Acasă News "Asta nu-i anchetă, e tortură!" Reacții la hărțuirea Codruței Kovesi de către...

„Asta nu-i anchetă, e tortură!” Reacții la hărțuirea Codruței Kovesi de către SS

Modul în care este anchetată Laura Codruța Kovesi l-a indignat și pe fostul preşedinte al Curții Constituționale (CCR), Augustin Zegrean. Acesta a comentat, la Digi 24, modul în care s-a desfăşurat audierea la Secția Specială de investigare a magistraților (pe scurt, SS).

 • „În ţara asta nu este pedepsit hoţul, este pedepsit cel care prinde hoţii.
 • În legătură cu ce spune doamna procuror-şef european, nu este în regulă. Dacă este o plângere împotriva ei, procuratura trebuie să o verifice, să o cerceteze şi să dea o soluţie. Dar trebuie să îi respecte drepturile procesuale. Nu se poate să o chemi astăzi, să o pui sub învinuire într-un dosar despre care nici măcar nu ştia nimic, să nu-i dai timp să-l studieze, să afle despre ce este vorba.
 • Dacă este aşa cum a povestit, asta nu-i anchetă, asta e tortură. Trebuie să meargă acolo cu un avocat. Avocaţii ştiu când se fac abuzuri în anchete şi ştiu cum să le stopeze.
 • Cât despre funcţia de procuror-şef european, cred că această anchetă de fapt o ajută. Aţi văzut că cei mai mulţi dintre parlamentarii europeni sunt de partea ei, marea majoritate a presei europene şi mondiale la fel, a primit o decoraţie de la universitate mare în lume (Harvard). Toată încercarea de a o compromite a avut un efect invers. Se ştie în Europa ce se întâmplă aici. Nu mai poţi să păcăleşti pe nimeni.

Joi, la ieșire din Secţia Specială (SS), fosta şefă a DNA a povestit: Nu am fost citată legal, nu mi s-a respectat niciunul dintre drepturi. Acuzațiile sunt fabulaţii. Nu pot să mă apăr pe un proces-verbal de aducere la cunoştinţă a unei învinuiri. Mi-a adus la cunoştinţă o învinuire pe care nu pot să v-o descriu în acest moment, pentru că mi-a fost citită o singură dată, foarte repede”.

CITIȚI ȘI:

loading...

3 COMENTARII

 1. Ce fericire pe tataie Zegrean că nu a fost în România de loc în ultimii 15-16 ani

  Îmi dau seama cât ar fi suferit săracul văzând martori ieșiți în cătușe, arestări nenumărate urmate de soluții de achitare. Cât l-ar fi îndurerat să afle de secția de elită care paradea prin șantaj, intimidare, delațiuni dictate, probe măsluite. L-ar fi dărâmat de tot să afle de protocoalele secrete pe care unii de la CCR (o instituție de care el știe că se ocupă doar cu erate date noaptea ca hoții) le-au considerat ilegale.

  Și câte și mai câte alte pericole de care tataie Zegrean a scăpat, nefiind de față, ci doar de …„spate”!?

  • Acesta e punctul de vedere al infractorilor. Au furat de au zvantat, au mintit si au masluit si acum, profitand ca sunt la putere, nu doar o fac pe vicrimele, dar si-au angajat tortionari pe care ii platesc si ii aplauda.
   Daca erati atat de gingasi, de ce ati furat?

 2. Domnul Augustin Zegrean ştie ce spune. Dacă tortura e tortură vezi pe chipul lui Laura Codruța Kövesi o frică malefică. Comisia face ce spune ministrul Tudorel Toader. A rupe cu dinții din carne, a nu permite un pas înainte unei femei nobile care s-a luptat cu taurul constituțional din vremurile trecute, ce a lovit în măruntaie firma şi obrazul cinstei pline de har. A face din om neom cam asta e linia de mers înainte. Nu numai la PSD. A pune mâna pe banii celor care muncesc, a duce greul francez cu 300 miliarde euro virili relocați din Marea Britanie din contul Germaniei, pentru ruperea în 7 ianuarie 2019 a provinciei Alsacia de către Armata Germană şi mai apoi capitalul să triumfe.

  Laura Codruța Kövesi trebuie să plece la Bruxelles chiar dacă la Bucureşti i se face rău. A uita drumul din România pentru noua viață Europeană ca Parlamentul de la Strasbourg să existe în forma promisă, deci Augustin Zegrean ar putea cel mai bun avocat al dumisale, cu bine şi rele.

  Doamne… am zile de la tine. Fii cu mine.

  Sper ca anul 2019 să fie mai bun. Sper.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările