PSD a adoptat luni noi creșteri de pensii și salarii ale bugetului de stat, într-un moment în care România are deja cele mai mari astfel de cheltuieli din Europa, raportat la PIB, și luptă cu un deficit de 10% din cauza crizei economice provocate de epidemia de Covid.
Un amendament adoptat de Comisiile reunite pentru Muncă din Camera Deputaților și Senat reintroduce în Legea Bugetului prevederea conform căreia pensiile cresc cu 40%, iar salariile cadrelor didactice se majorează. Grupul PSD a propus acest amendament la Ordonanța de Urgență privind rectificarea bugetară, iar comisia condusă de deputatul șaormar Adrian Solomon l-a adotat.
Solomon e nimeni altul decât deputatul PSD trimis de baronul Dumitru Buzatu din Vaslui la București, în Parlament, și care acum câteva luni a amenințat un casier din Sri Lanka, la o șaormerie din Centrul Vechi, atunci când omul a îndrăznit să-i atragă atenția că n-are mască. Solomon i-a cerut permisul de muncă și l-a amenințat pe om, apoi i-a amenințat și pe polițiștii sosiți la fața locului, când PSD-istul s-a întărâtat și a devenit agresiv.
Pentru social-democrați, afundarea României într-o criză fără ieșire a devenit marea miză a anului 2020. De la izbucnirea pandemiei, PSD a depus eforturi uriașe ca să submineze măsurile luate de Guvern pentru a limita răspândirea virusului. Partidul, care controlează toate instituțiile-cheie – Parlament, Curtea Constituțională, Avocatul Poporului etc –, a blocat și modificat legi de reglementare a Stării de Urgență și Stării de Alertă, a amenințat medicii, a împrăștiat teorii conspiraționiste și a susținut ocult mitinguri care acuzau „dictatura medicală”.
Majorările de salarii și pensii decise de PSD nu se pot acoperi decât din împrumuturi externe
În paralel, în timp ce criza economică produsă de epidemie răvășea România odată cu restul lumii, PSD a apăsat pedala populismului, angajând prin Parlament cheltuieli tot mai mari, care adânceau deficitul țării.
Majorarea pensiilor cu 40%, introdusă de PSD prin noua Lege a Pensiilor, a devenit imposibil de aplicat, pentru că presupunea un efort bugetar uriaș, imposibil de acoperit altfel decât din împrumuturi externe. La rectificarea bugetară, Guvernul PNL a stabilit că România nu-și permite decât o creștere a pensiilor cu 14% de la 1 septembrie, diferența până la 40% urmând a fi recuperată în perioada următoare.
Acum, parlamentarii PSD, pentru a pune Guvernul într-o situație cât mai dificilă, au ignorat realitatea – deficitul țării este deja la 10% din PIB, economia a fost grav afectată, încasările au scăzut, cheltuielile au crescut, România este deja țara cu cele mai mari cheltuieli din UE, raportat la PIB, cu salariile și pensiile. Tot luni, PSD a introdus și un amendament privind creșterea salariilor profesorilor așa cum era prevăzut, în 2020. Guvernul amânase pentru 2021 această majorare de salarii tot din cauza crizei economice care a lovit România.
PSD n-a prezentat și sursele de finanțare pentru aceste noi cheltuieli.
În acest moment, România imită politica prin care Grecia a ajuns la faliment în 2009 – pentru a câștiga alegerile, partidele elene angajaseră măriri de pensii și salarii în sectorul bugetar pe care le achitau din împrumuturi externe. În final, când a izbucnit criza economică, țara a intrat în incapacitate de plată.
Aceste noi cheltuieli introduse de PSD în Legea Bugetului trebuie aprobate într-o ședință comună de plen a Senatului și Camerei Deputaților.
Imaginea unui porc!!… asta-i Romania infractorilor, puscariasilor, ciumei roșii….!!!..bine că pensiile nesimțite, speciale rămân pe tapet… ce-ati făcut voi pentru țara asta??…un căcat împrăștiat… jigodiilor…
Ar trebui toti trasi la raspundere pentru distrugerea economiei nationale si a agriculturii , a patrimoniului cultural national . . Au facut jaf in tara asta toti nenorocitii , au furat si au vandut totul pe spaga . Niste javre ordinare .