Turneul african începe cu o umilință: Klaus Iohannis, întâmpinat în Kenya de doi secretari de stat! Nici măcar ministrul de Externe al gazdelor n-a venit la aeroport

9
674
Iohannis pune România în situații umilitoare. Autoinvitat în țări care n-au chef de el, președintele român e primit la cel mai jos nivel diplomatic posibil

Vizitele fără rost făcute de președintele Iohannis în detinații exotice ale lumii pun din nou România în situații absolut umilitoare, fără precedent în istoria țării noastre. Cuplul prezidențial român a fost întâmpinat luni la Nairobi, capitala Kenyei, de doi secretari de stat! Nici măcar ministrul de Externe al acestei țări africane nu și-a făcut loc în agendă pentru a întâmpina doi musafiri care aproape că s-au autoinvitat.

Văzut dinspre Africa, turneul întreprins de Klaus Iohannis cu una din cele mai scumpe aeronave din lume, un Gulfstream 550 de lux orbitor, arată exact la fel ca dinspre România: ceva absolut inutil, care nu poate aduce nimic în relațiile dintre aceste țări. Dar, în schimb, îi oferă președintelui român a treia vacanță de lux pe bani publici în 2023, după cele din Extremul Orient și America de Sud.

Cuplul prezidențial – Klaus și Carmen Iohannis – a debutat astfel în forță în turneul african, cu 4 zile de neuitat în țara cunoscută pentru că aici se organizează safari-uri spectaculoase în savanele populate cu elefanți, lei, rinoceri, girafe și antilope.

În mod normal, la acest gen de vizite șeful statului care sosește este așteptat la aeroport cel puțin de ministrul de Externe, dacă nu chiar de președintele țării gazdă, în cazul când relațiile sunt bune și discuțiile care urmează sunt importante (în plan politic, economic, financiar etc). N-a fost cazul luni, când Iohannis a fost întâmpinat de doi secretari de stat, Eliud Owalo și Peninah Malonza. Practic, mai jos de atât nu se putea, ar fi însemnat ca la aeroport să fie trimisă doar mașina cu șoferul, care să-i ducă pe turiștii români deghizați în oficiali la hotel.

După vizita în Kenya, turneul cuplului prezidențial român va continua în Tanzania, Insulele Capului Verde și Senegal, urmând ca excursia să se încheie pe 23 noiembrie. Zece zile de turism intens.

Administrația Prezidențială a emis un comunicat în care se dau asigurări că Iohannis merge acolo ca să redeschidă relațiile UE cu Africa: „Aceste vizite au ca scop relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menționate și revitalizarea relațiilor economice și sectoriale, urmărind deschiderea și valorificarea de noi oportunități de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor globale”.

S-ar părea, în schimb, că gazdele de la Nairobi nu sunt la fel de pătrunse de importanța momentului. Aceleași fraze sforăitoare au fost publicate de Administrația Prezidențială astă-primăvară, la turneul sud-american, efectele practice fiind zero.

Pentru românii trecuți de o anumită vârstă, vizita africană a lui Iohannis amintește însă de călătoriile lui Nicolae Ceaușescu, prietenul tuturor dictatorilor din Africa și Asia, de pe urma cărora România a pierdut miliarde de dolari. Industria neperformantă românească a exportat pe datorie în anii 1970-1980 echipamente, mașini, produse petrochimice și utilaje în țări din lumea a treia, fără să mai recupereze vreodată banii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fiica patronului de la Realitatea Plus zice că a fost „manipulată”, de aceea l-a criticat cândva pe George Simion! Acum îi pare rău

* Al doilea derapaj grav al PSD-istului Romașcanu, cumătrul lui Ciolacu: i-a numit pe liberali „schizofrenici”. În 2020 vorbea obscen despre jurnaliști: „O să primească o p…ă în c…r toți!”

* Socrii primarului Cherecheș, de la Baia Mare, au fost prinși în flagrant de DNA când intermediau o șpagă în justiție. Banii urmau să ajungă la judecătoarea care va da sentința într-un proces de corupție al ginerelui și care e nepoata mituitoarei!

* Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

* „Ciordache” e premiat cu o nouă pensie specială! PSD și PNL au votat privilegii nesimțite și pentru angajații Consiliului Legislativ, condus de odiosul PSD-ist

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

Firea revine în toate funcțiile din PSD la 3 luni după cumplita afacere a „azilelor groazei”. Se merge cu tupeu pe ideea că românii au uitat deja

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

* Scandal uriaș la nivel mondial: corespondenți arabi ai CNN, Reuters, AP și „New York Times” ar fi însoțit Hamas în raidul din 7 octombrie! Israelul amenință că-i va lichida

9 COMENTARII

 1. „Andrei Hrebenciuc scapă de dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, după ce ÎCCJ a dispus încetarea procesului penal”

  „NOUA” „justitie” ESTE IARASI CE A FOST SI MAI MULT DE ATAT !

  IATA DE CE II FACEM MULTIMILIONARI IN EURO NUMAI DIN PENSII SPECIALE !

  SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’, ADICA TOATA PUTEREA”.

  PARTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE !

  • Presshub: Cine sunt judecatorii care au ridicat sechestrul de 35 milioane de euro pe averea lui Ovidiu Tender.
   Unul dintre judecatori a fost angajatul lui Liviu Dragnea si a sponsorizat PSD cu 20.000 de euro din salariul de jurist.Hotararea a fost luata dupa ce o judecatoare, Ana Elena Dobre, titulara de complet, a fost schimbata chiar in ziua sedintei.

   excelenta sa savonea: „S-A INSANATOSIT justitia!”

 2. KWI, adică, în limbaj mai popular, Iohăniță, turistul național, probabil, nici nu a băgat de seamă chestiile astea de protocol, pentru că important pentru el sunt punctele de atracție turistică ale zonei vizitate, nu persoanele cu care ar trebui să negocieze ceea ce ar reprezenta scopul vizitei, deoarece nu există așa ceva în preocupările sale prezidențiale.

 3. Credeti cā liderii africani sunt prosti sau needucati?Gresiti. Probabil cā sunt mai informati despre ce se întâmplā în Europa si în lume mai bine decât politrucii nostri mediocrii , semi analfabeti cu 3 doctorate. Probabil cā liderii tārilor respective sunt prea ocupati cu probleme reale si nu au timp sā cheltuie cu un îngâmfat si mândra lui asa cā au desemnat un membru junior al administratiei sā le dea sā mānânce, sā bea si sā le arate un dans traditional.

 4. De ce va mirati? Nu a fost o vizita de stat ci una privata, turistica. Asa ca nu avea de ce sa fie intimpinat de presedintele omolog. Klaus a vrut sa-i arata coanei Carmen Africa. Numai noua ni se vinde povestea ca Romania avea neaparata nevoie de o vizita a lui Klaus acolo.

 5. Exact ca Ceaușescu cu Leana Savanta 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here