Răzvan Cuc n-a lucrat de unul singur la blocarea a cinci avioane Tarom în ziua moțiunii de cenzură. Inițiativa a venit de la patronul său politic, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, dezvăluie Adevarul.ro. Arsene este cel care a insistat ca Răzvan Cuc să revină la șefia Ministerului Transporturilor, atunci când acesta a fost abandonat de fostul său patron politic, Niculae Bădălău de la Giurgiu.
Liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, este cel care i-ar fi cerut lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, să reţină avioanele cu parlamentari la sol în ziua moţiunii, susţin surse politice pentru „Adevărul”. Cuc s-a conformat, dar s-a lovit de refuzul şefei TAROM, pe care apoi a dat-o afară. Între timp, DNA a intrat pe fir. Ministrul se plânge acum că partidul l-a abandonat.
Ionel Arsene, liderul filialei Neamţ, a fost unul dintre negociatorii PSD la votul pentru moţiunea de cenzură, încercând să menţină Guvernul Dăncilă la putere. Arsene s-a remarcat ca locotenent al fostului lider PSD Liviu Dragnea, apoi a încercat să se facă util şi Vioricăi Dăncilă.
Unul dintre oamenii de încredere ai baronului moldovean este Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. Cuc a fost promovat politic de liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, însă și-a trădat binefăcătorul şi a fost trecut pe linie moartă. Ulterior, la ordinul lui Liviu Dragnea, Ionel Arsene l-a „transferat” pe Cuc din filiala Giurgiu în filiala Neamţ, pe care o conduce. La acel moment, Cuc se număra printre favoriţii lui Dragnea, dar nu mai era agreat de Bădălău.
În calitate de şef direct, Arsene i-a cerut lui Răzvan Cuc să amâne cu cel puțin 5 ore zborurile Tarom spre Bucureşti în care se aflau parlamentari ai Opoziţiei, în ziua moţiunii. Liderii PSD estimau că în cursele interne operate de Tarom sunt 5-6 parlamentari ai Opoziţiei, iar absenţa de la votul moţunii de cenzură ar fi putut înclina decisiv balanţa în favoarea Guvernului Dăncilă. Moţiunea a trecut până la urmă cu 238 de voturi, doar cinci peste limita majorităţii (233).
Liderii PSD își bazau estimările privind numărul de parlamentari de Opoziție din avioanele de Timișoara, Oradea, Baia Mare și Satu Mare pe informații provenite din două surse:
- Serviciul administrativ al Senatului și cel al Camerei Deputaților, care centralizează comenzile pentru rezervare de bilete din partea parlamentarilor;
- directoarea Tarom, Mădălina Mezei, pusă sub presiune de ministrul Răzvan Cuc.
În ultimele zile, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a plâns apropiaţilor că partidul i-a întors spatele, deşi el a încercat să salveze guvernarea, susţin surse politice pentru „Adevărul”.
Prieteni în vacanțe exotice
Baronul de Neamț, Ionel Arsene, este produsul politic al lui Liviu Dragnea. Relațiile dintre cei doi erau atât de apropiate, încât cei doi și-au intersectat pașii și prin vacanțe în zone exotice. Surse politice au dezvăluit pentru Ziaristii.com că Arsene obișnuia să achite cheltuielile unor deplasări ale lui Dragnea în străinătate, mai ales în Asia (Dubai, Maldive). Era „tributul” plătit de baronul de Neamț pentru a intra în grațiile Marelui Baron de la Centru.
Prietenia strânsă Dragnea – Arsene s-a extins și asupra lui C. A. C. P. Tăriceanu. Tot pe bază de „tribut”, susțin sursele politice pentru Ziaristii.com. În ianuarie 2019, un cetățean român i-a surprins pe Tăriceanu și Arsene împreună în aeroportul din Dubai (Emiratele Arabe Unite). Din grup mai făcea parte și Daniel Chițoiu, unul dintre apropiații lui Tăriceanu. Prin Dubai, în aceeași perioadă, a trecut și Liviu Dragnea, aflat în drum spre Maldive.
A simțit răceala cătușelor
Fost deputat PSD în legislatura 2012-2016, Ionel Arsene (47 de ani) are grave probleme în justiție. În 2018, el a fost trimis în judecată în două dosare.
- Februarie 2018: Arsene a fost trimis în fața instanței, în stare de arest preventiv, pentru două infracțiuni de trafic de influență.
- Iulie 2018: Arsene a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de trafic de influență.
Potrivit anchetatorilor, în luna iunie 2015, Ionel Arsene, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unui primar de comună din județul Neamț, de asemenea membru al PSD, a pretins de la un alt edil (martor în dosar), în schimbul atribuirii unui contract pentru construirea unei școli către firma administrată de soția acestuia din urmă, o parte din lucrări (cele de tâmplărie), care aveau să fie subcontractate unei societăți agreate de Arsene.
Arsene conduce filiala PSD Neamț din 2013, iar din 2016 este președintele Consiliului Județean Neamț.
un aninimal nesintit … de ce lumea il voteaza pe penalul asta ????? ptr-ca aia sunt mai prosti ca el ..asta-i Romania o tara plina de oameni prosti ,slugoi si lingai
ARSENE asta este unul dintre cei mai mari BANDITI din… BANDA-de-TALHARI numita P.S.D. !!!
[…] în octombrie 2019, când, în ziua votării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, a încercat să întârzie 5 curse Tarom care zburau spre București, pentru ca mai mulți senatori și deputați din provincie să nu […]