luni, martie 4, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Armata de teracotă a lui Putin: rușii vor să trimită în...

VIDEO. Armata de teracotă a lui Putin: rușii vor să trimită în Ucraina mult-lăudatul tanc T-14 Armata, dar trupele nu-l vor din cauza problemelor cu motorul și instrumentele de ochire!

-

Serviciile secrete militare ale Marii Britanii au prezentat miercuri un foarte interesant buletin de informații în care raportează că Rusia, confruntată cu perspectiva livrării de tancuri vestice Ucrainei, ar vrea să trimită pe front mult-mediatizatul tanc T-14 Armata. Acest vehicul prezentat până acum doar la paradele din Piața Roșie are însă probleme atât de serioase, încât trupele sunt reticente în a-l folosi!

Încă de la începutul invaziei în Ucraina s-a ridicat întrebarea de ce Rusia nu trimite în luptă, măcar pentru a-l testa, tancul T-14 Armata, prezentat încă de acum 5-6 ani drept cel mai avansat blindat de acest tip din lume. Propaganda Kremlinului și idioții utili gata să preia narativele rusești au pretins că T-14 Armata e păstrat în rezervă deoarece luptele cu ucrainenii „n-ar fi chiar atât de serioase“, iar Rusia ține pe stoc cele mai serioase arme ale sale.
Acest discurs și-a pierdut coerența pe măsură ce rușii au început să sufere înfrângeri tot mai grele, mai întâi în nordul Kievului, apoi în Harkov și în Herson.

Surse militare occidentale au menționat încă de la început că tancul T-14 Armata este, la fel ca toate celelalte sperietori rusești, mai degrabă o creație a propagandei, decât ceva cu adevărat de temut. The Economist a citat oficiali din serviciile de informații care au spus că T-14 Armata nu e gata, are mari probleme tehnice și că în urmă cu câțiva ani aceste tancuri s-au stricat chiar în cei câțiva kilometri rulați pe parcursul paradei de 9 Mai, din Piața Roșie.

- Advertisement -

Acum, când s-a oficializat informația că SUA, Germania și Marea Britanie trimit Ucrainei tancuri ultraperformante Abrams, Leopard 2 și Challenger 2, Kremlinul încearcă să forțeze și să trimită, la rându-i, „arma secretă“ T-14 Armata. Numai că, surprinzător, comandanții ruși sunt reticenți, iar trupele nu vor să le folosească deoarece „vehiculele erau în stare foarte proastă“!

Britanicii spun că nu se cunosc foarte multe detalii, dar se pare că sunt probleme cu motorul și cu sistemele termice de ochire.

Iată informarea Ministerului Apărării de la Londra.

- Advertisement -

„După cum s-a raportat anterior, Rusia a lucrat pentru a pregăti un număr mic de tancuri de luptă principale T-14 Armata pentru prima desfășurare operațională a acestui tip de tanc în Ucraina.

Cu toate acestea, în ultimele luni, forțele ruse desfășurate au fost reticente în a accepta prima tranșă de T-14 care le-a fost alocată, deoarece vehiculele erau în stare foarte proastă.

Nu este clar ce aspecte exacte ale vehiculelor au determinat această reacție, dar în ultimii trei ani, oficialii ruși au descris public probleme cu motorul și sistemele de imagistică termică ale T-14.

În 2021, ministrul apărării Serghei Shoigu a descris producția planificată pentru 2022 ca fiind doar un lot „experimental-industrial”. Prin urmare, este puțin probabil ca orice tancuri T-14 desfășurate să fi îndeplinit standardele obișnuite pentru ca un nou echipament să fie considerat operațional.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

„Lista rușinii”: cei 19 europarlamentari care au votat pro-Rusia. Maria Grapini a pus România lângă extremiștii din alte 10 țări, care au votat împotriva înființării Tribunalului Internațional pentru crimele Rusiei în Ucraina

BOR îi plesnește pe Gâdea și Ciutacu și demolează propaganda rusă de la Antena 3 – RTV: „Preoții comunităților de etnie română” aparțin de Biserica Rusă! Sunt condamnați cei care „încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă”

Șocant: ministrul Justiției a anunțat deja sentința așteptată pe 7 februarie într-un proces! „Asta a fost convingerea mea din discuţii din afara cadrului statal, de aceea am precizat că e vorba de surse neoficiale“

Lovitura de palat din PNL. Vîlceanu: „Eu și Cîțu am pierdut funcțiile în urma unui puci organizat de Bode și Ciucă. Bode m-a amenințat direct: «Văd că ții cu tot dinadinsul să intri în rahat»”

Rețeta toxică „PSD la infrastructură”: o șosea începută în 2011 a fost inaugurată de Cuc deși nu era gata, apoi Guvernul Dăncilă a reziliat contractul. Când firma a fost repusă în drepturi, intrase deja în insolvență

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

Decimarea mercenarilor Wagner: din 50.000 de combatanți au mai rămas 10.000, după bătălia pentru Soledar. Restul au fost uciși sau au dezertat

Bișnița cu bilete TVR la Mondialul din Qatar avea dimensiuni industriale: 712 bilete, în valoare de 200.000 de euro! Bișnițarul-șef Oprean mințise că a luat „doar” 64. Conducerea TVR i-a făcut plângere penală

Șoc la Pro Arena: Mihai Mironică și Ioana Cosma rămân fără emisiune, producătorul e concediat, redactorul-șef demisionează

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -