PSD contraatacă în Călărași: lasă PNL fără 10 primari și fără președintele Consiliului Județean!

1
1316
Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, trece de la PNL la PSD

De o vreme, PNL racolează primari PSD, acolo unde nu are șanse clare de a-i învinge cu propriii candidați. Joi, în județul Călărași, s-a întâmplat însă exact invers: PSD a dat iama în aleșii locali ai PNL.

Preşedintele PSD Călăraşi, Iulian Iacomi, a declarat că 10 primari din județ, ca și preşedintele Consiliului Județean Călăraşi, Vasile Iliuță – toți de la PNL -, au trecut la PSD.

Iulian Iacomi a mai afirmat, pentru Mediafax, că pe lângă cei 11, PSD mai este în discuții cu alți 4 primari PNL, pentru același tip de transfer.

„Au venit 11, dar mai avem negocieri cu încă 4 primari de la PNL care să vină către noi. Ei au apreciat foarte mult că au fost ajutaţi de Guvernul PSD pe Programul PNDL”, a spus preşedintele PSD Călăraşi.

Potrivit lui Iulian Iacomi, în Călărași au fost stabiliți candidații pentru alegeri, în cadrul unei ședințe la care au participat, de la centru, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu.

Fugărit de polițiști prin oraș. Bănuit că-și conducea mașina beat

În octombrie 2017, Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a dat bir cu fugiții, după ce un echipaj de Poliție l-a oprit în trafic.

Polițiștii i-au cerut lui Vasile Iliuță să prezinte documentele la control. A fost rugat să rămână în mașină şi urma să fie testat cu aparatul alcooltest, în schimb el a apăsat pedala de accelerație și a fugit până la domiciliul său de pe Strada București din Călărași.

Polițiștii s-au urcat în mașini și l-au urmărit pe Vasile Iliuță până acasă, unde au vorbit cu el prin gard. Baronul local (pe atunci, membru PNL) a refuzat să fie testat, dar şi să fie dus să i se preleveze probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Vasile Iliuță a rămas fără permis pentru o lună și trebuie să plătească o amendă de 580 de lei, pentru că „nu a respectat indicațiile polițiștilor de a rămâne la autovehicul”.

Potrivit subinspectorului Florentina Dobre de la IPJ Călărași, lui Vasile Iliuță nu i s-au recoltat probe biologice, așadar „este neclar dacă acesta s-a urcat băut la volan”.

Mare moșier de Bărăgan

Vasile Iliuţă a fost primar al comunei Vâlcelele, județul Călărași, timp de 12 ani (2000-2012), apoi a avut un mandat de deputat în Parlamentul României (2012-2016). De aproape 4 ani este președintele Consiliului Județean Călărași.

Iliuță este unul dintre cei mai înstăriţi politicieni din judeţul Călăraşi. El este acţionar la multe companii şi are în proprietate 450 de hectare de teren agricol. În total, Iliuță exploatează o suprafaţă de 3.000 de hectare.

Iliuță deține și peste 10.000 de metri pătraţi de teren intravilan, cumpăraţi în perioada 1991-2014.

Comunicatul președintelui PSD Călărași, Iulian Iacomi

„Astăzi, 5 martie 2020, în prezența președintelui interimar al PSD, domnul Marcel Ciolacu, și în prezența secretarului general al partidului, domnul Paul Stănescu, am anunțat venirea primăverii politice la Călărași.

Înscrierea președintelui liberal al Consiliului Județean Călărași, domnul Vasile Iliuță, în cadrul PSD Călărași face ca în acest moment organizația noastră să aibă cel mai bine poziționat candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean pentru alegerile locale de anul acesta.

Motivația gestului său politic a fost dorința de a pune în practică acele proiecte pe care le-a gândit pentru călărășeni, proiecte care nu ar fi continuate sau duse la bun sfârșit într-o administrație liberală. Mai mult, întrucât gestul său politic a fost urmat de 10 primari din cadrul PNL, aceștia anunțându-și adeziunea la organizația noastră, putem spune că PSD Călărași a devenit o echipă mult mai puternică și mai pregătită pentru alegerile locale și parlamentare.

Așa cum spunea și domnul Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, administrația locală nu are culoare politică. Acolo unde cetățenii apreciază ceea ce fac edilii pentru ei, acolo nu contează culoarea politică a edilului respectiv.

Interesele cetățenilor trebuie să primeze în fața intereselor personale, iar acest lucru nu se poate întâmpla decât acolo unde primează social-democrația: politica socială în interesul celor mulți. PSD Călărași are ușa politică deschisă tuturor celor care au curajul de a îmbrățișa principiile social-democrate în cadrul unei formațiuni care a pus mereu pe primul plan oamenii și nu interesele personale sau de grup.

Puterea echipei noastre constă în unitatea și în forța de a face front comun în fața tuturor provocărilor politice. Am convingerea că vom gestiona acest succes politic la fel cum am știut să gestionăm și să închegăm echipa PSD Călărași și până acum.

Felicitările pe care ni le-a adresat domnul președinte Marcel Ciolacu, cel care a apreciat că anvergura organizației noastre seamănă cu ceea ce s-a realizat la nivel județean în cadrul USL, ne obligă să reușim să îndeplinim scopul acestui demers: câștigarea alegerilor locale și generale la Călărași și schimbarea culorii politice a județului nostru, în beneficiul călărășenilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

SCRISOARE. „Asist cum este omorâtă soția mea, ceas cu ceas, prin agresivitatea organelor de urmărire penală și teama medicilor de a interveni. Și cât bine a făcut Sorina oamenilor și României!”

Carmen Dan, obraznică, după criticile lui Iohannis + Vela pentru 10 august: „Doi foști primari bârfesc o femeie”

1 COMENTARIU

  1. Nu prea sunt de acord cu mutările de oameni primari între partide. Succesul unui partid politic înseamnă mutarea voturilor dinspre PSD spre PNL în orice alegeri locale și generale. PSD nu pleacă din România cum credeam. Sunt duri. Ca în cazul Sorinei Pintea din neamul meu. După ce procurorii PSD au agățat-o fiindcă a vrut să candideze la Baia Mare din partea PNL, mai ales după ce a fost ministrul Sănătății din partea PSD, Sorina Pintea are un succes nebun că rezistă psihic la atacul furibund al DNA Băsescu. Traian Băsescu e pe moarte. Nu are niciun drept de a merge înainte, spre bucuria mea. Fiecare zi a lui e un chin spre Cruce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here