marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaAustro-Ungaria, de partea Rusiei: „Nu vom trimite arme Ucrainei“ ca să nu...

Austro-Ungaria, de partea Rusiei: „Nu vom trimite arme Ucrainei“ ca să nu escaladeze războiul! Viktor Orban: „Ucraina e țara nimănui!”

-

Austria și Ungaria „au ajuns la un acord“ să nu trimită arme Ucrainei pe motiv că trebuie evitată escaladarea războiului și extinderea sa în Europa, scrie Euractiv.com. Decizia a fost anunțată într-o conferință de presă comună austro-ungară după întâlnirea miniștrilor Apărării din cele două țări, Klaudia Tanner și Kristof Szalay-Bobrovniczky. În acest timp, premierul ungar Viktor Orban a declarat că „Ucraina e țara nimănui“.

Taberele se conturează tot mai clar în interiorul Uniunii Europene și al blocului occidental, pe măsură ce aliații Rusiei se poziționează de partea regimului lui Putin în agresiunea împotriva Ucrainei. Klaudia Tanner, ministrul Apărării din Austria, și Kristof Szalay-Bobrovniczky, omologul său din Ungaria, s-au întâlnit luni, la Budapesta, pentru a strânge cooperarea militară dintre cele două țări care, până în 1918, au alcătuit inima Imperiului Austro-Ungar.

Într-o conferință de presă comună, la sfârșitul întrevederii, cei doi miniștri au subliniat că au aceeași poziție: nu vor furniza arme Ucrainei, așa cum aliații din NATO au stabilit în întâlnirile de la Ramstein.

Miniștrii maghiar și austriac au dat un recital de ipocrizie năucitor, recitând în fața camerelor de filmat toate narativele rusești din ultimul an. Cele două țări „vor fi de partea păcii“, iar Austria are statut militar neutru. Cooperarea strânsă este cea mai importantă pentru că „trăim timpuri periculoase“, a spus ungurul. Austriaca l-a completat: cel mai mare pericol este ca războiul să se răspândească în Europa, ceea ce nu ar fi doar o chestiune de război convențional, ci și o interacțiune cu războiul hibrid și o creștere a migrației în general. Klaudia Tanner a adăugat: „Efectele nu se resimt enorm doar în Austria, ci și în Ungaria. În cele din urmă, rutele trec prin țara noastră vecină până la noi“.
Principala grijă a austriecilor pare a fi, cel puțin la nivel declarativ, oprirea fluxului migrator către țara lor. Această țintă folosește ca justificare pentru toate acțiunile favorabile Rusiei.

- Advertisement -

În cursul zilei de marți, Ucraina a convocat ambasadorul maghiar la Kiev și a înaintat un protest oficial după ce premierul de la Budapesta, Viktor Orban, a făcut remarci disprețuitoare despre țara vecină, spunându-le jurnaliștilor că Ucraina e „țara nimănui“ și comparând-o cu Afganistanul. Ministerul de Externe ucrainean a somat Ungaria să înceteze cu aceste declarații „denigratoare“. „Părții maghiare i s-a cerut să înceteze această tendință negativă pentru a evita consecințe ireparabile pentru relațiile dintre cele două țări“, a menționat comunicatul emis de ucraineni.

În vara anului trecut s-a aflat că, înainte de începerea războiului, Vladimir Putin i-ar fi dezvăluit lui Viktor Orban data la care urma să aibă loc invazia, ungurului promițându-i-se că, după ocuparea Ucrainei, țara sa va avea o parte din pradă – zona Subcarpatia, adică porțiunea de teritoriu ucrainean aflată în vecinătatea graniței cu Ungaria.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Scandal uriaș în Rusia: propagandista Olga Zenkova, trimisă la Melitopol, a fost violată în restaurant de nepotul lui Kadîrov și de oamenii săi. Cameramanul a fost bătut de ceceni

* Pițurcă a dormit din nou în arest, după 41 de ani. De la tovarășii de barbut din comunism la afacerile cu măști din pandemie, alături de un fost SRI-ist. Este a treia aventură penală a lui „Satana”, după ce a fost condamnat și pentru mărturie mincinoasă în favoarea lui Gigi Becali

* VIDEO. Scuzele și explicațiile lui Emil Boc, care a repus pe soclu, prompt, statuia lui Iuliu Maniu. „M-a indignat și pe mine”

* Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

* VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

* România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

* Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Extraordinara lecție electorală a cehilor: și-au ales ca președinte un general parașutist, pro-NATO, pro-UE și anti-Putin, erou al războiului din fosta Iugoslavie. Candidatul care făcea cu ochiul Rusiei a fost zdrobit la vot

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Aceste doua tari sunt capusate de rusofili. Daca Rusia reuseste in Ucraina Austria – Ungaria – Croatia vor forma o cortina pentru Romania, Bulgaria si Moldova. Aceste tari vor intra in zona de influenta a Rusiei. Se va lucra cu agenti in toate zonele, influenceri, politicieni, oameni de afaceri caritabili, pentru ca sa manipuleze populatia sa le puna puterea in mana lor. E un proiect de durata, insa se intampla. Cata vreme nu pica Ucraina mai avem o sansa, iar incheierea razboiului cu eliberarea teritoriilor este o garantie de securitate pentru Romania. Polonia nu vor avea curajul sa o atace pentru ca si-au creat imaginea de razboinici, au armata puternica. Noi cu sulfele bolsevice idioate si hraparete nu avem nicio sansa in caz ca Rusia este la granita cu Prutul. Ii baga rusii in joc pe ucraineni sa ne calce si sa vezi atunci. Politica externa a Romaniei este jalnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -