Dosar penal pentru cei 300.000 de euro drenați de Tudorache către televiziuni + Lazarus + Savaliuc, ca să facă reclamă unei minciuni: spitalul care nu există!

2
5120
Generosul plătitor din bani publici (Daniel Tudorache) și trei dintre beneficiari: Mihai Gâdea, Luis Lzarus și Răzvan Savaliuc

Direcția Națională Anticorupție (DNA) – Secția a 2-a de combatere a infracțiunilor asimilate corupției – a solicitat Consiliului Local al Sectorului 1 mai multe documente legate de Compania de investiții și dezvoltare în sănătate și domenii de interes public-privat Sector 1, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Solicitarea a fost făcută în cadrul dosarului penal 161/P/2020, în care este începută urmărirea penală in rem pentru trafic de influență, abuz în serviciu, fals și constituire de grup infracțional organizat.

Procuroarea Raluca-Olivia Gheorghe-Anghel a solicitat documentația legată de această companie a Sectorului 1 de la înființare, privind organizarea, bugetul, situațiile financiare, majorările de capital, fișele de clienți și funizori, contracte de vânzare-cumpărare, ordine de plată etc.

Între acțiunile scandaloase ale Companiei de investiții și dezvoltare în sănătate și domenii de interes public-privat Sector 1, adevărate jafuri pe bani publici, cea mai cunoscută este cea prin care sume uriașe au ajuns la televiziuni și site-uri agreate de PSD, pentru a face publicitate unui spital aflat în stadiul de machetă, dar care care era prezentat ca fiind o realizare a primarului Daniel Tudorache, zis și „Diamant” (în prezent, deputat).

VIDEO: Reclama mincinoasă pentru spitalul-machetă

S-au îndestulat și Savaliuc, și Lazarus

Actuala primăriță a Sectorului 1, Clotilde Armand (USR-PLUS), a dezvăluit pe Facebook, în noiembrie 2020, că Compania de investiții și dezvoltare în sănătate și domenii de interes public-privat Sector 1 a cheltuit 300.000 de euro pentru promovarea videoclipului care prezenta o machetă de spital. Evident, au mai existat și costuri de producție a videoclipului.

În august 2020, cu o lună înaintea alegerilor locale la care primarul Tudorache candida pentru un nou mandat, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a interzis reclama TV la viitorul spital de urgență „Sfântul Vasile cel Mare”, pe motiv că era mincinoasă. Din videoclip reieșea că ar fi fost finalizată construcția spitalului; în realitate, acesta era în stadiul de machetă, nu se săpase nici măcar un șanț.

Potrivit cifrelor prezentate de Clotilde Armand, beneficiarii banilor încasați ca să difuzeze reclama mincinoasă au fost:

  • B1 TV – 100.050 de euro (pentru 667 de difuzări)
  • Realitatea TV – 100.000 de euro
  • Luju.ro (site-ul lui Răzvan Savaliuc, cu agendă vehementă împotriva Justiției) – 50.000 de euro
  • Luis Lazarus Live – 30.000 de euro
  • Romania TV – 69.000 de lei
  • Digi 24 –  69.000 de lei (pentru 75 de spoturi).

Reclama mincinoasă a fost difuzată intens și de Antena 3, dar banii au venit, probabil, dintr-un alt buget gestionat direct sau indirect de Primăria Sectorului 1, pe când aceasta era condusă de Tudorache-„Diamant”.

Compania de Investiții a Sectorului 1 a fost înființată în octombrie 2018, avea 4-5 angajați și un buget de 260 de milioane de lei (peste 52 de milioane de euro). Compania este deținută de Consiliul Local al Sectorului 1 (cu 99%) și Administrația Domeniului Public (1%).

Potrivit directoarei din 2020, Anca Mihaela Moise (numită de Tudorache în 2017, când a luat-o de la Primăria Sectorului 5, din echipa lui Marian Vanghelie), compania avea la finalul anului trecut 44 de salariați. În prezent, Moise este director de achiziții; din martie 2021, noul director general al companiei este Răzvan Drăghia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

* Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* CTP: „Cîțu e respingător. Afectează imaginea, scorul electoral și încrederea în PNL și în Guvern, chiar dacă nu gândește rău din punct de vedere economic” / „Cel care a creat criza politică este Cîțu, să fie foarte clar!”

* Decalogul PNL, adoptat de Biroul Politic Național, se reduce la două condiții dure puse USR-PLUS: să-l accepte pe Cîțu și să renunțe la moțiunea de cenzură

* DOCUMENT. Cele 13 restricții impuse de Guvern celor nevaccinați anti-Covid, în localități cu rata de infectare de 3-6 la mie

 * Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Tudor Chirilă după atacul din Suceava al mafiei lemnului: „Ia zi, Lucian Bode, coadă de topor ce ești, ce te oprește să reformezi Ministerul de Interne?“

* Conserve politico-mediatice s-au aliat pentru a răsturna „regimul Iohannis”: Năstase, Tăriceanu, Roman, Severin, Vosganian, Marga, Nistorescu, Cristoiu, Dinescu, Bușcu, Știreanu, Savaliuc

* Mălin Bot a câștigat prima bătălie în justiție împotriva avocatului Cuculis. Jurnalistul e liber să-i critice „Șobolaniada anti-Clotilde”

* CNA l-a rupt cu amenzile pe Radu Moraru. A primit încă una de 30.000 de lei, după ce a spus că vaccinarea e un fel de „Experimentul Pitești“

2 COMENTARII

  1. si care-i problema??…pai europa fm radio spagar privat a primit anul trecut si anul asta peste 2 milioane de euro de la PNL!!!!…pentru ce ??>..urmariti postul de arahat si veti auzi singuri cam cum bate vantul…!!!!..oare scoala securista a lui voiculescu dan !! nu are nicio un rol in promovarea unor nulitati ??…pai toti au trecut pe la el..hai sictir..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here