ANP: Liviu Dragnea a încălcat regulamentul prin interviul acordat, fără aprobare, fostei sale consiliere Anca Alexandrescu

2
1898
"Daddy" și "Ancuța"

Interviul acordat joi de Liviu Dragnea fostei sale consiliere Anca Alexandrescu nu a avut aprobarea directorului Penitenciarului Rahova, deci a încălcat regulamentul valabil în penitenciarele din România.

Printr-un comunicat emis joi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat că interviul lui Liviu Dragnea, difuzat de Realitatea Plus, a fost fără acceptul conducerii Peitenciarului Rahova.

Vineri, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Tiberiu Ungureanu, a dispus Direcţiei Inspecţie Penitenciară continuarea şi aprofundarea verificărilor iniţiate joi. Scopul investigației este acela de a lămuri eventualele complicități, între angajați ai Penitenciarului Rahova și deținutul Liviu Dragnea, care au făcut posibil dialogul dintre fostul șef al PSD și fosta sa consilieră.

Directorul ANP a făcut, prin intermediul Agerpres, următoarele precizări: „În completarea informaţiilor privind rezoluţia de analizare a documentelor care au stat la baza acordării unei comunicări online la nivelul unei unităţi subordonate, precizăm faptul că directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus Direcţiei Inspecţie Penitenciară continuarea şi aprofundarea verificărilor iniţiate în data de 25.06.2020”.

Dialogul dintre Anca Alexandrescu și Liviu Dragnea a fost înregistrat joi dimineață și difuzat de Realitatea Plus în două părți – în după-amiezele de joi și vineri.

Liviu Dragnea este întemnițat la Rahova din 27 mai 2019.

Comunicatul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP)

„Având în vedere vehicularea în spațiul public a unor informații privind intermedierea unor comunicări între reprezentanți mass-media și persoane private de libertate, precizăm:

Începând cu data de 16.03.2020, odată cu decretarea stării de urgență pe teritoriul României, și până la momentul prezentei, Administrația Națională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online).

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și, implicit, pentru protejarea vieții, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor custodiate, se menține rezoluția amânării punerii în practică a cererilor având acest obiect, prin limitarea interacțiunii cu terți din exteriorul mediului carceral, până la stabilizarea contextului epidemiologic.

Potrivit regulamentului, «directorul penitenciarului poate aproba întâlniri între reprezentanții mass-media și deținuți, cu acordul scris al acestora, în condițiile art. 59, alin. (5) din Lege, fără afectarea activităților zilnice și a procesului de reintegrare socială» şi, de asemenea, «directorul penitenciarului stabilește regulile pentru desfășurarea întâlnirilor care trebuie respectate de deținut și reprezentanții mass-media».”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Primul interviu dat de Liviu Dragnea din pușcărie. Minciuni enorme și o amenințare: „Este doar începutul!”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here