Primarul Fritz a invitat-o la Timișoara pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în 2023. Acceptat!

0
532
Dominic Fritz - Ursula von der Leyen

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz (38 de ani), a anunțat joi pe Facebook că a invitat-o pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen (62 de ani), în orașul care în 2023 va fi Capitală Culturală a Europei. Nemțoaica a acceptat!

Fritz a spus că a avut o discuție telefonică cu Ursula von der Leyen, care l-a felicitat pentru funcția de primar.

„Am invitat-o să cunoască Timișoara în 2023 și se pare că am fost foarte convingător. A acceptat imediat și bucuroasă invitația”, a scris Fritz.

Acesta a dezăluit că „prima întrebare a fost despre procesul de vaccinare: cum merge campania la Timișoara și în România?”.

Dominic Fritz este cetățean german, iar discuția cu șefa Comisiei Europene a purtat-o, evident, în limba germană.

Anunțul lui Dominic Fritz

„Am avut în această după-amiază o discuție telefonică cu doamna Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

M-a felicitat pentru funcția de primar, iar eu i-am povestit despre Timișoara, cum m-a cucerit acest oraș vechi și multicultural și de ce a meritat să i se acorde titlul de Capitală Culturală a Europei.

Am invitat-o să cunoască Timișoara în 2023 și se pare că am fost foarte convingător. A acceptat imediat și bucuroasă invitația.

Nu am ocolit dificultățile pe care le întâmpinăm în acest proiect și m-a asigurat de tot sprijinul ei pentru ca anul 2023 să fie unul de strălucire pentru oraș și pentru România.

O să prezint la sfârșitul lunii o propunere pentru cum să ieșim din amorțeala actuală.

Dar prima întrebare a fost despre procesul de vaccinare: cum merge campania la Timișoara și în România? I-am povestit despre proiectul Oxigen și despre soluțiile pe care le-am găsit împreună cu corpul medical, societatea civilă și mediul privat pentru a asigura un cât mai bun tratament celor care suferă de Covid-19. Și am aflat că Uniunea Europeană lucrează să ne trimită cât de multe vaccinuri avem nevoie, doar să avem noi capacitatea administrativă pentru a vaccina și oameni determinați să-și reia viața, în condiții de normalitate (revin mâine cu mai multe informații despre campania de vaccinare în Timișoara).

Am găsit în această conversație interes și deschidere pentru Timișoara. Avem un partener direct și solid în doamna von der Leyen și în Comisia Europeană.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here