Barbarie la Satu Mare: sub pretextul “toaletării”, oamenii primarului UDMR transformă copacii în „țepe”

2
3248
Gabor Kereskenyi și "isprava" sa

La comanda primarului Gabor Kereskenyi (UDMR), pe străzile din Satu Mare se comite un masacru al arborilor, reclamă Fundația Eco-Civica. Într-o postare pe Facebook, reprezentanții ONG-ului semnalează că, sub pretextul “toaletării”, copacilor li se „rade” efectiv orice creangă, fiind transformați în niște “țepe”.

Eco-Civica atacă în termeni foarte duri inițiativa primarului, pe care-l acuză că, în loc să facă treabă bună, plătește postaci pe rețelele de socializare ca să-i “spele” imaginea.

Postarea ONG-iștilor de la Fundația Eco-Civica a strâns rapid zeci de distribuiri și de comentarii indignate: „Priviți «opera de artă» a primarului din Satu Mare! Nu mai avem cuvinte pentru astfel de distrugeri dar trebuie să ai dereglări mari in creierul ăla de găină. Are grijă, in schimb, să nu cumva să zici ceva de rău, punând mulți «paznici» la rețelele de socializare. Un sat așa mare trebuie să aibă și o grădină mare, știm noi plină cu ce, că de arbori nu mai poate fi vorba“.

Distrugerea vegetației și a copacilor, sport național în România

Nu ar fi primul astfel de caz de vandalizare a domeniului public chiar de către cei care ar trebui să-l îngrijească. Defrișarea arborilor de pe marginea drumurilor e sport național în România, vegetația părând, în multe cazuri, inamicul public numărul unu al autorităților.

Bucureștiul s-a obișnuit cu această practică în era administrației PSD din perioada 2016-2020. Parcuri și bulevarde întregi au fost nimicite de drujbarii trimiși de primarii social-democrați. Într-un an-doi, acei arbori s-au uscat, în loc fiind plantați platani achiziționați la suprapreț sau executându-se diverse lucrări cât mai costisitoare, cu dale de piatră și borduri.

Maestrul neîntrecut al distrugerii vegetației este, fără îndoială, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3. Este ultracunoscută printre bucureșteni metoda prin care oamenii edilului omoară arborii: le betonează rădăcinile.

Dar nu numai atât. De exemplu, în Parcul Pantelimon, la ordinul lui Negoiță s-au defrișat sute de copaci – unii dintre ei, brazi uriași, cărora le trebuiseră 40-50 de ani să crească până la acele dimensiuni și unde își găseau adăpost veverițe și numeroase păsări.

În loc, Negoiță a construit un așa-zis parc de distracții cu piscine. Pe spațiile verzi a ridicat un bloc pe aproximativ o jumătate de hectar și înalt de 3 etaje. Circa o treime din parc a fost astfel distrusă complet. În loc a rămas un șantier cu câteva “ligheane”, chiar la marginea Bucureștiului și la 20-30 de metri de lac.

În fața Parcului Pantelimon, același Negoiță a “ras” o fâșie de circa 1,5 hectare de spațiu verde, “plantând” dale de beton pentru o parcare uriașă.

Toată operațiunea a fost antamată de Negoiță pentru „numai” 23,5 milioane de euro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Guvernul blochează schema ticăloasă a PSD-istului Chiriță de la ANRE, eliminând haosul din piața de gaze. Clienții vor fi trecuți din oficiu la cea mai bună ofertă a furnizorului actual

Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

2 COMENTARII

  1. Hai sa ne bagam in seama. Cam aici intra postarea ECO…
    Daca este vorba de specia PLOP (si asa pare) aceasta este interventia recomandata.
    Daca te uiti mai sus si vezi reteaua de electricitate interventia este si mai corecta.
    Eu unul m-am cam saturat de „ecologistii” astia de trei parale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here