vineri, aprilie 26, 2024
AcasăNewsBioNTech caută soluții pentru ca vaccinul anti-Covid să poată fi ținut și...

BioNTech caută soluții pentru ca vaccinul anti-Covid să poată fi ținut și la temperaturi normale: “În a doua jumătate a anului 2020 vom avea o formulă”

-

Compania germană BioNTech, care a dezvoltat primul vaccin anti-Covid din lume, lucrează acum la îmbunătățirea acestuia astfel încât să poată fi ținut și transportat la temperature de 2-8 grade Celsius, la fel ca oricare altul, anunță Ugur Sahin, inventatorul serului.

Într-un interviu acordat CNN, cercetătorul – care este și cofondator al companiei – afirmă că speră să rezolve problema până în a doua jumătate a anului 2021. În acest moment, vaccinul anti-Covid de la BioNTech, care are o eficiență demonstrată clinic de 95% și nu prezintă efecte adverse, trebuie depozitat și transportat la -75 de grade Celsius, ceea ce reprezintă o dificultate majoră în folosirea sa masivă.

Având în vedere faptul că dezvoltarea vaccinului a fost atât de rapidă, nu am reuşit să creăm condiţii mai stabile“

Tocmai de aceea BioNTech, care este specializată pe descoperirea de vaccinuri și tratamente personalizate mai ales împotriva cancerului, a apelat la colaborarea cu gigantul farma Pfizer. Americanii au capacitățile de producție și mijloacele necesare pentru a putea stoca și transporta vaccinul la aceste temperaturi extrem de scăzute.

Explicația pentru această situație este furnizată de Ugur Sahin în interviul pentru CNN: “Având în vedere faptul că dezvoltarea vaccinului a fost atât de rapidă, nu am reuşit să creăm condiţii mai stabile. Credem că în a doua jumătate a anului 2020 vom avea o formulă comparabilă cu orice alt vaccin“.

- Advertisement -

În mod normal, dezvoltarea unui vaccin se face într-un an – un an și jumătate, în cel mai bun caz. Pandemia de Covid a generat însă un efort fără precedent în istoria omenirii, iar în cursă s-au aruncat nu doar cele mai bune companii farmaceutice din lume, dar și industriile unor state precum Rusia și China. S-au alocat pentru cercetări mai mulți bani decât oricând altădată.

BioNTech e prima companie care a trecut linia de sosire a acestei curse, cerând omologarea vaccinului său la 11 luni după izbucnirea epidemiei în China și la 9 luni după începerea cercetărilor. Tocmai de aceea Ugur Sahin spune că formula vaccinului poate fi îmbunătățită pentru a-l stabiliza la o temperatură mai ridicată.

Guvernele lumii caută soluții pentru a începe campania de vaccinare anti-Covid imediat

Practic, termenul avansat de Sahin – toamna lui 2021 – corespunde exact evoluției normale pentru dezvoltarea unui vaccin: un an și jumătate de la începerea lucrului la el.

- Advertisement -

Asta nu înseamnă că noul vaccin nu e sigur, ci doar că acum trebuie ținut la temperaturi extrem de scăzute. Fiind vorba de vaccinări în masă pentru populația întregului glob, provocarea e majoră. Farmaciile și clinicile obișnuite nu au nicăieri în lume, la ora aceasta, congelatoare unde vaccinul să poată fi ținut la -75 de grade Celsius.

Guvernele lumii, în paralel cu Pfizer, caută acum soluții pentru a rezolva problema și începe campaniile de vaccinare cât mai repede, chiar din ultima lună a lui 2020, pentru că pandemia de Covid nu doar că pune în pericol viața a foarte mulți oameni, dar și blochează economiile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -