duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLumeaAmerica10 minciuni ale lui Putin în interviul cu Tucker Carlson, demontate imediat...

10 minciuni ale lui Putin în interviul cu Tucker Carlson, demontate imediat de Ministerul de Externe polonez. Bucureștiul tace și după 4 zile, deși cei doi au invocat ostil România și Transilvania

-

Multele minciuni revărsate de Putin în interviul cu controversatul Tucker Carlson, și pe care realizatorul TV american nu le-a corectat niciun moment, au primit imediat o replică promptă din partea Poloniei. Ministerul de Externe de la Varșovia a publicat pe site-ul său un articol în care demontează 10 dintre minciunile stridente ale lui Putin. Extrem de grav este că, deși Putin și Carlson au făcut referire inclusiv la România și la Transilvania, MAE român tace și azi, la 4 zile după apariția interviului.

În esență, interviul lui Tucker Carlson n-a diferit de cele pe care posturi TV românești plătite de partide din bani publici le iau unor personaje precum Ciolacu ori Ciucă. Au lipsit cu desăvârșire întrebările incomode, iar controversatul realizator american nu l-a contrazis pe Putin atunci când acesta a făcut afirmații de-a dreptul aberante.

În ceea ce privește România, dictatorul rus a sugerat la un moment dat că țara noastră ar putea, împreună cu Ungaria și Polonia, să-și împartă fostele teritorii aflate acum în Ucraina. Putin a pretins, din nou, că țara pe care a invadat-o ar fi artificială, creată de Stalin – lucru complet fals.

La un moment dat, ridicându-i mingea la fileu, Carlson l-a întrebat pe Putin: „Credeți că Ungaria are dreptul să-și ia teritoriile înapoi de la Ucraina? Și ca celelalte națiuni să se întoarcă la granițele din 1654?“. Rusul a răspuns: „Nu sunt sigur dacă ar trebui să meargă până la granițele din 1654. Dar, ținând cont de ce se s-a întâmplat pe vremea lui Stalin, sau a așa-numitului regim al lui Stalin, pe care mulți l-au acuzat de încălcarea drepturilor omului și ale altor state, unii ar putea spune că ar putea revendica aceste teritorii, deși nu au dreptul s-o facă”.

- Advertisement -

Putin a pretins că nu i-a spus niciodată lui Viktor Orban că poate lua o parte din Ucraina, dar „știu cu siguranță că maghiarii care trăiesc acolo și-au dorit revenirea la teritoriile lor istorice“.

Tucker Carlson către Putin: „Multe națiuni sunt frustrate, cum e Transilvania, după cum știți în mod evident”. Regimul Iohannis-Ciolacu tace și azi, la 4 zile după interviu, fără să răspundă afirmației aberante că în Transilvania ar locui o națiune diferită de restul românilor

În acest context, americanul Tucker Carlson a invocat Transilvania ca și cum ar fi un stat de sine stătător, cu o națiune proprie: „Sunt mai multe astfel de situații, multe națiuni sunt frustrate, cum e Transilvania, după cum știți în mod evident“.

Putin a evitat să dea un răspuns la această remarcă.

- Advertisement -

În mod similar, și Ministerul de Externe al României a păstrat o tăcere adâncă – o lipsă de reacție remarcată de toți specialiștii în domeniu. Nu numai că nu s-a negat interesul pentru anexarea unor regiuni din Ucraina, dar nici măcar nu s-a pus la punct aberația lansată de Tucker Carlson, cum că în Transilvania ar locui „o națiune“ diferită de românii din restul țării.

Prin contrast cu regimul Iohannis-Ciolacu, de la București, polonezii au reacționat foarte rapid. Interviul lui Putin a apărut pe 8 februarie, iar pe 9 februarie era publicată deja o poziție oficială foarte dură, în care Ministerul de Externe de la Varșovia corecta „cele 10 minciuni ale lui Putin cu privire la Polonia și Ucraina care n-au fost rectificate de Tucker Carlson“.

Mai jos, poziția Poloniei față de aberațiile debitate de Putin, cu acordul realizatorului american.

