Baronul „Portofel” amenință Realitatea Plus cu judecata. Se plânge de „calomnie”, dar nu produce nicio dovadă

0
1425

Marian Oprișan, baronul PSD de Vrancea, a anunțat că dă în judecată postul de televiziune Realitatea Plus. Motivul: „Am fost atacat fără niciun fel de fundament real, doar pentru că sunt membru PSD”. Marian Oprișan consideră că i-au fost aduse „grave prejudicii de imagine”. El nu-și susține însă acuzațiile cu nicio probă, niciun exemplu concret.

Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea și membru marcant al PSD, a anunțat pe pagina sa de Facebook că dă în judecată postul de televiziune Realitatea Plus, pentru „grave prejudicii de imagine”. Conform baronului de Vrancea, în data de 25 mai 2020, în cadrul emisiunii „100% TU DECIZI”, „au fost preluate doar informații din articolele denigratoare și mincinoase din presa locală aservită PNL”.

Anunțul amenințător al lui Marian Oprișan

„Având în vedere prezentarea unor informații cu vădit caracter denigrator în cadrul emisiunii «100% TU DECIZI», difuzată în data de 25 mai 2020, vreau să aduc la cunoștința opiniei publice faptul că dau în judecată postul de televiziune REALITATEA PLUS și pe realizatorii emisiunii pentru calomnie, dar și pentru gravele prejudicii de imagine pe care această emisiune mi le-a adus!

Doresc să informez că am formulat și o sesizare către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) privind grava încălcare a Legii audiovizualului de către postul de televiziune REALITATEA PLUS.

Emisiunea în cauză este o emisiune electorală 100%, iar eu am fost atacat fără niciun fel de fundament real, doar pentru că sunt membru PSD.

În plângerea formulată am arătat faptul că emisiunea nu a asigurat o informare obiectivă și corectă, astfel încât publicul să-şi formeze propria opinie cu privire la veridicitatea informaţiilor transmise.

Practic, în baza unor minciuni, s-a urmărit doar jignirea mea, aducându-mi-se un grav prejudiciu de imagine.

Au fost, de exemplu, furnizate informații despre o presupusă activitate infracțională a mea, dar eu nu am cazier, nu sunt condamnat penal și nici nu sunt inculpat în vreun dosar penal!
Prin această abordare, este evident faptul că emisiunea a fost realizată cu rea-credinţă, fiind încălcate toate normele de bun-simț sau cele din Codul audiovizualului.

Mai mult, fiind preluate doar informații din articolele denigratoare și mincinoase din presa locală aservită PNL,emisiunea reprezintă un instrument de batjocorire a carierei mele politice, cu o țintă clară: denigrarea mea, din perspectiva unei eventuale candidaturi la alegerile locale, care ar urma să se desfășoare în acest an.

Pe această cale, solicit CNA să analizeze aspectele sesizate și să aplice sancțiunile prevăzute de lege, întrucât nicio televiziune nu este mai presus de lege și nu își poate exercita activitatea într-un mod excesiv și nerezonabil!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Barometrul IMAS pe luna mai: PNL 32,6%, PSD 23,0%, USR-PLUS 16,7%, Pro România 11,2%. O guvernare PNL-PMP-USR/PLUS ar strânge 53%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here