Băsescu, drumul de la „rebutul” Vâlcov la „europeanul” Tomac. Cum şi-a ales „comandantul” tinerii din politică

2
1467

Fostul preşedinte al României recunoaşte că n-a avut „mână bună” cu Darius Vâlcov, actual consilier al premierului Vasilica Dăncilă, dar omul care conduce de facto Guvernul României, la comanda lui Liviu Dragnea.

Traian Băsescu a făcut această afirmaţie la Europa FM, într-un interviu cu Sanda Nicola. El s-a declarat mulţumit de promovarea în „politica mare” a unor Emil Boc, Scripcaru şi Falcă, dar nu şi a lui Darius Vâlcov, azi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în atacul la statul de drept.

„Cu trei am reuşit, unul a fost rebut, Vâlcov. Un rebut moral, că primar a fost bun”, a afirmat Băsescu, amintind că Vâlcov a candidat la Primăria Slatina când era la tineretul PDL. Despre activitatea curentă a lui Vâlcov, fostul preşedinte a afirmat că acesta „duce economia într-o direcţie greşită”.

Întrebat dacă este mândru de Emil Boc, Băsescu a răspuns: „Sunt foarte mândru de Boc, de Scripcaru. Duceţi-vă la Braşov să vedeţi ce zic oamenii despre Scripcaru. Şi Falcă, la Arad, a fost un primar bun”.

Drumul spre cavoul cu lingouri de aur

Ca ex-preşedinte al fostului Partidul Democrat, Băsescu a promovat mai mulţi tineri politicieni în diverse poziţii publice, printre care şi pe Darius Vâlcov – candidat al PD la Primăria Slatina, ]n 2004. Acesta a şi câştigat alegerile, dar după un mandat s-a mutat la PSD.

Cât a ocupat funcţia de primar, Vâlcov a fost implicat în celebra şpagă în lingouri de aur ascunse în cavouri şi tablouri zidite în pereţi falşi.

Jurnaliştii de la Recorder.ro au mers pe urmele alunecoase ale trecutului lui Darius Vâlcov şi au descoperit întâmplări senzaţionale. Iată cum au descris ei lansarea politică a lui Vâlcov:

„Traian Băsescu, noul lider al Partidului Democrat, își propune ca la localele din 2004 să iasă în față cu oameni tineri și vocali, iar Vâlcov se încadrează perfect pe acest calapod. Pe 2 aprilie 2004, acesta își lansează oficial candidatura pentru funcția de primar a orașului Slatina, o lansare pe care presa a prezentat-o ca fiind organizată în stil american, dar și cu muzică populară românească. Traian Băsescu vine la Slatina special pentru acest eveniment și urcă pe scenă alături de Darius Vâlcov. În sală se scandează <<Jos mafia PSD>> și <<Afară, afară cu PSD din țară!>>”.

Traian Băsescu vrea la Bruxelles

Prin mâna lui Traian Băsescu au trecut destui dintre politicienii de azi, via ex-PD şi ex-PDL. Au fost, într-adevăr, şi „rebuturi” ca Vâlcov, dar şi lideri de succes, precum primarul Clujului şi fost prim-ministru în vremuri grele de criză globală, Emil Boc.

Mai nou, Traian Băsescu îşi încearcă mâna de lider „versat” al politicii cu alţi tineri: Eugen Tomac, liderul oficial al partidului, sau Ioana Constantin, ambii candidaţi pe locurile 2 şi 3 pe lista PMP la europarlamentare. Pe primul loc – aceeaşi „locomotivă” Băsescu. Sau „împingător”, ori „comandant”, ca să rămânem în apele meseriei de marinar, pe care fostul preşedinte a invocat-o deseori în felul în care ea l-a format ca politician, şi ca om.

„Căpitanul” PMP a declarat că a acceptat să candideze nu doar ca „să tragă lista” unui partid cotat sub pragul electoral de 5% în sondajele de opinie, ci şi pentru că îşi doreşte cu adevărat să ajungă în Parlamentul European.

„Chiar ştiu ce înseamnă Europa, anii în care am fost la şedinţele Consiliului European m-au făcut să înţeleg mult mai bine mecanismele UE. Cred că aş fi util la Bruxelles, mai ales că ştiu ce nu merge bine în Uniunea Europeană, ce trebuie reformat pentru ca influenţa UE în lume să crească”, a spus Traian Băsescu, aflat acum la începutul unei noi provocări politice.

CITIŢI ŞI:

Le-aţi tăiat corturile, vă taie şi ei de la porţia politică, hoţilor! USR, victorie la CCR cu „Fără penali în funcţii publice”

Procurorul general, atac la televiziunile „roşii” pentru inventarea cazului „Augustin Lazăr-torţionar”

Dragnea joacă ping-pong cu soarta lui Dăncilă. Începe să fie deranjat că marioneta sa dă semne de „independenţă”, după ce-a jucat tenis de masă în văzul lumii

Iată făcătura pe care şi-au construit linşajul la procurorul general! „Eroul anticomunist” pe care n-a vrut să-l elibereze Augustin Lazăr era un infractor recidivist

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.