„Declarația MAE cu privire la cele 10 minciuni ale președintelui Vladimir Putin cu privire la Polonia și Ucraina care nu au fost rectificate de Tucker Carlson (interviul din 8 februarie 2024)

1. Polonia a cooperat/colaborat cu Germania lui Hitler.

Înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, diplomația poloneză a încercat să mențină relații de bună vecinătate cu Germania. Intrarea Poloniei în orice fel de alianță militară cu Hitler era exclusă. În perioada dintre Primul și Al Doilea Război Mondial, Polonia s-a aflat între doi vecini agresivi: Germania și Rusia, niciunul dintre aceștia nerecunoscând practic dreptul națiunii poloneze de a avea un stat independent.  În 1934, la Berlin, a fost semnată declarația germano-poloneză de neagresiune, care avea ca scop garantarea soluționării diferendelor prin mijloace pașnice.  Chiar înainte de aceasta, în 1932, a fost semnat un pact de neagresiune similar cu URSS.

2. Polonezii l-au forțat pe Hitler să pornească cel de-al Doilea Război Mondial împotriva lor. De ce a început Polonia războiul la 1 septembrie 1939? Nu a fost dispusă să coopereze. Hitler nu avea altceva de făcut decât să înceapă să își pună în aplicare planurile cu Polonia.

A doua Republică Poloneză a respins pretențiile lui Hitler, precum și propunerea acestuia de a încheia o alianță polono-germană împotriva URSS. Germania lui Hitler și autoritățile sovietice au fost cele care au semnat un acord împotriva Poloniei la 23 august 1939 (așa-numitul Pact Molotov-Ribbentrop), care a permis Germaniei să atace Polonia la 1 septembrie 1939. Rusia sovietică și Germania lui Hitler au cooperat în mod concertat până în iunie 1941.

3. Polonia a căzut pradă politicilor pe care le aplicase împotriva Cehoslovaciei, deoarece, în temeiul binecunoscutului Pact Molotov-Ribbentrop, o parte din acest teritoriu, inclusiv Ucraina de vest, urma să fie cedată Rusiei.

Polonia nu a fost implicată și nici nu a fost parte la Acordul de la München (30 septembrie 1938), care a limitat puternic suveranitatea Cehoslovaciei. Cererile poloneze privind Trans-Olza (Zaolzie) au fost formulate după semnarea Acordului de la München.

4. Astfel, Rusia, care pe atunci se numea URSS, și-a recăpătat teritoriile istorice.

URSS a confiscat teritoriile estice ale celei de-a doua Republici ca urmare a unei agresiuni armate (17 septembrie 1939), în momentul în care Polonia lupta împotriva invaziei germane. A fost o lovitură de cuțit în spate aplicată statului polonez. Sovieticii au măsluit așa-numitele referendumuri populare din teritoriile de frontieră poloneze și le-au desfășurat într-o atmosferă de teroare. Lviv și provinciile de atunci Lviv și Stanisławów (Ucraina de Vest de astăzi) nu au făcut niciodată parte din Imperiul Rus. De asemenea, regiunea Vilnius nu a făcut parte din punct de vedere istoric din Rusia.

5. Ucraina este, de fapt, un stat artificial creat de Lenin și Stalin.

Ucraina de astăzi a apărut ca stat datorită mișcării naționale ucrainene. Bolșevicii nu au înființat-o, ci doar au cucerit o parte a acesteia pentru a înființa una dintre republicile sovietice. Ucraina a apărut prin voința ucrainenilor înșiși.

6. Malul stâng al Niprului, inclusiv Kievul, este un teritoriu istoric rusesc.

Kievul a fost capitala istorică a Ruteniei, iar Moscova nu exista la acea vreme. În 1991, Ucraina a devenit un stat independent, cu granițe recunoscute la nivel internațional.

7. Ideea ucrainenilor ca națiune separată a apărut în Polonia.

Procesul de autodefinire a ucrainenilor ca grup etnic separat a fost pus în paralel cu procese similare din Europa secolului al XIX-lea. Nimeni nu a „inventat” națiunea ucraineană.

8. Pe teritoriul Ucrainei au fost înființate baze NATO.

Nu există baze NATO pe teritoriul Ucrainei.

9. Două lovituri de stat au fost comise în Ucraina pentru a rupe în mod artificial legăturile acesteia cu Rusia.

În timpul Revoluției Portocalii, poporul ucrainean a refuzat să accepte frauda electorală. Organizarea unui nou tur de scrutin a permis alegerea președintelui Viktor Iușcenko, care a obținut de fapt majoritatea voturilor. După Revoluția Demnității, președintele Petro Poroșenko a câștigat în mod democratic alegerile prezidențiale.

10. În 2014, Moscova a fost nevoită să apere Crimeea, deoarece aceasta era în pericol.

Nu a existat nicio amenințare la adresa Crimeii în 2014. Revoluția Demnității a dus la o schimbare pașnică a puterii prin alegeri democratice. „Omuleții verzi” ai Rusiei au apărut în Crimeea pentru a destabiliza situația din Ucraina.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Am citit interviul, ma asteptam sa-l intrebe pe Putin de eliminarea fizica a adversarilor sai: Litvinenko, Skripal (tentativa), Berezovski, Nemtov, Politkovskaia… si lista e lunga. Sau condamnare la inchisoare (Navalnii) si aici lista e lunga.
    Putin a incercat sa prezinte Rusia ca pe o victima, culmea insolentei.

  2. Intr-un comentariu la articolul lui Grigore Cartianu din 21 Februarie 2022 (2 zile inainte de atacul criminal si neprovocat asupra Ucrainei) intitulat „Rusia a declanșat practic invazia Ucrainei! Putin recunoaște independența regiunilor Donețk și Lugansk, pe care acum are „datoria” să le „salveze din ghearele Kiev-ului”” https://ziaristii.com/breaking-news-rusia-declansat-practic-invazia-ucrainei-putin-semnat-decretul-pentru-independenta-donbass-ului-pe-care-acum-datoria-sa-l-salveze-din-ghearele-kiev-ului/) am demontat pe scurt minciunile acestui satrap abject legate de formarea Ucrainei ca popor si apoi ca stat. Sincer sa fiu nu credeam ca aceste minciuni o sa fie preambului hetacombei la care suntem martori de doi ani de zile, miciuni pe care nebunul le sustine in continuare. In schimb aflam in timpul interviului ca Tucker are pregatire de istoric, atunci cand Putin il intreaba de lucrul acesta si influencerul american recunoaste cu jumatate de gura, fiind vizibil incomodat de dezvaluire. Nu as fi crezut lucrul acesta dupa ce jumatate de ora s-a uitat sau a ras ca miliardarul tembel Osgood Fielding III din „Unora le place Jazzul”(interpretat magistral de comediantul Joe Brown), urmarindu-l
    pe dictatorul moscovit care perora inutilitati asupra vechii istorii a Rusiei. Pana si sangerosul kaghebist s-a aratat agasat de incultura si lipsa de reactie a lui Tucker pe tema „Voprosy Istorii Drevnerusskoe gosudarstvo” si i-a trantit in bataie de joc o mapa cu xeroxuri dupa niste documente „istorice”, scrise in rusa din secolele XI-XVII, pe care l-a invitat sa si le „traduca mai tarziu”.

  3. Pana si un fost ministru mongol a raspuns aberatiilor lui Putin cu umor,afisand o harta a Mongoliei din evul mediu,cand Mongolia era un imperiu imens,iar Rusia era o bucatica de pamant cat o enclava …mongolul are mintea mai limpede cu mult decat multi dintre politicienii nostri,e un sustinator al Ucrainei si al democratiei,referindu-se si la caracterul despotic si la narcisismul lui Putin. Ciolacii astia adusi de faraonul tradator la putere fara voia noastra,pe langa ca sunt incompetenti si lipsiti de patriotism,sunt si lasi,caci kuzmin ar fi trebuit demult sa fie expulzat din tara.Asta si daca am fi avut un presedinte ca Donald Tusk…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -