Dan Barna: „Mesajele care vin dinspre PNL sunt că vom avea Guvern minoritar sau chiar USL 2.0 cu Cîțu și Ciolacu la conducere. USR-PLUS rămâne în opoziție“

2
1216
Partenerul „mai mic“ (Cîțu-PNL, în dreapta) privește cu speranță către partenerul „mai mare“ (Ciolacu-PSD, în centru)

Dan Barna, copreședintele USR-PLUS, a declarat miercuri, pentru Europaliberă.org, că PNL se îndreaptă, după Congresul din 25 septembrie, fie spre o guvernare minoritară cu susținerea PSD în Parlament, fie spre refacerea USL. Afirmațiile sunt făcute în contextul mesajului clar transmis de președintele Klaus Iohannis, care s-a aruncat direct în bătălia pentru președinția PNL, susținându-l fără echivoc pe premierul Florin Cîțu împotriva lui Ludovic Orban.

Șeful statului a anunțat că va fi prezent la Congres, că-l încurajează pe Cîțu să meargă mai departe și PNL să continue guvernarea.

Dan Barna afirmă că „mesajele care vin dinspre PNL“ indică opțiunea acestui partid de a-l sprijini pe Cîțu, ceea ce va duce automat la plasarea în opoziție a USR-PLUS. În acest context, se deschid două posibilități: Guvern minoritar PNL cu susținerea PSD din Parlament, fie refacerea alianței USL din 2012 – PSD-PNL.

Copreședintele USR-PLUS a adăugat că ultimele declarații ale lui Iohannis vin să confirme informațiile pe care le primise dinspre PNL.

Alianța PSD – PNL s-a refăcut deja în Parlament, afirmă Barna, arătând că parlamentarii acestor două partide au votat în ultimele zile respingerea legii de eliminare a pensiilor speciale pentru primari, au încălcat împreună Constituția blocând moțiunea de cenzură.

Cu câteva ore mai devreme, fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, lansase afirmații similare direcționate însă direct către șeful statului, acuzându-l că este artizanul refacerii USL.

Principalele afirmații ale lui Dan Barna

 • „Mesajele care vin dinspre PNL, vedem astăzi și mesajul președintelui, sugerează această direcție în care PNL va continua să-l susțină pe premierul Florin Cîțu, ceea ce pentru noi înseamnă un USR PLUS în opoziție.
 • Președintele pare că asumă, probabil, un viitor guvern Cîțu-Ciolacu, o continuare a echipei câștigătoare Florin Cîțu – PSD.
 • Probabil, vom avea un guvern minoritar sau chiar un guvern USL 2.0 după aceste alegeri din PNL, dacă această declarație se confirmă și prin acțiunile ulterioare Congresului.
 • Sunt ambele scenarii pe masă: putem să mergem în Opoziție și pare că se conturează această variantă cu un USL 2.0 cu Florin Cîțu – Marcel Ciolacu la conducerea statului sau o variantă mai puțin posibilă în care ne așezăm la masă și discutăm despre un calendar agreat de reforme, cu un alt premier.
 • Acțiunile politice efective sunt cele exprimate prin vot sau prin susținere parlamentară. Acum două zile, PNL și PSD au votat împreună pentru respingerea inițiativei de eliminare a pensiilor speciale pentru primari, un USL 2.0, curat, fără echivoc. Au votat în Biroul Permanent respingerea respectării Constituției în ceea ce privește moțiunea de cenzură, PNL – PSD, umăr la umăr, echipa câștigătoare Cîțu cu Marcel Ciolacu și PSD. Indiferent ce se scrie pe diferite declarații fanfaronice, realitatea și actul istoric care rămâne este votul în solidar, acest USL 2.0, Florin Cîțu – Marcel Ciolacu.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Apelul a 51 de parlamentari PNL: „Ludovic Orban poate reface majoritatea parlamentară” / „Respingem orice colaborare cu PSD”

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

CTP: „Cîțu e respingător. Afectează imaginea, scorul electoral și încrederea în PNL și în Guvern, chiar dacă nu gândește rău din punct de vedere economic” / „Cel care a creat criza politică este Cîțu, să fie foarte clar!”

* România, în pericol să fie băgată în carantină de UE. „Multe state europene se tem că românii şi bulgarii ar putea perpetua pandemia“

 * Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* La temelia „partidului lui Dragnea” stă gruparea pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, îmbogățit pe baza certificatelor de revoluționar

Dosar penal pentru cei 300.000 de euro drenați de Tudorache către televiziuni + Lazarus + Savaliuc, ca să facă reclamă unei minciuni: spitalul care nu există!

* A murit jurnalistul Horia Alexandrescu, tatăl Ancăi Alexandrescu. Avea 74 de ani

VIDEO. Nunta tragică: mirele are dublă fractură de coloană vertebrală după ce a fost aruncat în sus și n-a mai fost prins. El a aterizat în cap. Nunta a continuat doar cu mireasa și invitații

2 COMENTARII

 1. Bolșevicilor nu le vine sa creadă ca sunt oameni care pot renunța la avantaje materiale pentru principii !!
  Bolșevicii cred ca toți sunt la fel și se țin cu dinții de scaune, ca ei !
  NU tovarăși, nu suntem toți la fel !
  Bravo domnilor USR+, aveți tot respectul meu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here