marți, mai 28, 2024
AcasăDezvăluiriAu prins-o: ea a dat ordinul de atac în 10 august! Carmen...

Au prins-o: ea a dat ordinul de atac în 10 august! Carmen Dan ar fi fost în contact şi cu huliganii, printr-un subsecretar de stat din MAI!

-

Raportul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 a fost desecretizat, a anunțat ministrul Marcel Vela. DIICOT a luat act de declasificarea raportului, care poate fi folosit acum în ancheta penală. Raportul fusese secretizat de ministrul de Interne din acea vreme, Carmen Dan (PSD).

Raportul „10 august” va putea fi făcut public după ce se încheie ancheta penală, a anunțat ministrul Vela. El a explicat că, potrivit Codului de Procedură Penală, „tot ce se derulează în dosar nu este public”.

„DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport, care poate fi folosit acum în ancheta penală. Datele din raport sunt la dispoziția DIICOT”, a precizat ministrul.

- Advertisement -

Între timp, au început să apară pe surse informaţii vitale din dosarul declasificat de noul ministru. Iar una dintre ele spune ce mai toată lumea bănuia.

Astfel, Carmen Dan, care se afla în concediu în 10 august 2018, a venit la biroul de la Ministerul de Interne și a preluat comanda operațiunilor în jurul orei 12.00, arată Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018, care a fost desecretizat joi, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate dosarului.

Potrivit surselor citate, aceasta a preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat în MAI la acea dată.

Din acel moment, ordinele au fost date prin intermediul lui Mihai Valeriu, subsecretar de stat, au precizat sursele citate.

- Advertisement -

Raportul prezintă detaliat misiunile, unitățile efective deplasate în zona Pieței Victoria și desfășurarea evenimentelor pe ore și minute.

Potrivit unor surse din DIICOT, Mihai Valeriu ar fi ținut permanent legătura cu Liviu Dragnea și cu liderii huliganilor!!! Această informație nu face parte din raportul desecretizat joi, ci a ajuns la DIICOT pe alte canale.

Volumul „10 august” va fi lansat la Gaudeamus

Vineri, 22 noiembrie 2019, de la ora 18.00, va fi lansat volumul „10 august”, care descrie în detaliu ororile de la Mitingul Diasporei.

Lansarea va avea loc la standul Editurii All din cadrul Târgului de carte Gaudeamus, găzduit de Complexul Romexpo din București.

Autorii cărții sunt Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu, fondatorii site-ului Ziaristii.com.

Subtitlul volumului: „Cât de javră poți să fii / Să gazezi niște copii?”.

Cei doi autori vă invită la lansare, unde veți avea parte de multe surprize, mai ales în privința invitaților (inclusiv din diaspora).

Cartea are 320 de pagini și costă 25 de lei.

O rană deschisă şi încă nevindecată. Aşteptăm vinovaţii!

Responsabilii cu funcţii publice implicaţi în represiunea din 10 august

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale la Parchet pentru daunele suferite, dar niciun jandarm nu a fost sancţionat până azi nici măcar administrativ, ca să nu mai vorbim din punct de vedere penal.

Până acum au fost audiați peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor.

Până la decizia de astăzi, doar o parte dintre documentele emise de structurile Ministerului de Interne au fost declasificate şi au ajuns la procurori, pentru a fi folosite în anchetă.

În orice ţară din lumea civilizată, o astfel de anchetă ar fi durat cel mult 6 luni, timp în care ar fi existat sanţiuni şi condamnări rapide, căci probele era la tot pasul: plângeri penale, certificate medico-legale, mii de imagini şi filmări care dovedesc agresiunile fizice şi morale la care au fost supuşi oameni nevinovaţi.

În orice ţară din lumea occidentală, un angajat din sistemul de forţe de ordine plăteşte cu jobul sau cu libertatea ca orice cetăţean care agresează alt cetăţean. Agresiunea fizică este un delict grav în democraţiile vestice, nu şi în România, unde „bătaia e ruptă din rai”.

Jandarmii care au executat comenzile de vătămare fizică sunt la fel de vinovaţi precum cei care au dat ordinele, atât din Jandarmeria Română şi Ministerul de Interne, cât de la cel mai înalt nivel politic.

La acel moment, Liviu Dragnea conducea ţara cu mână forte, ca lider al PSD, dar îşi concepea planurile de atac anti-democraţie, la Scroviştea, împreună cu un grup de apropiaţi la fel de vinovaţi pentru incidente ca şi decidenţii, prin complicitate. Apoi, punea totul în practică cu ajutorul marionetelor plasate în funcţii de execuţie: Viorica Dăncilă – prim-ministru, Carmen Dan – ministru de Interne, şefii Jandarmeriei, consilieri, consultanţi.

Dintre toţi, doar Dragnea a ajuns până acum la închisoare, dar nici el pentru 10 august.

Acum, după ce procurorii au primit pe masă documentele desecretizate de noul ministru de Interne, opinia publică – încă afectată de cel mai sângeros act de represiune de la intrarea României în UE – aşteaptă vinovaţii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Voi incerca sa ajung si eu la lansare vineri, in Bucuresti. Daca totusi nu reusesc, de unde se va putea achizitiona volumul? Niciodata nu trebuie sa uitam monstruozitatile facute de psdisti, niciodata, trebuie sa ajunga odata incriminati, judecati si condamnati pentru ca au sange pe maini, incepand cu Revolutia, continuand cu mineriadele iliesciene, apoi Colectiv – rana deschisa a Romaniei, si incheind cu 10 august – mineriada draknista!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -