PNL și PSD sfidează recomandarea Comisiei Europene de a nu fi amânată cu 5 ani reforma pensiilor speciale. Alina Gorghiu a insistat ca amendamentul să fie inclus cu orice preț în lege, Ciolacu își freacă mâinile

4
1514
Predoiu și Gorghiu, ultimii doi miniștri ai Justiției puși la ordinul lui Iohannis, sunt vârfurile de lance ale sistemului și pionii contrareformei

Contrar așteptărilor, PNL a fost vârful de lance al opoziției la reforma pensiilor speciale, relevă amănunte obținute de G4Media.ro din culisele legii votate acum două zile de Parlament. Liberalii au ignorat recomandarea fermă a Comisiei Europene de a nu amâna reforma pensiilor speciale pentru magistrați cu 5 ani și au introdus amendamentul tocmai prin Alina Gorghiu, actualul ministru al Justiției! Aceasta a fost susținută de un alt lidel liberal, Cătălin Predoiu. Ambii sunt oamenii președintelui Klaus Iohannis și ai Sistemului. PSD jubileză: PNL i-a făcut treaba.

Coaliția PSD-PNL a dat o grea lovitură reformei pensiilor, golind practic de conținut presupusa schimbare în privința pensiilor speciale. În cazul magistraților, debutul reformei a fost mânat pentru 2028 (până atunci se mai pot întâmpla multe, inclusiv o nouă schimbare a legii ori venirea unei alte coaliții la putere). În plus, schimbările se vor face foarte-foarte încet, presupusa reformă urmând să fie terminată peste 20 de ani, în 2043!

În spatele acestei veritabile mineriade împotriva reformelor reale au stat liberalii. Culmea e că Marius Budăi, incompetentul ministru PSD al Muncii, s-a opus (sau s-a făcut că se opune) introducerii amendamentului care amână reforma cu 5 ani, dar Alina Gorgiu și Cătălin Predoiu au insistat ca acesta să fie prezent în lege.

Gorghiu și Predoiu au motivat că altfel s-ar înregistra un nou val de pensionări anticipate, care ar bloca sistemul.

Ulterior, premierul Marcel Ciolacu, care este și președintele PSD, și-a însușit punctul de vedere al liberalilor, repetând aceleași explicații, fără să fie contrazis, la televiziunile plătite de partide din bani publici.

Gorghiu și Predoiu s-au angajat să convingă conducerea Comisiei Europene că e nevoie de acest amendament care conservă privilegiile magistraților încă 5 ani. În 2023, bugetul României plătește peste 12 miliarde de lei subvenție, ca să poată achita pensiile speciale.

Totul s-a petrecut, spun sursele G4Media.ro, la presiunea magistraților. Se confirmă astfel ceea ce spuneau USR-iștii miercuri, în Parlament: că a fost nevoie doar de câteva telefoane pentru a se conserva privilegiile pensionarilor speciali.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revoluționarii-infractori complotează la PSD să-l mazilească pe secretarul de stat care l-a lăsat fără certificat pe Ciolacu! Dodu a tăiat de la privilegii mulți impostori

* Eliminarea pensiilor speciale, pasată de PSD-PNL generației viitoare! Coaliția a votat o lege prin care reforma e amânată 5 ani și se va termina peste 20!

* Legea mafiei imobiliare, clocită de PSD-PNL în Parlament, va aduce România în situația Turciei la un cutremur, avertizează Ordinul Arhitecților. „Fenomen nociv”, „haos urbanistic” și „dispreț față de locuitorii onești”

* Fraudă la Bac în „România Educată”: la ora 3.56, înaintea testării la Limba română, au început brusc căutările pe Dexonline.ro. Elevii cu pile au primit subiectele înainte

* Amenințare bolnavă a Rusiei teroriste: „Nu avem de ales, va trebui să lansăm un atac nuclear asupra Europei!”

EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

4 COMENTARII

  1. În Romania nu se va întâmpla nimic cu pensiile nesimțite ale acestor caste care-i apără pe cei mai nemernici dintre ei, politrucii. Cei mai nesimțiți, hămesiți iliciți.

  2. Alina Gorghiu a mai falimentat odată PNL-ul pe vremea cind era președinta PNL, de a trebuit apoi sa-si dea demisia din funcție pe motiv de incompetența.
    Nu cred ca intre timp a devenit mai deșteaptă.

  3. Gorghiu este o fesenista din generatia noua, zisa si salteluta (prietenii stiu de ce), care tot timpul a fost la masa bogatilor. Relatii cu persoane insurate, politicieni, oameni de afaceri. A dus PNL in gard din postura de sluga a lui Iohannis. La Comisia Juridica a fost mana in mana cu derbedeii P$D Nicolae, Nicolicea si Ciordache. Au amput legii si au creat mizeria care a dus justitita in gard. Acolo a fost si Predoiu, omul sistemului. Este de notorietate cum au scos din Codul de procedura civila recursul in litigiile profesionist cu consumatori. Au dat legea la avizare, au primit avizele si apoi au modificat-o din nou in comisie. Clar neconstitutionalitate. Dar ce sa-i faci daca interesul corporatilor care strang de oua consumatori este mai important? Te duci in instanta incepi la judecatorie care te tranteste si mergi la tribunal unde este tot pro banci, pro operatori de gaz, parca ar chiar corporatiile cauzele. Dar uite ca salteluta ajunge si ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here