Pițurcă, mârlan și în pragul pușcăriei: „Dacă te dai cu ruj, vorbim!”. Toți inculpații din dosar au scăpat de arestul preventiv

0
1604
Victor Pițurcă la DNA

A fost o noapte lungă pentru Alexandru Pițurcă (fiul lui Victor Pițurcă) și Gabriel Țuțu (directorul general al Romarm). Cei doi au fost audiați de procurorii DNA mai bine de 6 ore, dar târziu, la ora 3.00 a nopții de marți spre miercuri, au fost lăsați să plece acasă, fiind plasați sub control judiciar. Și Victor Pițurcă a scăpat de arestul preventiv.

Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Alexandru Pițurcă (38 de ani) și a lui Gabriel Țuțu (46 de ani). Un judecător de la Tribunalul București a decis însă că ambii suspecți vor fi plasați sub control judiciar. Decizia a fost luată în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.00, când Pițurcă-junior și Țuțu au fost lăsați să plece acasă.

Anunțul a fost făcut de avocatul lui Alexandru Pițurcă, Iancu Toader, miercuri dimineață. „Instanța a respins propunerea Parchetului de arestare preventivă, a dispus măsura alternativă, măsura de control judiciar. (…) Și Țuțu are control judiciar”, a declarat avocatul.

Și Victor Pițurcă (66 de ani) va fi cercetat în stare de libertate, dar cu restricțiile impuse de controlul judiciar. În cazul său, procurorii DNA au fost cei care au renunțat la solicitarea de arestare preventivă.

Fostul selecționer a fost protagonistul unui episod grețos. În pelerinajul său la DNA, acesta a fost abordat de protestatarul pro-justiție Marian Moroșanu, zis „Ceaușescu”: „Cum a fost în arest? Cum a fost o noapte? De ce ați cumpărat influență? Nu aveați destui bani? Borfașule! Pițurcă, de ce ești, mă, borfaș? Nu-ți ajungeau banii? Nu-ți ajungeau milioanele?”.

Pus sub presiune, Pițurcă-senior a cedat nervos, reacționând mârlănește: „Dă-ți rujul! Dacă-ți dai cu ruj, vorbim!”.

Recent, protestatarul Marian „Ceaușescu” a avut un conflict și cu un alt „om de fotbal”, Dumitru Dragomir, care a sărit să-l bată.

Afacerea Pițurcă – MApN

Potrivit procurorilor DNA, afacerea cu statul a familiei Pițurcă a început cu o înțelegere pentru importul a 5 milioane de măști, pentru care profitul a fost stabilit la 750.000 de euro.

Victor Pițurcă a finanțat importurile. Fiul său este administratorul firmei prin care s-au făcut tranzacțiile, iar Gabriel Țuțu a identificat clientul (Ministerul Apărări), a asigurat transportul aerian şi comunicarea dintre părți, spun procurorii anticorupție. Pentru tot acest efort, directorul Romarm ar fi primit 50.000 de lei. Familia Pițurcă a luat 60% din profit, conform informațiilor din dosarul care a fost deschis în 2020.

Alexandru Pițurcă e acuzat, ca și tatăl său, de cumpărare de influență. El a fost pus sub acuzare deoarece ar fi coordonat firmele care au adus în țară utilajele și măștile neconforme. Aceste produse ar fi trebuit să salveze vieți în spitale, însă, conform procurorilor, acestea au rotunjit veniturile familiei Pițurcă și pe cele ale lui Gabriel Țuțu cu aproape două milioane de euro.

Gabriel Țuțu s-a retras din SRI în 2011, după ce lucrase și în Poliție, dar și pentru o firmă privată de securitate, la Galați. În CV menționează că a lucrat în diverse instituții, iar în 2015 și-a făcut propria afacere. A revenit în sistemul de stat în decembrie 2019, ca director general al Romarm.

Acuzațiile care le sunt aduse lui Victor Pițurcă și fiului său prevăd condamnări la închisoare între 2 și 7 ani, în caz că suspecții vor fi găsiți vinovați.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum a acoperit „scandalul Pițurcă“ adevărata miză a unei afaceri periculoase: ancheta DNA l-a țintit pe Țuțu, omul PNL și al serviciilor pus director la Romarm, compania care ar trebui să lucreze cu aliații la aprovizionarea Ucrainei

Pițurcă a dormit din nou în arest, după 41 de ani. De la tovarășii de barbut din comunism la afacerile cu măști din pandemie, alături de un fost SRI-ist. Este a treia aventură penală a lui „Satana”, după ce a fost condamnat și pentru mărturie mincinoasă în favoarea lui Gigi Becali

VIDEO. Scuzele și explicațiile lui Emil Boc, care a repus pe soclu, prompt, statuia lui Iuliu Maniu. „M-a indignat și pe mine”

Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Extraordinara lecție electorală a cehilor: și-au ales ca președinte un general parașutist, pro-NATO, pro-UE și anti-Putin, erou al războiului din fosta Iugoslavie. Candidatul care făcea cu ochiul Rusiei a fost zdrobit la vot

Scandal uriaș în Rusia: propagandista Olga Zenkova, trimisă la Melitopol, a fost violată în restaurant de nepotul lui Kadîrov și de oamenii săi. Cameramanul a fost bătut de ceceni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.