Bezele PSD – PNL: Ciolacu uită de Cîțu și-l acuză pe Cioloș pentru morții pandemiei

2
776
Ciolacu merge miercuri seară la Cotroceni să bată palma cu președintele Iohannis asupra Guvernului PSD-PNL

PNL și PSD își sincronizează din nou mesajele violent anti-USR, înaintea așteptatei refaceri a alianței USL 2. Marcel Ciolacu, președintele PSD, l-a acuzat luni dimineața pe Dacian Cioloș pentru moartea a peste 2.000 de români din cauza Covid, săptămâna trecută, obsolvindu-i astfel pe premierul Cîțu și guvernul liberal de responsabilitate. Cu doar câteva zile în urmă, Cîțu inclusese PSD pe lista „partidelor responsabile“ cu care va negocia o alianță.

Într-un mesaj publicat luni, la ora 9.37, pe contul său de Facebook, Marcel Ciolacu a spus că „ambiția lui Cioloș“ de a propune Guvernul (misiune pe care o primise de la președintele Iohannis lunea trecută) a dus la moartea a 2.000 de oameni! Ipocrit și cinic, liderul PSD și-a construit mesajul ca pentru un public incapabil complet de judecată. El pretinde astfel că morții de acum puteau fi evitați dacă Cioloș ar fi renunțat la mandatul primit de la Iohannis.

Ciolacu „uită“ că de campania de vaccinare și de măsurile de prevenire a pandemiei s-a ocupat noul său prieten, Cîțu, și-l acuză pe liderul USR de dezastru!

În realitate, măsurile sanitare au fost și sunt în continuare apanajul Guvernului Cîțu, care continuă să funcționeze interimar și a avut puteri depline până acum două săptămâni. De asemenea, așa cum au spus până acum toți specialiștii în sănătate (ignorați cu desăvârșire de PSD și Ciolacu), indiferent ce măsură s-ar lua de acum înainte, efectele nu se pot vedea mai devreme de două săptămâni. Epidemiile sunt niște crize sanitare specifice în care trebuie acționat preventiv, iar rezultatele nu se văd niciodată instantaneu.

În cazul valului 4 al pandemiei, faptul că România are acum cel mai mare număr de decese din întreaga lume raportat la totalul populației este consecința faptului că, timp de 10 luni, Guvernul Cîțu și președintele Iohannis au neglijat campania de vaccinare, iar începând din septembrie au fost preocupați de criza politică, refuzând sistematic orice măsură de carantină sau de limitare a răspândirii virusului.

Covid circulă acum intens intracomunitar, sunt 15.000 de cazuri noi pe zi în mod oficial și de încă vreo câteva ori pe atâtea nedeclarate, iar în spitale mor 3-400 de oameni pe zi din cauza infectării. Acest trend poate fi inversat peste 7-14 zile dacă în acest moment s-ar lua măsuri ferme de restricții și chiar lockdown, cu mobilizarea tuturor instituțiilor de forță ale statului.
În paralel, presupunând că s-ar reuși accelerarea campaniei de vaccinare la 100.000 de oameni imunizați pe zi, efectele tot nu s-ar putea vedea decât peste câteva luni, când România ar ajunge la măcar 70% din populație vaccinată (acum are 30%).

Așadar, acuzațiile lui Ciolacu la adresa lui Cioloș, căruia îi impută morții de săptămâna trecută fără ca măcar USR să fie la guvernare, nu reprezintă decât un alt semn că în culise Iohannis, PSD și PNL pregătesc refacerea coaliției USL.

Acuzațiile lui Ciolacu la adresa lui Cioloș

„O săptămână pierdută=2.000 de morți: asta înseamnă ambiția lui Cioloș de a propune o ciornă de Guvern cu șanse ZERO să treacă prin Parlament!

Când vorbești despre responsabilitate, dar o propui la Sănătate tocmai pe Mihăilă, cea care a recunoscut eșecul său major în a pregăti spitalele pentru valul patru al pandemiei, acesta este un cinism fără margini.

Când sute de români mor zilnic, iar tu te agăți de negocieri politice fără sens, asta arată o lipsă cumplită de empatie față de drama a mii de familii.

Când matematica arată că schița ta de Cabinet-fantomă va strânge cele mai multe voturi contra din istoria Parlamentului, să insiști bezmetic în a prelungi criza politică în plin dezastru sanitar înseamnă, la final, iresponsabilitate.

Alianțele politice se fac și se desfac, economia se poate repara, dar viețile pierdute nu le mai poate aduce nimeni înapoi!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se confirmă cacealmaua lui Iohannis: PNL nu susține Guvernul Cioloș! USR e trimis să caute voturi la PSD și AUR

* Mircea Hava, europarlamentar PNL: „Nu vom avea nici Guvern Cioloș, nici Guvern Cîțu” / „Domnii din Guvernul Cîțu au îngropat PNL”

* Soluția lui Caramitru jr pentru ieșirea din criză: Ciucă premier, Birchall la Justiție, Rafila la Sănătate, Cioloș la Externe, Ghinea la Fonduri Europene!

* La două zile după ce PNL a votat, alături de PSD, salvarea pensiilor speciale pentru primari, Cîțu spune că le va elimina altădată!

* Medic reputat, către Cîțu: „Ce faceți e nebunie curată. E criminal. O spun de această dată ca psihiatru”

* O profesoară de muzică le spune elevilor de 13 ani că dacă te vaccinezi, „ajungi legumă peste doi ani”, vei fi „cobaiul la nenorociţii ăştia de la OMS”! Compară spitalele cu abatoarele și cu lagărul de la Auschwitz

* Anti-vaccinistul Becali și-a făcut praf și echipa de fotbal: 9 jucători de la FCSB au fost doborâți de Covid. Și antrenorii au intrat la izolare

* CTP despre ÎPS Teodosie: „De ce nu este arestat acum și urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor?”

* A doua „crimă Brexit” având ca victimă un parlamentar britanic. Ucigașul are 23 de ani și este de origine somaleză

2 COMENTARII

  1. PSD si PNL sub 30% ar fi ideal. PNL se va rupe in perioada urmatoare. PSD isi va pierde mare parte din votanti la partidul lui Dragnea si la AUR. Cocleala fesenista se va duce dracului ca ne-am saturat de ei. De 32 de ani PSD si PNL si-au impartit frateste ciolacu si noi ne intrebam ca niste tampiti de ce nu se schimba nimic in bine. Tocmai d-aia placa ai nostri vin ai nostri. Votati orice altceva numai ciumele rosii si galbene iar combinate exista si excrementul portocaliu al lui Basescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here