marți, aprilie 16, 2024
AcasăNewsInvocând un sondaj scos din burta lui Pieleanu, PSD și PNL anunță...

Invocând un sondaj scos din burta lui Pieleanu, PSD și PNL anunță comasarea alegerilor. Cele două partide vor candida pe o listă comună la europarlamentare

-

Inevitabilul s-a produs, iar PSD și PNL au anunțat, în cursul zilei de miercuri, că vor comasa alegerile – pe motiv că sunt prea multe – și vor candida la europarlamentare pe o listă comună. Este încă un pas spre „împreunarea totală” a celor două partide, care s-au mai iubit ghebos și în perioada USL (2011-2014). Iohannis, Ciucă și Ciolacu își manifestaseră „îngrijorarea“ că electoratul va merge de prea multe ori la urne și erau preocupați, brusc, de cheltuielile pe care le presupune acest exercițiu fundamental al democrației – votul.

Anunțul comasării a fost făcut de Rareș Bogdan (PNL) și Mihai Tudose (PSD), iar spre seară decizia luată în culise a fost validată formal de conducerile celor două partide.

Pentru a justifica această măsură de „reducere a democrației“ – după cum își exprima speranța acum 5 ani Viorica Dăncilă, fosta lideră a PSD! –, partidele aflate la guvernare au invocat un așa-zis sondaj apărut brusc pe piață, exact azi, sub egida Avangarde, „buticul sociologic” lui Marius Pieleanu, un apropiat al lui Dan Voiculescu și al PSD.

În presupusul sondaj realizat, conform anunțului, la comanda PSD și PNL, în perioada 19-20 februarie, comasarea alegerilor ar fi validată de români, care ar dori-o în proporție de 53%.

- Advertisement -

Și rezultatele preferințelor electoratului sunt, bineînțeles, excepționale pentru coaliția aflată la guvernare. PSD ar avea 31% din voturi, PNL – 20%, AUR – 18%, Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-FD) –15%, SOS România (Șoșoacă) – 8%, UDMR – 5%, REPER – 2%, alții – 1%.

Institutul de casă al PSD și al oligarhilor încearcă să acrediteze, astfel, ideea că PSD și PNL nu resimt deloc erodarea la guvernare și că românii sunt foarte fericiți cu acest regim care ar avea cel puțin 51% (majoritatea) într-un viitor Parlament.

Este un nou episod din eforturile regimului Iohannis-PSD de a acredita ideea că alegerile sunt cam degeaba, deoarece se știe dinainte cine le va câștiga.

- Advertisement -

Ocazia n-a fost ratată de Mihai Tudose, care a invocat așa-zisul sondaj: „Așteptam o cercetare sociologică despre ce doresc românii. A sosit azi-noapte. Mai mult de 60% din români doresc comasarea și o majoritate chiar mai mare doresc o continuitate a guvernării și o coerență a guvernării”.

România se îndreaptă în 2024 spre al doilea an consecutiv cu deficit catastrofal, iar economia e intrată într-o recesiune mascată de banii care încă vin de la UE. Guvernul conduce efectiv de pe azi pe mâine, iar autoritățile locale și numeroase instituții de stat au primit alocări bugetare inferioare anului trecut, care vizează doar cheltuielile până în iunie! După aceea, nu se știe de unde vor veni fondurile – cel mai probabil pe criterii politice, direct din fondul de urgență al premierului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* S-au demascat! Șoșoacă și Simion – nimic despre asasinarea lui Navalnîi! Mesajele lor în ultimele trei zile: „să ieșim din UE”, „dictatură sorosistă”, „noua Uniune Sovietică de la Bruxelles”, cearta cu Șoșocul

* Totul despre „divorțul” dintre Șoșoacă și Șoșoc. Tot ea îl făcuse numărul 2 în partid. Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala

* 10 minciuni ale lui Putin în interviul cu Tucker Carlson, demontate imediat de Ministerul de Externe polonez. Bucureștiul tace și după 4 zile, deși cei doi au invocat ostil România și Transilvania

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. N-aveți ambiție tovarăși dacă nu puneți alegerile prezidențiale de Sfantul Putin, cum ați făcut cu Referendumul 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

    • Eventual să comasați alegerile noastre cu cele rusești 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

  2. In poza pusa aici,este si primarul rusofil al Chisinaului,invitat „special” al dulapului de la Cotroceni..dulapul cu surprize al kgbistilor mascati in securisti romani..cata incredere sa mai ai in acest slugoi al serviciilor ce au pus revolutia oamenilor simpli din decembrie ’89 in paranteze??👎👎👎😠😡

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -