AUDIO. Încăierare în tabăra rusă, între teroriștii Prigojin și Girkin. „Ai luat bani de la Ahmetov, creatură murdară! De ce ai dat Slavianskul?” / „Ai schimbat farfuriile lui Putin, ticălosule!”

0
1546
Evgheni Prigojin - Igor Girkin

Teroriștii Igor Girkin (zis Strelkov) și Evgheni Prigojin (fondatorul grupului de mercenri PMC Wagner) s-au certat la cuțite. Scandalul a izbucnit după ce Prigojin i-a propus inițial să se alăture grupării sale paramilitare în „operațiunea specială” a Kremlinului. Dar colonelul, în loc să răspundă că vine a doua zi, a precizat doar că va lua în considerare ideea.

Acest lucru l-a înfuriat la culme pe Prigojin, care a proferat amenințări la adresa lui Girkin (52 de ani), fost comandant al milițiilor pro-ruse din Donețk în 2014. Înregistrarea audio cu discursul furios al lui Prigojin, presărat cu înjurături, a apărut pe contul de Twitter al jurnalistului Denis Kazanski.

Evgheni Prigojin: „De ce ai dat Slavianskul (orașul Slaviansk din regiunea Donețk – n. red.)? Spune cum ai luat bani de la Ahmetov, creatură murdară, ca să fugi din el! Spune cum i-ai abandonat pe băieți, bastardule! (…) Acest om nu este celebru pentru curajul lui, pentru bărbăția sa. (….) Comandanții vor decide să se debaraseze de el numai dacă spun eu un cuvânt-cheie. O să-l trimită într-un lagăr de antrenament. (…) Iar peste o lună, două, dacă totul va decurge cum trebuie, îl vor arunca în iad, acolo unde va trebui să-și arate bărbăția. Dacă va rămâne viu, îi voi strânge mâna. Dacă va încerca să fugă, îi voi stâlci fața. Va muri erou cu onoruri de înmormântare”.

La rândul său, Igor Girkin nu s-a sinchisit să-i răspundă personal lui Prigojin. A făcut-o în numele său mercenarul rus Mihail Polinkov, care luptă acum pe frontul din Ucraina. Acesta l-a umilit pe „bucătarul lui Putin”: „Ceea ce am auzit astăzi, aș vrea să-i răspund cu același limbaj lui Prigojin, acestui ticălos care a reușit să-și facă o carieră ca «chelner al lui Putin». Și ce-ar putea să-i ordone comandantului militar care a trecut prin atâtea bătălii unul care a schimbat farfuriile lui Putin? Tu, ticălosule! Cum ai fost, așa vei rămâne! Ce va fi mai departe, nu știu. Dar până la urmă, fiecare va primi ceea ce merită, inclusiv tu”.

VIDEO: Amenințările lui Mihail Polinkov, tovarășul lui Igor Girkin

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Extraordinara lecție electorală a cehilor: și-au ales ca președinte un general parașutist, pro-NATO, pro-UE și anti-Putin, erou al războiului din fosta Iugoslavie. Candidatul care făcea cu ochiul Rusiei a fost zdrobit la vot

* Apel către primarul Emil Boc: „Repuneți pe soclu statuia lui Iuliu Maniu înainte de 5 februarie!”. Ignoranța a dus la o situație revoltătoare

* Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

* VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

* România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

* Drulă: USR va discuta o nouă susținere a lui Nicușor Dan la primărie în 2024. „În niciun caz nu lăsăm Bucureștiul iar pe mâna Gabrielei Firea”

* Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* VIDEO. Atacul barbar, cu ciocanul, asupra soţului lui Nancy Pelosi, în propria casă. Agresorul e un conspiraționist canadian. Înregistrarea a fost făcută publică prin decizia unui judecător

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.