vineri, aprilie 19, 2024
AcasăUtilCum să-ți pregătești locuința pentru sezonul rece

Cum să-ți pregătești locuința pentru sezonul rece

-

Știi cum se spune: sania se construiește în timpul verii. Având în vedere că am trecut peste un alt sezon rece care ne-a adus costuri destul de mari din cauza situației dificile de la nivel internațional, acest sezon de vară care urmează este o ocazie perfectă pentru a face pregătiri.

Acestea fiind spuse, ai suficient timp la dispoziție pentru a te pregăti să înfrunți noul sezon rece. Iar noi avem și câteva sfaturi despre cum ai putea face acest lucru într-un mod confortabil, eficient și la costuri care se vor amortiza într-un timp scurt.

Transformă locuința într-un spațiu inteligent

Există foarte multe metode prin care poți să-ți faci locuința să gândească singură, să ia decizii de optimizare a temperaturii sau să fie capabilă să se adapteze la schimbările de temperatură. Dar unul dintre cele mai ieftine și eficiente lucruri pe care le poți instala în locuința ta este un termostat Salus Quantum care să fie și responsabil pentru toate deciziile importante legate de optimizarea temperaturii ambientale din locuința ta.

Un termostat inteligent precum cel de la Salus, care poate fi controlat de la distanță, prin intermediul aplicației, va reduce drastic costurile la energie și gaze naturale, dar te va scăpa și de efortul depus pentru schimbarea constantă a temperaturii.

Reparații minore

Sunt șanse foarte mari ca, pe parcursul anilor, locuința ta să aibă nevoie de anumite reparații, mai ales dacă locuiești la casă. Unele ferestre nu se vor închide la fel de bine, unele burlane sau evacuări ale sistemelor de aerisire ar putea funcționa greșit, iar detalii de genul acesta ar putea afecta capacitatea locuinței de a se izola termic. Iar o locuință cu probleme, din care căldura scapă foarte repede, va consuma mai mult, nu va fi eficientă, și nici confortul nu va fi la fel de mare.

- Advertisement -

Sisteme de încălzire eficiente

Primul sistem de încălzire pe care l-am putea recomanda unui client obișnuit este cel prin pardoseală. Este mai costisitor la început, dar costurile se amortizează destul de rapid, iar senzația pe care o oferă un astfel de sistem de încălzire nu se compară cu nimic.

Îți recomandăm și un Panou comandă încălzire în pardoseală, capabil să comunice wireless și să administreze 8 zone diferite cu încălzire în pardoseală, ceea ce va lăsa fiecărui membru al familiei libertatea de a alege care este cea mai bună temperatură pentru propriul confort. Mai mult decât atât, poți controla prin aplicație absolut toate zonele din locuință.

Contractul furnizorului de gaze naturale

Este un sfat care nu se potrivește pentru foarte multe persoane, dar unii dintre noi ar putea cu siguranță să beneficieze de oferte mult mai bune pentru costurile la energie electrică sau gaze naturale.

- Advertisement -

Când a fost ultima dată când ai verificat ofertele de la mai mulți distribuitori? Nu se știe niciodată când vei găsi costuri poate chiar și cu 10%, 20% sau chiar 30% mai mici. Iar dacă nu ai găsit asemenea oferte, măcar te-ai asigurat că plătești cel mai bun preț.

Concluzie

Așadar, ai la dispoziție aproximativ 6 luni de pregătire, pentru a economisi bani sau chiar pentru a te informa despre cele mai bune sisteme de încălzire, pentru a găsi componentele mai performante sau chiar pentru a găsi soluții mai favorabile din punct de vedere al capacității de izolare termică. Mult noroc!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -