miercuri, mai 29, 2024
AcasăMass-mediaA murit jurnalistul Horia Alexandrescu, tatăl Ancăi Alexandrescu. Avea 74 de ani

A murit jurnalistul Horia Alexandrescu, tatăl Ancăi Alexandrescu. Avea 74 de ani

-

Anca Alexandrescu, realizatoare TV la Realitatea Plus, a anunțat pe Facebook că tatăl său, jurnalistul Horia Alexandrescu, a încetat din viață, la vârsta de 74 de ani.

„Tata a plecat…”, a scris Anca Alexandrescu pe rețeaua de socializare.

Horia Alexandrescu s-a născut pe 9 aprilie 1947. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport (IEFS, actuala ANEFS) şi a urmat cursurile de jurnalism de la Academia de partid „Ştefan Gheorghiu”.

A debutat în presă în anul 1971, la ziarul „Sportul”, apoi a devenit redactor al acestei publicaţii.

- Advertisement -

În 1977 s-a mutat la „Scînteia Tineretului”, secția Sport. După decembrie 1989 a continuat o vreme la același ziar, redenumit „Tineretul Liber”. A urcat în organigramă: secretar general de redacţie, apoi redactor-şef adjunct.

În 1990 a înfiinţat „Sport Star”, un ziar de sport care nu s-a bucurat de succes, fiind închis în scurtă vreme.

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti, a fondat cotidianul „Curierul Naţional”, al căruii director general a fost de la început.

- Advertisement -

În 1992 a vândut toate acţiunile pe care le avea la „Curierul Naţional” (ajuns ulterior în proprietatea fraților Păunescu), iar în 1993 a părăsit redacția şi a pus bazele unui nou cotidian, „Cronica Română”, fiind instalat ca director general.

A părăsit acest ziar în anul 2001 pentru a înființa cotidianul „Independent” (fără succes).

În 2004 a realizat şi moderat o emisiune la TVR, „Cafeneaua politică”.

În 2009, o emisiune cu acelaşi titlu, „Cafeneaua Politică”, a făcut-o la OTV, televiziunea lui Dan Diaconescu (dispărută între timp).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dragnea se plânge că Antena 3 și RTV au refuzat să-l primească în emisiuni: „Mi s-a transmis că nu mai este cazul”

Dragnea și-a înființat partid: Alianța Pentru Patrie. L-a folosit ca paravan pe Codrin Ștefănescu. Doctrină ultra-naționalistă, anti-europeană

* Dragnea mitraliază „noul PSD”: s-a predat lui Iohannis, trădează țara, ne vinde străinătății! „Cel mai infiltrat partid” / „PSD strigă la ambasade: «Dacă ne alegeți pe noi, o să vă dăm și mai mult decât vă dau ăștia!»”

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

CTP: „Cîțu e respingător. Afectează imaginea, scorul electoral și încrederea în PNL și în Guvern, chiar dacă nu gândește rău din punct de vedere economic” / „Cel care a creat criza politică este Cîțu, să fie foarte clar!”

Dosar penal pentru cei 300.000 de euro drenați de Tudorache către televiziuni + Lazarus + Savaliuc, ca să facă reclamă unei minciuni: spitalul care nu există!

DOCUMENT. Cele 13 restricții impuse de Guvern celor nevaccinați anti-Covid, în localități cu rata de infectare de 3-6 la mie

 * Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

VIDEO. Nunta tragică: mirele are dublă fractură de coloană vertebrală după ce a fost aruncat în sus și n-a mai fost prins. El a aterizat în cap. Nunta a continuat doar cu mireasa și invitații

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Dumnezeu să-l IERTE (căăă… ARE DE CE!!!): un… CEAUȘIST-și-SECURIST FANATIC (până-n… ULTIMELE CLIPE ALE REGIMULUI-CRIMINAL: a se vedea articolele sale din perioada 16-21 decembrie 1989!!!), în deceniul 1980-90, apropiat și de „Săptămâna(-Culturală-a-Capitalei)” lui Eugen Barbu și Corneliu Vadim Tudor!

    După răsturnarea lui Ceaușescu, a devenit, bineînțeles, un FANATIC… F.S.N.-ist și „iliescian”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -