Facebook va marca și limita campaniile finanțate de dictaturi și regimuri autocrate. Rusia, Iran și China, primele ținte

1
167
Mark Zuckerberg, Facebook
Marc Zuckerberg înăsprește condițiile pentru campaniile politice desfășurate pe Facebook și va limita acțiunile propagandistice ale unor dictaturi ca Rusia, China și Iran - Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

Compania a anunţat că va creşte transparenţa prin măsuri precum afişarea mai multor informaţii despre deţinătorul unei pagini pe Facebook şi va eticheta mai vizibil conţinutul marcat ca fiind fals de către controlori independenţi.

Facebook a anunţat noi măsuri pentru combaterea dezinformării, în perspectiva alegerilor prezidenţiale americane care vor avea loc în noiembrie 2020, în aceeaşi zi în care a dezvăluit eliminarea unei reţele de conturi ruseşti pe Instagram care aveau ca ţintă alegători americani, transmite Reuters, citat de News.ro.

Mark Zuckerberg reacționează la criticile că Rusia se amestecă din nou în campania electorală din SUA

Facebook a fost criticată în ultimele săptămâni din cauza politicii de a excepta de la verificări reclamele politicienilor, provocând nemulţumirea candidaţilor prezidenţiali democraţi Joe Biden şi Elizabeth Warren.

Săptămâna trecută, directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a apărat această politică, afirmând că media socială a creat moduri de exprimare transformatoare, care nu trebui închise.

În aceeaşi zi, campania Biden a cerut eliminarea unei reclame aparţinând unui comitet de acţiune politică, nu unui politician, care ar conţine afirmaţii false despre fostul vicepreşedinte american. Katie Harbath, director pentru politici globale în domeniul alegerilor la Facebook, a spus că dacă reclama, în prezent inactivă, va rula din nou, va fi trimisă la terţe părţi pentru verificare.

Fără campanii pe Facebook care descurajează votul 

Una dintre măsurile care vor fi introduse de Facebook este acea de a descuraja campaniile de pe rețeaua socială care încurajează alegătorii să stea acasă în ziua votului.

O altă decizie este aceea că Facebook va marca toate mesajele transmise de presa controlată de stat astfel încât oamenii să perceapă că mesajul este unul care poate fi subiectiv.

Facebook, Twitter şi YouTube, serviciul de streaming video de la Google, au atras atenţia recent, după ce au afişat reclame ale presei chineze de stat care critică protestatarii din Hong Kong. Această decizie vine să blocheze campanii ale unor guverne nedemocratice care vor să compromită protestele cetățenilor.

”Concluzia este că alegerile s-au schimbat semnificativ începând din 2016, iar Facebook s-a schimbat la rândul ei”, a afirmat Zuckerberg, citat de News.ro.

”Ne confruntăm tot mai mult cu atacuri sofisticate din partea unor state precum Rusia, Iran şi China, dar am încredere că suntem mai pregătiţi”,  a arătat Zuckerberg.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum a mutat Dăncilă o fabrică Volkswagen din România în Bulgaria

* Şi Google Maps va afişa locurile unde sunt plasate radarele Poliţiei, ca aplicaţia Waze!

* Ororile războiului: Imaginile brutale care au impus retragerea americanilor din Vietnam

* Între USR şi PNL, pe cine vede Băsescu „aliat natural” al PMP? Ce crede fostul preşedinte despre şansele Guvernului Ludovic Orban şi cum vede relaţia dintre „pragmaticul” Ponta şi „piatra de moară” Tăriceanu

Cuc era să blocheze și un avion în care nu se afla niciun parlamentar! Cursa de Oradea avea pe lista de zbor un deputat USR, care n-a mai urcat însă la bord

VIDEO. Încă o probă zdrobitoare împotriva lui Cuc: schimbul de SMS-uri cu directoarea Tarom. „Mai uitați-vă pe Satu Mare, dacă a plecat vreunul”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here