AUDIO. Soldat rus: „Jafurile au fost permise de Putin. Există un ordin. Sergentul a jefuit televizoare, mașini de spălat, un grătar. Practic, pune mâna pe tot. Și eu mi-am găsit cizme. Dacă nu luăm noi, ia altcineva”

0
1348
Fenomenul de masă al jafurilor întreprinse de militarii ruși în Ucraina a devenit subiect de glume și caricaturi. FOTO: The Cartoon Movement

Fenomenul de masă al jefuirii proprietăților ucrainene de către militarii ruși, tradus prin trimiterea în propria țară a zeci de tone de bunuri până acum, a fost autorizat expres chiar de dictatorul Vladimir Putin, relevă un dialog telefonic între un soldat și o cunoștință feminină de acasă. Discuția a fost dată publicității de serviciul ucrainean de informații, care de la începutul războiului profită de proasta organizare și de deficiențele sistemului de comunicații rusesc pentru a intercepta convorbirile invadatorilor.

Soldatul rus îi relatează unei femei – nu e clar dacă e vorba de mama, sora sau iubita sa – că sergentul major care comandă unitatea jefuiește în stil mare tot ce îi pică în mână. Militarul pare să se scuze, totuși, și explică faptul că, dacă nu fură el, lucrurile vor fi oricum însușite de alt camarad de-al său, deoarece „există un ordin” semnat chiar de Putin care permite aceste acte de banditism și prevede că aceia care le comit nu pot fi pedepsiți.

Rusul îi relatează interlocutoarei că și-a găsit cizme militare ucrainene incomparabile calitativ cu cele pe care le primise de la propria sa armată, mult mai ușoare și cu un sistem de ventilare. „Cele pe care le avem noi au două kilograme fiecare”, spune combatantul rus.

„Scopul meu este să fur în timpul acestei misiuni o placă… o placă de vestă blindată, dar una simplificată și scumpă“

R: militar rus
W: femeia cu care discută la telefon

“(R): Starșina (sergent major – n. red.) noastră s-a lăsat păgubașă aici, a jefuit televizoare, mașini de spălat, un grătar impresionant de 250.000 de ruble… Practic, pune mâna pe tot, totul pentru el. Îți repet, dacă nu luăm noi, va lua altcineva. Iar jafurile au fost permise de Putin. Există un ordin care… pe scurt, nu este pedepsit penal faptul că noi jefuim. Este permis.

(W): Mhm.

(R): Putin a permis acest lucru. A dat un ordin prin care se permite jefuirea în timpul ostilităților. Mi-am găsit cizme de luptă, ucrainene.

(W): Serios?

(R): De la armata ucraineană. Stau în aceste cizme și sunt ca niște… știi… ca niște papuci. Doar papuci. Ușoare ca naiba. Cele pe care le avem noi au 2 kg fiecare. Piciorul transpiră în ele, dar astea au curenți de aer, sunt făcute din material ventilat. Sunt al dracului de grozave, o să-ți fac o poză. Scopul meu este să fur în timpul acestei misiuni o placă… o placă de vestă blindată, dar una simplificată și scumpă. Cizmele le-am prădat deja pentru mine. Am cizmele. Acum trebuie să găsesc o uniformă bună, MultiCam, de o calitate bună“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. George Simion a încercat o nouă provocare de tip rusesc la adresa Maiei Sandu. A zburat la Chișinău deși are interdicție de intrare în Republica Moldova până în 2023. A fost trimis la București cu primul avion

* VIDEO. George Simion: „Politicienii sunt ăia care au distrus România”. Fata din Congo: „Adică tu ai distrus România, nu?”

* Un „locotenent” al lui Miron Cozma, anchetat pentru mineriada din 13-15 iunie 1990, e finanțat de Guvernul PSD-PNL, la Chicago! Anul trecut i-au fost alături ambasadorul Muraru și consulul Trifan

* Victor Rebengiuc, la 89 de ani: „Gata, s-a terminat! Nu mai am nicio speranță. Ce-am votat eu nu mai există. S-a dus, s-a împrăștiat, s-a înălțat la ceruri”

* Lista celor 10 parlamentari (din 79) care pleacă de la USR la REPER-ul lui Cioloș: 8 deputați și 2 senatori. Au „dezertat” și 5 din cei 8 europarlamentari

* Ticăloșia șoferiței bete care a omorât 4 oameni: susține că nu ea se afla la volan, deși SMURD-ul a găsit-o pe locul șoferului!

* Sfârșitul imposturii: Cornel Dinu rămâne fără certificatul de revoluționar, obținut pentru „meritul” de a fi avut grijă de Nina Iliescu și de a fi lucrat în echipa de dezinformare a lui Dan Marțian, în TVR

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Țări mici, dar curajoase: Lituania rupe legătura terestră a Rusiei cu enclava Kaliningrad, Moldova interzice propaganda TV rusească

* Ministrul Apărării din Ucraina: „Vom porni să ne eliberăm teritoriile ocupate. Toate! Inclusiv Crimeea”

* Medvedev recidivează: „Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe hartă?”. Tocmai spusese că nu va avea odihnă până nu va extermina poporul vecin

* Un ofițer rus a scris că Ucraina nu mai există ca stat. Acum nu mai există el ca om. A fost lichidat, la 23 de ani

* Kasparov dă alarma: Navalnîi a dispărut din închisoarea KGB unde era ținut de Putin! „E posibil să fi fost dus într-un lagăr chiar mai îngrozitor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here