Robert Turcescu, atac voalat la Kovesi pe tema anchetării acesteia de către „secţia lui Tudorel”: „Joc politic previzibil…”

1
2597

Robert Turcescu, deputat al Partidului Mişcarea Populară (PMP), a comentat ironic la adresa Laurei Codruţa Kovesi, după ce Secţia pentru investigare a magistraţilor (zisă şi „Secţia lui Tudorel”) a pus-o sub acuzare urmare a plângerii mogulului fugar Sebastian Ghiţă.

La cald, PLUS, PNL şi USR au comentat dur împotriva PSD şi ALDE. Partidele care compun actuala guvernare au fost acuzate că vor să blocheze accesul lui Kovesi la şefia Parchetului European. Pentru Turcescu însă, mărturisirea (făcută de fosta şefă a DNA privind anchetarea sa exact în ziua în care avea programat interviul pentru postul de procuror-şef al UE) n-a fost decât o acţiune de imagine.

„După victimizare urmează o candidatură, nu? Joc politic previzibil…”, a scris Turcescu pe pagina sa de Facebook.

Spre deosebire de Robert Turcescu (PMP), reprezentanţii USR şi PLUS au comentat dur acţiunea anti-Kovesi a Adinei Florea (susţinută de Tudorel Toader la şefia DNA, în locul lui Kovesi).

USR şi PLUS, reacţii vehemente

Azi, la Parlament, liderul USR, Dan Barna, a atacat direct: „USR şi Alianţa 2020 USR-PLUS cer preşedintelui Iohannis să declanşeze referendumul pe justiţie.  Anchetarea doamnei Kovesi este una tip Miliţie. Anchetarea ei în Secţia specială de magistraţi este un act abuziv. De ce credeţi că înfiinţarea acestei Secţii a fost contestată chiar de raportul Comisiei de la Veneţia? Secţia pentru investigarea magistraţilor, folosită acum împotriva doamnei Kovesi ca să împiedice alegerea sa la şefia Parchetului European, este Miliţia lui Liviu Dragnea.”,  a declarat Dan Barna.

Ieri noapte, şi liderul PLUS, Dacian Cioloş, a avut o reacţie similară:

  • Încercarea de intimidare și discreditare a Laurei Codruța Kovesi este o acțiune de compromitere publică specifică actualei puteri. Liderii PSD-ALDE nu doresc ca fosta șefă a DNA să ajungă procuror-șef european și folosesc toată mașinăria de manipulare și de presiune, dar și instituțiile subordonate politic, pentru a stopa chiar și fizic această numire pe ultima sută de metri.
  • Punerea sub acuzare a Laurei Codruța Kovesi de către Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie este o dovadă că au construit mecanismele necesare pentru a supune Justiția intereselor acestei rețele clientelare de putere.
  • Au puterea să facă tot ceea ce vor dacă nu ne opunem energic. Nu uitați tot ce au făcut, nu uitați că au blocat DNA și întregul sistem de justiție, nu uitați de 10 august. Nu uitați că au înarmat Jandarmeria cu muniție de război.

Kovesi: „Se încearcă oprirea mea”

Fosta șefă a DNA a fost citată miercuri, prin intermediul unui polițist (care i-a dus citația), să se prezinte vineri, 15 februarie, la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), a cărei vicepreședintă este Adina Florea, cea susţinută de Tudorel Toader pentru şefia DNA.

Kovesi este citată ca suspectă. Ea este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, în cazul aducerii în țară, din Indonezia, în 2009, a fugarului Nicolae Popa (FNI).

„Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri, ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni. La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație”,  a declarat ieri Laura Codruţa Kovesi.

„Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc”, a mai spus fosta şefă  a DNA.

(Foto: Facebook-Robert Turcescu)

CITIŢI ŞI:

RĂZBUNAREA LUI TUDOREL: Codruța Kovesi, citată ca suspect de Secția specială a Adinei Florea! Ministrul Justiției recurge la armamentul greu pentru a bloca numirea fostei șefe a DNA la conducerea Parchetului European

Andrei Pleşu: „Un guvern care se luptă să anuleze alegerea unui jurist român într-un important post european e… patriotic pînă la disperare”

10 motive pentru care Codruța Kovesi va ajunge procuror european. De ce nu o poate opri Dragnea?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here