafea. Ei nu se afișează, dar serviciile speciale știu cine sunt rezidenții dintr-o anumită zonă. Ăla era rezident la Cernăuți, de ce s-a dus George Simion? Ce să negocieze cu rezidentul altui stat?”.

- Advertisement -

În aprilie 2023, Vlad Filat, fost premier al Republcii Moldova în perioada 2009-2013, a declarat la emisiunea „Defense România“ că George Simion a primit interdicția de a intra în țara vecină după ce șeful serviciului de informații din țara sa (SIS) a avertizat că românul este în contact cu serviciile secrete rusești. Vlad Filat a spus: „Nu aș vrea să fiu implicat în clarificările din România sub aspect politic, nu voi da clarificări de altă natură, dar, totodată, nu pot să nu spun că, atunci când a fost implementată acea interdicție pentru George Simion de a intra în Republica Moldova, în cadrul coaliției de guvernare de la acea vreme, din primăvara anului 2015, am avut discuții, și nu puține, având în vedere că această interdicție viza un cetățean român, european. În consecință, a fost convocat șeful SIS-ului de atunci (Mihai Bălan, acum pensionar – n. red.). În cadrul ședinței, dânsul a prezentat anumite informații, n-o să intru în detalii, care indicau precum că ar fi fost anumite contacte cu servicii speciale rusești”.

La sfârșitul lunii ianuarie 2024, Valentin Dediu, fost director al Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS) în perioada 2011-2013, a dezvăluit în emisiunea „Punctul pe AZI” de la TVR Moldova: „George Simion, când venea, făcea tot posibilul să fie cunoscut că el a intrat în Republica Moldova chiar de la vamă. Era gălăgios. Au fost niște tentative de-ale lui de a face zarvă, participare la diferite acțiuni de protest, dar, ca atare, avea mai multe acțiuni și activități pozitive, nu avea decât declarații. În ultimii ani, de când a devenit parlamentar, el a devenit altfel. Noi avem al nostru politician, Iurie Roșca (care făcea pe activistul pro-Unire și pro-România până când a fost dovedit agent KGB; de atunci, face propagandă pro-rusă pe față – n. red.), cu care putem face o paralelă. Formele și metodele de acțiune sunt aceleași. Serviciile speciale străine, și în primul rând Federația Rusă, selectează persoane care sunt în opoziție față de conducere și se apropie de ele. Ca să-i facă pe ei prieteni pe probleme de ideologie este imposibil, patriotism nu; atunci ei ori îi cumpără, ori caută materiale compromițătoare și le dau de știre că le au. Eu cred că George Simion a nimerit cumva sub vizorul serviciilor speciale rusești – sau materiale compromițătoare, sau cu bani. Deci, atunci nu era, dar cu timpul oamenii se schimbă. Iurie Roșca a fost o anumită perioadă cel care a promovat Frontul Popular, ca pe urmă să devină altcumva. Rușii au nevoie de a certa Ucraina cu România, fiindcă România astăzi e cel mai apropiat aliat al Ucrainei. Pe teritoriul României astăzi este și armament și toată logistica, ei trebuie certați și au găsit prin cine”.

Zilele trecute, premierul moldovean Dorin Recean a declarat la ProTV Chișinău: „Instituțiile statului (moldovenesc – n. red.) au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, și acest lucru i-am comunicat și premierului Ciolacu. Participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova, doar atât. (…) Are interdicție și în Ucraina? Corect. (…) Este o decizie a instituțiilor (de la Chișinău – n. red.)… instituțiile au determinat acest factor de risc și au luat decizia corespunzătoare”.

La scurt timp, ex-ministrul Anatol Șalaru revine și își întărește spusele de anul trecut: „Filmări și fotografii” – despre întâlnirile lui Simion cu rușii – „sunt la serviciile de informații din Ucraina”.

Și oficiali ucraineni au confirmat informațiile venite din Republica Moldova. Generalul Oleksandr Skipalski, fost vicepreședinte al serviciului de informații al Ucrainei (SBU) și primul șef al Direcției Principale de Informații a Armatei din aceeași țară (GRU), a declarat într-un interviu acordat site-ului Obozrevatel.com, în aprilie 2023, că George Simion a avut cel puțin o întâlnire cu ofițerul rezident al FSB (fostul KGB), la Cernăuți. Skipalski a spus: „Am făcut parte din categoria angajaților care erau îngrijorați de slăbirea regimului de contraspionaj din Ucraina, cu mult înainte de confiscarea Crimeei noastre. Chiar și în timpul lui Ianukovici, aici era un adevărat desfrâu al elitei rusești – nu exista un regim de contrainformații. Ucraina s-a transformat într-un teritoriu unde serviciile speciale rusești au ținut absolut liniștite întâlnirile. Prin urmare, eu confirm absolut o astfel de activitate (întâlnirea lui Simion cu ofițerii serviciilor rusești de informații – n. red.). (…) Acum, Rusia vede că și aici își pierde pozițiile și se folosește de ultimele sale oportunități pentru a aduce tensiune în relațiile din triunghiul Ucraina – România – Moldova”.

În august 2023, răspunzând unei solicitări a site-ului Podul.ro, Serviciul de Securitate al Ucrainei (Служба безпеки України / СБУ / SBU) a prezentat un document care confirmă oficial faptul că George Simion are o interdicție de 3 ani de intrare pe teritoriul statului ucrainean. SBU: ”În scopul asigurării securității statului, SBU a luat decizia de a-i aplica persoanei menționate (George Simion – n. red.) o interdicție de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani”. Potrivit presei ucrainene, cei 3 ani ar expira în martie 2024, însă e previzibilă prelungirea interdicției, așa cum s-a întâmplat de altfel și în cazul Republicii Moldova.

Când e întrebat de ce ține cu rușii, George Simion devine agresiv, așa cum s-a întâmplat în toamna anului trecut la Festivalul „Micul de Aur” din București.

George Simion e interzis peste Prut până în 2028: de două ori câte 5 ani!

Interdicţia de intrare în Republica Moldova pentru preşedintele Partidului Alianţa pentru România (AUR), George Simion, a fost prelungită pentru alți 5 ani. Astfel, extremistul român cumulează deja 10 ani de interdicție: 2018-2023 și 2023-2028. Este confirmarea faptului că liderul AUR e considerat, la Chișinău, un mare pericol la adresa securității Republicii Moldova. Legăturile acestuia cu serviciile secrete rusești, intens vehiculate în ultimii ani, par să stea la baza deciziei luate de „regimul Maia Sandu”.

La începutul acestei luni, prelungirea interdicției pentru George Simion a fost confirmată, pentru publicația NewsMaker de peste Prut, de reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Migraţie (IGM), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne de la Chişinău.

Conform IGM de la Chișinău, încă de la începutul agresiunii ruse împotriva Ucrainei (24 februarie 2022), această instituție din cadrul MAI moldovean a luat măsura asiguratorie de declarare ca indezirabili în cazul a 98 de cetățeni străini.

Inspectoratului General pentru Migraţie a comunicat:

 • „În Republica Moldova, străinii pot fi declarați persoane indezirabile dacă au desfăşurat, desfăşoară ori există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.”
 • „Inspectoratul pentru Migraţie a emis o decizie de prelungire a termenului declarării străinului (George Simion – n. red.) ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de încă 5 ani.”
 • „Autoritatea competentă a Republicii Moldova a informat autorităţile din România despre decizia adoptată.”
 • „Actualmente, Inspectoratul General pentru Migraţie se află într-un litigiu cu cetăţeanul român, care a contestat în instanţă măsura impusă.”

Blocat de moldoveni în 2018, 2021 și 2022

George Simion a fost expulzat din Republica Moldova pe 1 octombrie 2018, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani. Potrivit TV8, interdicţia a fost instituită după ce, pe 27 august 2018, unui grup de cetăţeni români, participanţi la Marşul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova, pe cale terestră.

Motivul iniţial a fost „comportamentul inadecvat şi provocator” al unor persoane, refuzul de a se conforma procedurilor legale, precum şi o serie de ameninţări în discuţiile cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Ajuns deputat în 2020, rusofilul George Simion a încercat două noi provocări la adresa Republicii Moldova, pentru a pune în dificultate regimul pro-european al Maiei Sandu.

În martie 2021, el nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Poliţia de Frontieră de la Vama Leuşeni i-a transmis oficialului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023.

Nici în iunie 2022, deputatul român George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, unde avea loc şedinţa comună a parlamentelor Republicii Moldova şi României. Simion a fost expulzat de pe aeroportul din Chișinău.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* S-au demascat! Șoșoacă și Simion – nimic despre asasinarea lui Navalnîi! Mesajele lor în ultimele trei zile: „să ieșim din UE”, „dictatură sorosistă”, „noua Uniune Sovietică de la Bruxelles”, cearta cu Șoșocul

* Totul despre „divorțul” dintre Șoșoacă și Șoșoc. Tot ea îl făcuse numărul 2 în partid. Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala

* 10 minciuni ale lui Putin în interviul cu Tucker Carlson, demontate imediat de Ministerul de Externe polonez. Bucureștiul tace și după 4 zile, deși cei doi au invocat ostil România și Transilvania

 

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Serviciile noastre platite regeste il protejeaza, in schimb Ucraina isi da seama de pericolul pe care il reprezinta Alianta pentru Unirea cu Rusia si ne ajuta in mod real. Rusina Iohannis, CSAT, Servicii, cel mai probabil intesate de oamenii lui Putler.

  Acum nu ne ramane decat sa asteptam sa ii dea bucata ucrainenii spionului rus numit Simion George. Toti care voteaza AUR sunt distrugatori de neam si tara, oameni distrusi mentali ademeniti cu o iluzie, o basina puturoasa importata de la Moscova.

 2. Intre timp a aparut interviul luat politologlui Alexandru Gussi : „Daca AUR era o creatie de la Est, am fi aflat. Eu as interpreta intalnirea lui Simion cu agentii rusi ca fiind, de fapt, a unui om legat de serviciile noastre cu un reprezentant al altor servicii! Ar fi un joc pervers al Puterii care-l victimizeaza pe Simion, ca sa-l ajute sa intre in turul II”
  Aceasta posibilitate am evocat-o intr-un comentariu din 29 Ianuarie a.c. la un articol al prof.Papahagi :
  „5. Unul dintre principalii beneficiarii, si probabil si unul dintre nasi, ai rejetonului politic AUR, urmareste obtinerea tronului de la Cotroceni nu ca un tel final, ci ca un preambul la planul mai vechi al Ciumei Rosii de a bielorusiza si putiniza aceasta biata tara.”
  precum si intr-un comentariu la un articol al lui G. Cartianu din 11 Octombrie 2023:
  „Sunt milioane de naivi care inca cred ca partidul lui Ciocolacu este undeva la mijloc intre opozitia democrata si „suveranistii” extremisti. De fapt ultimii au fost creati pentru a da pdsristilor o aura de respectabilitate prin comparatie si de a arunca pe mizerabilul trepadus georgica che-gargara si acolitilor sai responsabilitatea colaborationismului cu FSB-ul.”
  Da, nasii creaturilor de gen georgica che-gargara se afla in tara, si avand in vedere felul in care s-au tolerat diverse ilegalitati ale acestui individ (incalcarea restrictiilor din timpul pandemiei in 2020 si 2021, musamalizarea cazurilor in care a parcat neautorizat un camion cu placutze de inmatriculare false in Piata Victoriei sau conducerea unui automobil fara carnet valabil undeva in provincie,etc.), conversatiile secrete cu reprezentanti de frunte ai Ciumei rosii banuiti de legaturi sulfuroase cu serviciile secrete (Ciocolaxu, Ponta) sau de bruderschaft cu putinizmul (Dancu), sugereaza complicitatea acestor institutii de viitori beneficiari de pensii speciale.
  Incepe sa devina transparente planurile acestor tradatori de tara, platiti gras ca sa apere cetatenii acestei republici de pericole externe: Putinizarea sistemului politic romanesc prin creerea monstrului USL-2 dupa modelul „Rusia Unita” si a excrescentelor extremiste ajutatoare (AUR,SOS,alte grupuscule asa-zis traditionaliste, anti-europene si anti-NATO) dupa acelasi model rus, adica Partidul Comunist Rus (Zyuganov), Partidul Liberal-Democrat al raposatului evreu anti-semit Jirinovski. Tot ca in Rusia, unde prin slabiciunea si coruptia regimului Eltsyn, KGB a preluat definitiv puterea detinuta pana in 1991 de PCUS, si la noi se jocurile au inceput, inca de pe vremea presedentiei Basescu, sa fie facute de „servicii”. Desigur exista particularitati locale insa ideea este aceiasi, punerea la colt a opozitiei, devenita deja deosebit de slaba la noi, pentru ca in perspectiva sa fie eradicata total dupa model rusesc.
  Interesanta stirea ca Simion s-ar fi intalnit cu acest personaj, Mark Tkaciuk, mai putin cunoscut in Romania. Individul, fost aghiotant al lui Voronin in Partidul Comunist din Moldava, este o corcitura de tip sovietic (tatal pe jumatate evreu-ucrainean din regiunea Kamentz-Podolsk, jumatate moldovean iar mama armeanca), este deosebit de violent, agresandu-l acum mai bine de zece ani pe fostul comunist Lupu care era de doua ori mai greu ca el si cu 25-30 de cm mai inalt. Dupa ce Voronin a cazut in dizgratia lui Putin pentru ca a refuzat sa semneze planul Kozak de dezmembrare si aservire totala a Moldovei intereselor Rusiei, Tkaciuk a dezertat din Partidul Comunist, pretinzand ca se retrage din politica. In toamna trecuta insa, urmand probabil ordinele primite de la FSB, a anuntat ca va candida la postul de primar al orasului rusofonizat Balti. Este posibil ca rusii sa il inlocuiasca pe enervantul pion ruso-izraelian Shor cu Tkaciuk. Inutil sa mai adaug ca acest „mixticius” de sorginte sovietica este un anti-roman visceral, refuzand sa foloseasca „limba de stat” la emisiunile in limba romana de la televiziunile moldovenesti desi cunoaste limba si pretinde sa faca politica la nivel inalt in republica. Am observat ca in ultima vreme si-a mai temperat atitudinea de tip scuipat romanii si Romania pentru ca asa suna indicatiile de la Moscova, adica agentii FSB din Moldova sa mai si „prieteneasca” cu exponentii transformarii democratiei romanesti intr-un sistem mono-partid. Asa cum prietenea Vanya-Chebania, si el tot dezertor din Partidul Comunist al lui Voronin, cu Tudorache-diamant si acum cu Ciocolaxu.
  O asemenea orientare politica nu a mai avut Romania decat in perioada 1944-1958, si aceasta se datora ocuparii tarii de „mareata” armata rosie. Inseamna ca acesti tradatori duc aceiasi politica ca si stalinistii romani de acum 80 de ani pentru ca se asteapta, vorba purtatorului de punga (kuliok) cu spaga de la Plahotnyuk, „ai nostrii sunt aproape”. Nu de asta a adus la putere Ciuma Rosie Intaiul Nesimtit al Tarii, adica Slanina Voda cum il alinta raposatul tribun, numai cu trei luni inainte de declansarea atacului criminal asupra Ucrainei ? Pentru ca nu a existat o retributie pentru crimele securitatii de pana in 1989, la fel ca si in cazul Rusiei, acesti tradatori de neam au ridicat capul din nou. Sa fie atenti pentru ca de data asta s-ar putea sa il piarda de pe umeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -